magda292 17.03.09, 11:56 Czy wasze dzieci na to chorowały? Jak to wygląda i jak się leczy, bo moja córcia ma taką diagnozę, ale leczenie nie przynosi efektów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owieczka1 Re: łupież różowy 17.03.09, 12:11 moje dzieci nie miały ale ja miałam, maść + do kąpieli i powiem że po 2 tyg już znikło Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: łupież różowy 17.03.09, 12:21 a co do kąpieli i jakie maści miałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: łupież różowy 17.03.09, 14:24 Gilberta ? ulubiona choroba dermatologów stosować się ściśle do zaleceń lekarza, po kilku tyg. łupież zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarty2006 Re: łupież różowy 26.03.09, 12:41 Jeżeli to łupież różowy - to po tygodniu nie zniknie. Maście nie pomagają, ale mogą przynosić ulgę dziecku - gdyż może je to swędzieć. U mojego dziecka trwał dobre 2 m-ce. Kapać w soli z Morza Martwego lub krochmalu i do tego nie codziennie, bo ta choroba nie lubi kapieli i potu (więc nie przegrzewaj dziecka) Zniaka samoistnie (nie mamy na to wiekszego wplywu). Uwazaj tylko jakie masci przepisuje lekarz (bo mojej wtedy 2 -letnie 0 córce przepisał maść sterydową (owsze troche pomagała) tylko że tak naprawde to nie można jej stosować u dzieci. Może przynieść więcej szkody niż pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś