grazka8 06.04.05, 12:36 Wiesz już coś o dalszym leczeniu Twojego synka co panowie w białych fartuchach zadecydowali? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulaw Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 12:42 własnie!!! Dołączam się do pytania Odpowiedz Link
madziulaw Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 20:31 Magda, co jest , cholercia? bo się martwimy... Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 20:53 Sorki dziewczyny, ze dopiero teraz, ale...: 1. ojciec mojego dziecka jest w szpitalu - jutro planowa operacj ana przepuchline pachwinowa 2. dzis bylismy z Myszolem u neurologa - ewidentnie lewa strona slabsza, mamy skierowanie na EEG, USG przezciemiaczkowe i badanie dna oka 3,. jesli chodzi o refluks nic nie wiadomo... bo chirurdzi sie nei stawili.. czyli sie stawia za tydzien... Ehhh... Odpowiedz Link
mami7 Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 21:15 A gdzie chodzicie do neurologa? Wszystko będzie dobrze! Ci chirurdzy... Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 22:44 a gdzie my mozemy chodzic, jak mamy caly pakiet zdrowotny??))) Odpowiedz Link
grazka8 Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 22:47 Ojcu Ttojego dziecka życzymy szybkiego powrotu do zdrowia a Myszolowi jeszcze szybszego kiedy wybierasz się do tego neurologa? Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 22:56 Jutro odbiore skierowanie na badanie dna oka, po czym zostawie im wszystkie skierowania by mnie umowili na badania, tak to wyglada w Medicoverze. Wiem tylko, ze na EEG bede musiala jechac do jakiegos szpitala.... No i potem znow do tego neurologa.... Odpowiedz Link
grazka8 Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 22:50 Chciałam się zapytać kiedy macie te EEG ja pamiętam jak moja Nastaka miała takie badanie kazali dzień predzej nie kłaść dziecka spać bo miała spać na tym badaniu a potem babsztyl polał jej głowę i się obudziła (idiotyzm)ale to było 16 lat temu. Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 06.04.05, 22:56 Moze bede wiedziala cos ...w poniedzialek, bo piatek jest dniem martwym... Odpowiedz Link
mami7 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 08:30 Ale ten neurolog, jak się nazywa i gdzie przyjmuje? )) Przecież Medicover ma podpisane umowy chyba z różnymi placówkami? Pytam, bo bardzo dobre opinie o neurologach i eeg zasłyszałam o Instytucie Matki i Dziecka, zresztą odwiedzilismy w związku z tym tam włąśnie jednego lekarza i mogę polecić Ale pewnie masz zaufanie do swojego, a to najważniejsze. Co do eeg u dziecka... Malucha trzeba wybudzić kilka godzin wcześniej rano, czy też w nocy. Nie pozwolic mu sie przespać w ciągu dnia. Przed badaniem napoić, dać się dziecku najeść, żeby ułatwić mu usypianie w tym czymś na główce i w tym obcym miejscu. Podobno trzeba tez dziecku dzień wcześniej umyć włoski. My tak tez zrobiliśmy. Dla nas było to chyba najgorsze badanie jakie dziecko przeszło. Koszmar. Takiej histerii jeszcze nie mieliśmy. Młody darł się przez prawie godzinę, ale miał wtedy jakieś 2,5 roku. Małe dzieci i te starsze juz lepiej to raczej znoszą. Przeciez to nie boli Pozdrawiam Odpowiedz Link
grazka8 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 08:42 Mami masz rację istny horror nie dość że dziecko jest padnięte po nie przespanej nocy to jeszcze rodzice a potem moczą dziecku czymś zimnym głowkę dziecku-przecież dorosły by się obudził Odpowiedz Link
mami7 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 08:47 Grażka, Patryka niczym nie polewali. Ale brutalnie obudziła Młodego i wtedy to dopiero się porobiło. Koszmarne badania, a wydawałoby się, że nie powinno? Odpowiedz Link
grazka8 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 08:53 Moja obudziła się jak zakładała jej te elektrody i moczyła każdą zimnym spirytusem,ale to było 16 lat temu teraz jest era komputerów.Nawet teraz mnie ciarki przechodzą. Odpowiedz Link
mami7 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 09:00 U nas to wyglądalo tak, ża od razu jak przyszliśmy wkładała ten czepek, czy tez zaczęła nakladac elektrody włąsnie. tez smarowała je spirytusem, ale dziecko miało jeszcze nie spać. Ale histeria zaczęła się w momencie zakładania tego czegoś. Młodego to uciskało, nie miał sie potem jak za bardzo ruszyć, a dodatkowo zasnąć na zawołanie i to jszcze dziecko, które nie sypiało w dzień. Myślę, że niewiele się zmieniło przez to 16 lat. Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 22:44 > Moja obudziła się jak zakładała jej te elektrody i moczyła każdą zimnym > spirytusem, Teraz smaruje się takim specjalnym żelem (podobnym jak przy USG), ale najgorsze protesty u nas wzbudziło zakładanie gumowej siateczki na elektrody. --- Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 09:07 EEG prawdopodobnie bedziemy robic na NIeklanskiej z tego co wiem, ale to dopiero jak nas umowia bede wiedziala. Zobaczymy... Odpowiedz Link
edie28 Re: Madziulec dzisiaj sroda 07.04.05, 19:26 Madzia będzie dobrze. EEG nie takie straszne, ale synek na pewno będzie przestraszony. Wszystko zależy, o której godzinie będziesz miała, to ci powiedzą jak długo Mały ma nie spać. Kaja miała 2 razy. Myślałam za 1 razem, że za chiny nie zaśnie, ale okazało się to łatwiejsze niż sądziłam ) Także nie martw się na zapas !! Aha i najważniejsze na wynik eeg nie ma wpływu to, że dziecko płakało przed badaniem, że było wystraszone itd. Ogólnie rzecz biorąc stan emocjonalny nie ma tu nic do rzeczy Pozdrowionka, Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 08.04.05, 20:54 Nie musisz mi mowic o EEg - wiele razy przez to sama przechodzilam i musze powiedziec, ze nie wiem dlaczego ale zawsze czuje sie po tym tak jakbym tone wegla przerzucila... Na szczescie jego uspia... Mnie kiedys uspili, ale jakims zastrzykiem. Zobaczymy, nie martwie sie na zapas... Odpowiedz Link
edie28 Re: Madziulec dzisiaj sroda 09.04.05, 09:56 Domyślam się, że nie muszę chciałam tylko Cię pocieszyć. A uspać na szczęście sama będziesz go musiała -) Odpowiedz Link
joan76 Re: Madziulec dzisiaj sroda 08.04.05, 20:43 O Boże, dla mnie to wszystko kosmos, o czym tu piszecie. Myszolku, trzymamy kciuki za Twoje badania i zdrówko. Życzymy spokoju i chęci do przespania całego badania. Słów mi brakuje normalnie... Odpowiedz Link
madziulec Re: Madziulec dzisiaj sroda 08.04.05, 20:53 Na szczescie dla mnie nie ) EEG mam robione raz na pol roku. Badania dna oka nie mialam, ale widac ze musze to przejsc z dzieckiem. jakos to bedzie... Odpowiedz Link
edie28 Re: Madziulec dzisiaj sroda 09.04.05, 09:59 Badanie dna oka to chwila, ale Myszol przez chociaż chwilkę będzie musiał siedzieć nieruchomo. Odpowiedz Link
madziulec Re: Magda, wiesz już coś????????????????????????? 12.04.05, 13:49 Nie, musimy czekac do jutra. Dzis wtorek ))) Odpowiedz Link