Dodaj do ulubionych

Lek na obniżenie gorączki

27.10.10, 22:00
Dziewczyny,

Czy znacie jakiś syrop/krople bezsmakowy lub chociaż zawierający mało dodatków smakowych?
Moja mała mimo podawania zyrtecu po nurofenie truskawkowym dostaje wysypki (karmiona piersią, mogę jeść truskawki), cytrusy nie wprowadzone . Czopki są dobre na krótką metę.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Lek na obniżenie gorączki 27.10.10, 23:55
      syropy owocowe nie zawierają owocu a sztuczne aromaty. możesz spróbować pomarańczowy. albo paracetamole jakieś (apap, panadol ect.). czemu czopki są dobre na krótka metę? btw. zawsze zostają okładywink
      • luna333 Re: Lek na obniżenie gorączki 28.10.10, 06:21
        pytanie jest czy ona dostaje wysypki od "ibuprofenu" czyli głównego składnika syropów typu Nurofen, IBUM, IBufen,- czy też od dodatków smakowych i to też konkretnych czy też wszystkich, poczytaj składy syropków i porownaj je. Stosowałaś nurofen w czopkach czy paracetamol ?
        • klaramama-to-ja Re: Lek na obniżenie gorączki 28.10.10, 09:33
          Nurofen w czopkach jest ok - ale aplikacji nie znosi najlepiej;-(

paracetamol też stosujemy, bez wysypki.

Czasem muszę podać jej ibuprofen np. przy uszach. Brat w przedszkolu=ciągły katar+ząbkowanie=podejrzenie zapalenia ucha

• luna333 Re: Lek na obniżenie gorączki 28.10.10, 13:46
            ja bym została przy czopkach, nie męczą tak żołądka, ale nmoże przetestuj inne składy, może konkretnie w nurofenowym jest jakiś związek, na który dziecko źle reaguje a nie ma go u firm konkurencyjnych? Mój akurat wymiotował po Ibufen pomarańczowy a Ibum malinowy jest super, nurofenu nie podawałam 'wink
            • joanna1668 Re: Lek na obniżenie gorączki 28.10.10, 19:13
              u mojego synka też występuje alergia przy podawania wszelkoch syropow.Tak też było w przypadku nurofenu(pokrzywka na nadgarstkach i kostkach u nog).Niestety i w przypadku czopków też była.My podajemy paracetamol Hasco w czopkach i jest ok.Plus oklady jak slabo zbija.Niestety syn tez nie lubi czopków,ale co zrobić.W przyszłości zastąpimy tabletkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka