Dodaj do ulubionych

jaka witamina d3?

01.06.10, 20:54
Drogie mamy!
Jaką witamine d3 podajecie swoim małym alergikom.Ja muszę zacząć podawać mojemu dziecku, a okazało sie,że witamina d3, którą kupiłam uczula, bo ma olejek kokosowy!!!Nie mieszkam w Polsce i nie wiem jakie sa najlepsze tzn. bez żadnych zbędnych dodatków. Poradzcie proszę!
Obserwuj wątek
    • karotka11 Re: jaka witamina d3? 02.06.10, 15:56
      Vigantoletten w tabletkach.
      Moje dziecko nie mogło żadnej, więc Zawadzka poinformowała mnie, że
      jedynym wyjściem jest tran. Jeśli ten nie przejdzie, to nie ma nic
      innego...
      • zoja.ieo Re: jaka witamina d3? 13.06.10, 11:42
        Dzięki karotka,
        Vigantoletten przeszedł, dodatkowo zaopatrzyłam się w tran norweski dla dzieci i niemowląt, ale na razie podaje d3 w tabletkach, dopiero jak odstawimy d3 to może zdecyduje się na ten tran. A Ty podajesz tran swojemu maluchowi?
        Pozdrawiam
        • karotka11 Re: jaka witamina d3? 16.06.10, 14:11
          Chwilowo musiałam cofnąć się do samego mleka, bo nagle wróciły ulewania
          i "cofki". Być może to z winy wychodzących masowo zębów, ale muszę być
          ostrożna i nie daję nic. Staram się wystawić kawałek ciałka codziennie po
          kilka minut na słoneczku i natura robi swojewink
          • zoja.ieo Re: jaka witamina d3? 17.06.10, 11:50
            Ja musialam zacząć dawać tą witaminę bo małemu powoli zrasta sie ciemiączko, jakoś słonce nie daje rady...A powiem Ci, że bałam się mu podać chcąc zaoszczedzić synkowi kolejnej wysypki i podraznienia jelit. No ale przeszło, choć ostatnio coraz wiecej rzeczy przechodzi. Wolałabym jednak podawć tran zamiast tej witaminy ale nadal źle reaguje na wszelkiego rodzaju oleje, oliwy itp.które staram sie powli dodawać do zupki.Nie wiem moze tran jest bardziej lekkostrawny...?Wstrzymam sie jeszcze
            Pozdrawiam
            • karotka11 Re: jaka witamina d3? 20.06.10, 13:16
              Z tranem jest o tyle niebezpiecznie, że jednak jest z ryby, a wiadomo,
              zDOM LIGHT to silny alergen. Jeśli cokolwiek przeszło, to trzymaj się tego
              i nie zmieniaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka