izado 31.01.05, 14:39 Udało mi się wreszcie dodzwonić do firmy Krotex sprzedającej Ecomer i porozmawiać z ich farmaceutą. Witaminy D3 są tam ilości śladowe, tj. 10 j.m. w kapsułce. Oprócz tego jest jeszcze witamina A - 50 j.m. Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankubek Re: witaminy w Ecomerze 31.01.05, 20:59 Ale fajnie, że ustaliłaś ten skład, mam zamiar podawać Ecomer, ale właśnie obawiałam się tej dodatkowej dawki wit D3. Dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izado dawkowanie Ecomeru 02.02.05, 15:54 Zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że Ecomer ma być podawany przez 2 miesiące, nie w nieskończoność Iza Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: dawkowanie Ecomeru 03.02.05, 11:16 O rany, zmartwiłaś mnie, bo ja podaję (ze wskazań lekarza) już parę miesięcy. Wiesz dlaczego tylko 2 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: dawkowanie Ecomeru 03.02.05, 14:55 Nie wiem dlaczego Chińczyk kazał nam dawać tylko 2 miesiące. Może ze względu na wiek Zosi - ma 9 miesięcy, a w ulotce Ecomeru jest napisane, że podaje się go od 3 lat, właśnie po jednej kapsułce. A może uznał, że akurat w jej przypadku tyle wystarczy. To raz. A dwa, zawsze tego typu specyfiki podaje się okresowo, zwykle kuracje nimi mają postac cykli podawania i nie podawania, no i trwają tylko jakiś czas. Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: dawkowanie Ecomeru 03.02.05, 15:09 Dzięki. Moja córka ma 4 lata i krzywicę Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: dawkowanie Ecomeru 03.02.05, 15:12 Czy ja dobrze zrozumiałam, że podajesz jej właśnei Ecomer, a nie inny tran? Pytam bo jak napisałam wyżej w Ecomerze witaminy D3 są znikome ilości. Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: dawkowanie Ecomeru 05.02.05, 13:03 W takim razie może oprócz Ecomeru podajesz coś jeszcze? Np. Vigantoletten? Bo jeżeli nie to ja nic z tego nie rozumiem. Najczęstszą przyczyną krzywicy u dzieci jest niedobór witaminy D3 (mogą też być inne przyczyny, rzadsze, np. niedobór wapnia w diecie, nadmiar fosforanów). A może u Twojego dziecka przyczyna krzywicy jest jeszcze inna? Ecomer praktycznie nie zawiera witaminy D3, więc w żaden sposób nie da się nim uzupełnić jej niedoborów. Lecznicza dawka dzienna witaminy D3 to przynajmniej 4000 j.m. (taką dawke stosuje się przez kilka tygodni, a potem zmienjsza się do kilkuset), a Ecomer zawiera w jednej kapsułce zaledwie 10 j.m. - trzeba by było zjeść ich 400 (!!) na dzień by uzupełnić niedobór witaminy D3. Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: dawkowanie Ecomeru 06.02.05, 18:30 Dzięki, muszę skonsultować to z innym lekarzem. Lekarz powiedziało mojej córce, że jest "krzywulec", pewnie jej organizm nie przyjmował wit. D3 i kazał podawać właśnie ecomer. Szczerze mówiąc to ja nie wiem w którym miejscu jest ona ten krzywulec. Odpowiedz Link Zgłoś