Dodaj do ulubionych

Do Pagosia1

21.05.04, 14:36
Witaj
w jednym z wątków przeczytałam, że miesiąc temu robiłaś testy Xenith Bicom i
przeszłaś na dietę na podstawie wyników tych testów. Napisz, proszę, jak się
sprawdziły. U mnie też wszystkie badania i testy "lekarskie" nic nie
wykazują, a dziecko może jeść tylko 4 rzeczy oprócz Nutramigenu.
Pozdrowienia
Aga
Obserwuj wątek
    • pagosia1 Re: Do Pagosia1 24.05.04, 09:20
      Witaj Aga,
      20 kwietnia robiłam mojemu synkowi (ma 9,5 miesiąca) testy o nazwie Xenith
      Biomed, a nie bicom.
      Były to badania z krwi. Wykryto tutaj Igg4 i okazało się, że mój synek uczulony
      jest na żyto i białko mleka krowiego, a krzyżowo na pszenicę, ryż, trawy. Przez
      cały miesiąc (podczas pylenia brzozy) nie mogliśmy jeść jabłek ani gruszek.
      Przeszliśmy na diete, którą zaleciła nam lekarka. Lekarka jest lekarzem
      rodzinnym, alergologiem, immunologiem i homeopatą i myślę, że wie co robi.
      Stosujemy sie do diety i efekty są. Oczywiście od czasu do czasu wyskakuje cos,
      ale to już nie w takim stopniu. A mały je juz naprawdę dużo i przy kolejnej
      wizycie lekarka mowi co sprobowac mu wprowadzić. Synek zjada codziennie kaszkę
      kukurydzianą na moim mleku, z dodatkiem łyżeczki masła. Na obiadek robimy
      kombinacje z takich rzeczy jak: królik, indyk, marchew, ziemniak, brokuł,
      pietruszka również zielona, dynia, od zeszłego tygodnia burak. Codziennie do
      zupki dodajemy 2 łyżeczki oliwy z oliwek, łyżeczkę słonecznika i łyżeczkę dyni -
      oczywiscie zmielone. Co drugi dzień dostaję żółtko. Ponadto Ecomer (tran) 3 razy
      dziennie i Rexorubię. To ostatnie ja również, z powodu tego ze nie jemy nabiału.
      Cały czas karmię piersią. Lekarka mówiła, ze te alergeny które krązą we krwi,
      mogą się odzywać do 3 miesięcy i dlatego od czasu do czasu moze pojawiac się
      jakaś wysypką. Co jeszcze.... Zaczełam znowu dawac mu jabłko, soczek marchew +
      jabłko, i gotujemy mu czasem kompot z jagód. Kolejne rzeczy, które wprowadzimy
      to zielony groszek, a potem kalafior. Acha, a ciałko smaruję Dermobazą.
      Pozrawiam, a w razie pytań zapraszam na priva. pagoasia1@gazeta.pl lub
      malgosiap1@op.pl
      Gosia i Łukaszek
      • alpiot Re: Do Pagosia1 24.05.04, 14:37
        Dzięki serdeczne za odpowiedź. Napiszę na priva.
        Pozdrowienia
        Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka