Witam serdecznie,
Zwracam sie z pytaniem do Was,macie doświadczenie i wiedzę ,może będziecie miały jakies pomysly...
od pażdziernika 2011 czyli juz 4 miesiace borykamy sie z dziwnym przypadkiem-oczywiscie chodze do lekarzy daje leki stosuje sie do wskazowek ale ogromnie sie martwie stanem mojej coreczki 3,5 letniej.
w pazdzierniku corka dostala pierwszy w swoim zyciu antybiotyk na zapalenie pluc -Sumamed na 5 dni.od 3 dnia stosowania zaczeły sie strzelające bąki przy wyproznianiu nie biegunki ale wyproznianie z odglosami mega gazow.lekarka twierdzila ze od antybiotyku i ze minie. procz odglosow zaczela brudzic majtki mokrymi bąkami. doslownie woda bezzapachowa bezbarwna.
Na dzien dzisiejszy moja corka nie moze prawie nic jesc

a jadla wszystko wczesniej.
sucha bulka jajko ryz platki kukurydziane i zupka ze sloiczka..wtedy jest ok
probowalam dac makaron-porazka sluz w kupie tylek czerwony jak ogien od razu
dalam marchew gotowana i ziemniaka gotowanego...kupa papka sluz cos starsznego.
wprowadzam po jednym produkcie i obserwuje.
niestety procz tego co napisalam wyzej nic nie udalo mi sie wprowadzic nowego-reakcja na cokoliwiek innego sluz.
za dwa tyg doczekam sie na wizyte u gastrologa-bylam oczywiscie prywatnie..jelito nadwrazliwe ..a moze jakas alergia prosze obserwowac-ale ja obserwuje i wyglada na to ze moje dziecko nie moze prawie nic jesc

i przed 4 miesiace jedzac tylko te pare rzeczy jelito ciagle reaguje tak samo.
czy mozliwe jes byc uczulonym na marchewke gotowana?? wczesniej przed tym antybiotykiem jadla i wszystko bylo ok.
Robilam badania w felixie na candide(++) na pasozyty nic nie wyszlo na setki bakterii na stopien strawienia na clostridium nawet i nic. w usg wszystko ok procz nielicznych wezelkow odczynowych w prawym dole biodrowym(w okolicach jelita)
MAcie jakis pomysl co robic? myslalam o odstawieniu glutenu..ale ona jedzac tylko suche bulki ma sie najlepiej...