Dodaj do ulubionych

Emolient bez parafiny

27.02.15, 20:05
W innym watku opisuje dokladniej dolegliwosci 7m corki, ale chcialam tez zapytac w czym mozna takiego szkraba kapac - od urodzenia stosujemy Emolium (za rada 'madrej' poloznej), byl epizod z Oillatum gdy sie pokazaly czerwone placki, ale niewiele zmienilo.

Teraz czesto 'leci' sama woda, no ale czasem trzeba cos dolac - wymyslilam ze moze mala zle reaguje na parafine, czy sa jakies SPRAWDZONE emolienty kapielowe bez niej?
Myslalam o La roche posay, alema w skladzie SLS i sama nie wiem?
Obserwuj wątek
    • ewellana84 Re: Emolient bez parafiny 28.02.15, 14:27
      Do kąpieli kilka kropli oleju lnianego, oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek.
      • haus.frau Re: Emolient bez parafiny 04.03.15, 00:21
        No tak, ale wlasciwosci myjace oleju chyba znikome, a mnie chodzi rowniez o mycie...
        • olkaolka21 Re: Emolient bez parafiny 04.03.15, 10:49
          Oleje również mają właściwości myjące.
          A jak nie oleje to mydło aleppo.
    • b.bujak Re: Emolient bez parafiny 28.02.15, 19:29
      na moim synu świetnie sprawdziła sie Aderma Exomega;
      zestaw żel pod prysznic plus krem wyprowadził go z problemów skórnych - lekarki zalecały elidel i sterydy - udało się tego uniknąć
      • haus.frau Re: Emolient bez parafiny 04.03.15, 00:23
        Czy z tej linii exomega sa jakies preparaty stricte dla dzieci, czy uzywalas tych zwyklych, "doroslych"?
        • agus7 Re: Emolient bez parafiny 04.03.15, 10:22
          Sprobuj Cetaphil Restoraderm. Ale raczej do smarowania po kapieli. Umyc dziecko mozesz szarym mydlem, mydlem marsylskim, mydlem z aleppo - najlepiej w kostce.
        • b.bujak Re: Emolient bez parafiny 04.03.15, 19:41
          nie ma specjalnej linii dla dzieci, ale jak najbardziej kosmetyki te nadają się dla niemowląt;

popytaj w aptece o próbki
    • katarynka123456 Re: Emolient bez parafiny 06.03.15, 21:22
      Ja z doświadczenia matki dziecka zmagającego się z AZS, mam spore doświadczenie z różnymi emolientami . Próbowaliśmy bardzo wielu, nigdy nie patrzyłam na cenę, interesowało mnie - jedno, czy pomogę swojemu dziecku ..... I tak trafiam na polską firmę Dermedic Linum baby . Te dermokosmetyki są przeznaczone w zależności od preparatu od pierwszego dnia życia, lub od pierwszego miesiąca życia . Nie chcę, aby ktoś posądził mnie o reklamę tej firmy - piszę po prostu co pomogło mojemu dziecku i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka