05.08.10, 08:35
Problem jest następujący: mały (prawie 3 latka)miał robione testy w których wyszło, że nie jest uczulony na mleko. Z radością zaczęłam mu więc podawać jogurty, twarogi, żółty ser, itp- jednym słowem przetworzone produkty mleczne. Zero reakcji alergicznych. Wczoraj mnie chyba poniosło zbytnio: zrobiłam ciasto naleśnikowe z pełnym mlekiem (w zasadzie mleko + woda, ale z przewagą mleka tłustego). Dziś moje dziecko wstało z katarem i zaczyna pokasływać! Nie sądzę by to było przeziębienie. Czy możliwe, by uczulało go TYLKO 'czyste' mleko?
Obserwuj wątek
    • arsloneczko Re: MLEKO? 05.08.10, 12:39
      Raczej możliwe. Ja jak karmiłam piersią to byłam na diecie bezmlecznej i córka
      do 3 roku życia nic z nabiału nie jadła. Obecnie ma prawie 5 lat i jogurty,
      sery, masło je. Natomiast nie moze ani mleka krowiego ani koziego. Ostatnio
      się o tm znowu przekonaliśmy, bo pod moją nieobecność dziadek z ciotką
      zaserwowali jej normalne gałkowe lody i brzuch rozbolał ją już na drugi dzień.
      My jeśli jejkupujemy to sorbetowe- a i to z raz, dwa na rok. U nas uczulenie
      na mleko wyszło jako reakcja po 72 godzinach- testy płatkowe
      • cashmere_me Re: MLEKO? 05.08.10, 14:49
        No właśnie u nas też płatkowe testy były i nie wyszło uczulenie na mleko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka