izapema 11.05.04, 21:28 Pytam Was drogie mamuski tylko tak aby chuchac na zimne, czy dynia moze uczulac? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_f Re: DYNIA - moze uczulac? 11.05.04, 21:59 Oczywiście. Jak wszystko. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
milkaf Re: DYNIA - moze uczulac? 12.05.04, 08:15 Może, mojemu malutkiemu po dyni wyskoczyły krostki na buźce więc już jej nie daję, ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
izapema Re: DYNIA - moze uczulac? 12.05.04, 15:34 Dziewczyny, tzn. wlasnie nie jestem pewna czy mojego maluszka dynia uczula czy nie, gdy na poczatku, jak dalam pierwsza marchewke, jabluszko, ziemniaczka, potem zupke- krem a dyni, po kilku dniach byly krostki, poszlismy do dermatologa i tak, alergia pokarmowa, przeszlismy na Nutramigen ( z NAN2) i powoli znow zaczelam wprowadzac warzywka i jest dobrze, ale bez dyni, teraz maluch ma 10 miesiac i je wlasciwie wszystko, tzn, indyk, krolik, jagniecina, warzywa, por, seler, w zasadzie alergia minela, ale dyni nie dalam i nie wiem czy probowac czy sobie darowac, w koncu i tak dostaje wszystko, a nie chce synka narazac na niepotrzebne swedzenie i krostki. Pozdrawiam Iza i Mati 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-i-oskar Re: DYNIA - moze uczulac? 12.05.04, 16:24 Z powodu krostek zmieniłaś mleko no nutramigen? Odpowiedz Link Zgłoś
izapema Re: DYNIA - moze uczulac? 13.05.04, 07:54 Moze nie dokladnie przez, po prostu, krostki, to lekarz nam zmienil mleko, gdyz przyczyna alergii bylo wlasnie ono, a akurat w tym samym czasie zaczelam synkowi rozszerzac diete o nowe produkty i wszystko na raz spowodowalo uczulenie, po nowym mleku i stopniowym wprowadzaniu nowych smakow wszystko sie uregulowalo i teraz jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś