Dodaj do ulubionych

gdzie szukac wsparcia?

23.10.08, 13:55
Mialam nadzieje , ze to forum bedzie aktywne ..Majka juz prawie 10 miesiecy
jest na dicie bezglutenowej.Dziecko nie chce jesc chleba bezglutenoego ,
kaszek.Jak maja wygladac sniadania,kolacje?Szukam przepisow w kuchni
indyjskiej, chinskiej itp.udaje mi sie zrobic dobry obiad, ale szukanie
wedlin, smietan i sprawdzanie wszystkiego troche mnie juz meczy.Pewnie
wsparcie doswiadczonych mam dodalo by mi otuchy...
Obserwuj wątek
    • doro-ta06 Re: gdzie szukac wsparcia? 08.06.09, 23:50
      Mój synek jest na diecie bezglutenowej i nie mam z nim żadnego problemu ,je
      wszystko .
    • trinapapisten Re: gdzie szukac wsparcia? 17.06.09, 12:43
      Nie wiem czy wszyscy wiedzą ze w Warszawie działa Koło Przyjaciół
      Dzieci na Diecie Bezglutenowej i Bezmlecznej przy ZR TPD w
      Warszawie, siedziba: ul. Kredytowa 1 A; 00-056 Warszawa, tel. 022
      826 27 15, Fax 022 827 58 21
      Nie wiem czy wszyscy wiedzą ze dziecko bedace na diecie
      bezglutenowej moze starac sie o orzeczenie o niepelnosprawnosci i
      miec z tego tytulu korzysci w postaci dofinansowania do wyjadow na
      turnusy wypoczynkowe czy zasilku pielegnacyjnego. Lekarze nie
      udzielaja takich informacji wszystkigo musialam dowiedziec sie sama.
      Moze sie komus przyda.
    • oimogima Re: gdzie szukac wsparcia? 22.04.11, 00:01
      Gdyby ktoś tu jednak zajrzał w poszukiwaniu pomocy i wsparcia to odsyłam do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej : www.celiakia.pl/
      • kat1984 Re: gdzie szukac wsparcia? 04.07.11, 11:03
        Polecam serię artykułów o zamiennikach i przepisy: mojealergie.pl/przysmaki.html
        • fitty Re: gdzie szukac wsparcia? 11.07.11, 14:53
          Coraz większa liczba producentów oferuje produkty pozbawione glutenu, sama interesuję się tym tematem i spotkałam się z zestawieniem tych produktów od Profi, mianowicie:
          www.facebook.com/Profi?sk=app_221460014534454
          Pocieszające jest to, że osoby z celiakią nie muszą ograniczać się do podstawowych środków żywności.
          • jolantainc Re: gdzie szukac wsparcia? 13.07.11, 13:12
            Szkoda tylko, że nie są jeszcze oznakowane te profi, ale ponoć mają być. Dobrze, że producenci w końcu zaczęli dbać o osoby z cellakią. Najwyższa pora.
          • energina11 :) 18.07.11, 09:21
            oo fajnie, że coś się więcej zaczyna dziać w stronę diety bezglutenowej. Przynajmniej można kupić zwykłe produkty i po prostu wprowadzić do diety.
            • spoko_10 Re: :) 20.07.11, 16:07
              Mnie to również cieszy :) bardziej nawet, że według ich certyfikatu mają niejaki profitek, czyli pasztet dla dzieci, tylko chyba jeszcze nie ma go w sklepach, a ja z chęcią przetestuję?
    • lenkajakubowska Re: gdzie szukac wsparcia? 17.08.11, 14:29
      Nie wiem czy wiesz, że jest Polskie Stowarzyszeni Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jest tam dość spora lista produktów i producentów, którzy mają w swojej ofercie jedzenie bez glutenu. Ogólnie lista jest dość obszerna, znajdziesz tam m.in. Sonko, Profi itp., mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam.
      • fitty Re: gdzie szukac wsparcia? 25.08.11, 08:49
        słuszna wskazówka, ta instytucja zresztą działa naprawdę prężnie, także zawsze można liczyć na pomoc!

lenkajakubowska napisała:

> Nie wiem czy wiesz, że jest Polskie Stowarzyszeni Osób z Celiakią i na Diecie B
        > ezglutenowej. Jest tam dość spora lista produktów i producentów, którzy mają w
        > swojej ofercie jedzenie bez glutenu. Ogólnie lista jest dość obszerna, znajdzie
        > sz tam m.in. Sonko, Profi itp., mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka