Dodaj do ulubionych

Uczulenie na ewent.pleśnie z drewna opał.do komink

22.01.04, 00:04
Kochani,
Czy ktoś z Was może coś powiedzieć na ten temat????
Więcej o naszym problemie napisałam w wątku o kominku i ogrzewaniu kominkowym
w domu.
Proszę o jakiś trop!!!!!!!!!
Pozdrawiam
bea
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: Uczulenie na ewent.pleśnie z drewna opał.do k 22.01.04, 07:46
      A czy to drewno jest skladane w domu, czy tylko przynoszone z zewnatrz i od razu
      spalone ? Jesli lezy w domu, i zawiera plesnie, to mogloby byc przyczyna, jesli
      dziecko ma alergie na plesnie. Jesli jest od razu spalone, to mysle, ze plesnie
      chyba tez, a raczej powstajace zapachy moga uczulic.

A czy nie bralas pod uwage, ze twoja coreczka ma uczulenie na siersc kota, a jak
      napisalas w tamtym watku, ze opiekunka ma ich az 4 ? W ktoryms materiale wlasnie
      czytalam o takim przypadku, i musieli zmienic opiekunke.

K.
      • beaw27 Re: Uczulenie na ewent.pleśnie z drewna opał.do k 26.01.04, 12:40
        Myślałam o tym, ale jak opiekunka była chora przez 10 dni i nie przychodziła to
        nie było wcale lepiej a potem jak znowu zaczęła przychodzić Julii policzki
        wyglądały nagle lepiej...
        Rozumiesz coś z tego??
        beaw27
        • chalsia Re: Uczulenie na ewent.pleśnie z drewna opał.do k 26.01.04, 15:07
          No bo nie było jej tylko 10 dni. Jak by jej nie było ze 3-4 tygodnie, to bys
          zobaczyła różnicę.

Co mogę poradzić:
          - zmienić opiekunkę, na taką bez kotów
          - wprowadzić bezwzględnie zmianę ubrania tzn. opiekunka przychodzi do Was i
          przebiera się całkowicie w inne ubranie, etc (musi mieć kilka zmian), te rzeczy
          maja być prane u Was.To nie da takiego efektu jak pkt. powyżej, ale
          pprzynajmniej zminimalizuje ilość kociego alergenu.

Niestety przy alergii na koty nie trzeba miec kontaktu ze zwierzęciem,
          wystarczy z osobą, która z kotem przebywa. Sierść kota jest na ubraniu, etc. I
          to wystarczy.

Pozdrawiam,
          Chalsia
      • beaw27 drewno 26.01.04, 12:41
        Drewno generalnie leży w drewutni na zawnątrz. W domu mamy tylko zapas na 1
        dzień do palenia na bieżąco.
        beaw27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka