Dodaj do ulubionych

spróbujcie tego

24.02.05, 11:36
A może spróbójecie diety grup krwi wg. ksiązki Adamo?Nam poleciła ta diete dr.
Myłek, podobno w 20% przypadków pomaga.Nam pomogło u kolezanki też.Trzeba znac
grupę krwi dziecka i wykluczyc z jego diety lub swojej,jeśli się karmi
produkty które szkodzą,moze się uda...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: spróbujcie tego 24.02.05, 11:40
      przepraszam cie bardzo ale grupy krwi nie mają nic wspólnego z dietą, ludzie
      mają różne grupy krwi ale wszyscy należą do tego samego gatunku, ta książka to
      bredzenie pomulonego we mgle.
      • kasiapro1 Re: spróbujcie tego 24.02.05, 18:43
        Dr.Mylek jest bardzo kontrowersyjna,generalnie uznaje tylko swoje metody
        leczenia.
        Moze i dieta zwiazana z krwia ma jakas madrosc-nie zapominajmy o dietach
        odchudzajacych dostosowanych do gr.krwi
        • kado1 Re: spróbujcie tego 24.02.05, 20:21
          Tez miałam,takie odczucie szczególnie po ostatniej wizycie,ale byłam
          zdesperowana.Az tymi grupami to jak jest?Czy ktoś coś jeszcze wie?Wydawało mi
          się że to to pomogło,a może to przypadek...
        • izia30 Re: spróbujcie tego 24.02.05, 21:04
          to powiedz czym się te diety różnią, moze ludzie A są z natury otyli a B są
          chudzi?? naprawdę nie ma to nic do rzeczy, tłumaczenie tego zajęłoby mi pewnie
          całą noc. to naprawdę głupota. zauważ że co jakiś czas pojawia się ktoś kto
          wprowadza nową dietę ponoć najlepszą z możliwych i udowadnia że te poprzednie
          to kit. nie dajmy się zwariować. człowiek jest wszystkożerny, a ci co
          potzrebują odchudzania (wyłączajac tych z problemami zdrowotnymi) potrzebuję
          diety żp czyli żryj połowę. alergie w żadnym stopniu nie zależą od diety chyba
          że mamy doczynienia z alergiami pokarmowymi ale te dotykają ludzi wszystkich
          grup krwi równo.
          • anetchen Re: spróbujcie tego 24.02.05, 21:51
            Grupy krwi podobno powstały wskutek przystosowywania się człowieka do różnych
            warunków życia (w tym do różnych rodzajów pożywienia), więc taka teoria też
            może mieć sens. Człowiek z północy jadł co innego niż człowiek z południa. W
            czasach naszych praprzodków raczej nie było ludzi otyłych... Dopiero później
            wszystko się wymieszało. Ja bym tak od razu nie negowała - jeśli taka dieta
            komuś pomaga (albo ten ktoś wierzy, że mu pomaga), to chyba wychodzi mu to na
            dobre.
            • izia30 Re: spróbujcie tego 25.02.05, 09:58
              za pewniam cię że to nie grupy krwi ewoluowały zależnie od tego gdzie ktoś
              mieszkał i co jadł. człowiek jest istotą genetycznie przystosowaną do
              głodowania, potrafi magazynować zapasy. jezeli ktoś zyje w warunkach takich jak
              dzikie ludy, indianie itp, to nie obżera się jak dzika świnia 3 razy dziennie,
              jada zwykle rzadko...ludzie z terenów cywilizacji mają nieograniczony dostep do
              żarcia, więc korzystają z tego,a ich organizmy magazynują. i efekty oglądamy w
              lustrze. tyle bajki.
              • julamimi Re: spróbujcie tego 25.02.05, 10:11
                izia, bez urazy, ale czy Ty masz monopol na jedyna sluszna racje? mam wrazenie,
                ze gdybys zyla w czasach Kopernika, to dalabys sie na stosie spalic broniac
                teorii o plaskiej ziemi.
                Jest mnostwo osob, ktorym dieta dobrana do grupy krwi sluzy. Nie musisz w to
                wierzyc, Twoje prawo, ale nie deprymuj osob, ktore taka diete uwazaja za
                sluszna.
                • izia30 Re: spróbujcie tego 25.02.05, 12:27
                  proszę bardzo, wierz w to głęboko, w dzisiejszym super tv w superexpresie jest
                  artykuł reklamowy superdiety cud opartej na grupach krwi. możesz przeczytać jako
                  poszerzenie swojej wiedzy.
                  nie mam monopolu na wiedzę, ale jak spotykam się z różnymi głupotami, chwytami
                  reklamowymi to przepraszam cię bardzo, ale jako człowiek rozumny reaguję tylko w
                  jeden sposób. swego czasu pamiętam że pojawiły się na rynku kremy odmładzajace
                  zawierające DNA. w to też uwierzyłaś?
                  • julamimi Re: spróbujcie tego 25.02.05, 12:31
                    izia30 napisała:

> proszę bardzo, wierz w to głęboko, w dzisiejszym super tv w superexpresie jest
                    > artykuł reklamowy superdiety cud opartej na grupach krwi. możesz przeczytać
                    jak
                    > o
                    > poszerzenie swojej wiedzy.

polecasz? przykro mi, nie czytuje tego tytulu

> jeden sposób. swego czasu pamiętam że pojawiły się na rynku kremy odmładzajace
                    > zawierające DNA. w to też uwierzyłaś?

nie mam potrzeby uzywania takowych smile

pozdr
                • izia30 Re: spróbujcie tego 25.02.05, 12:28
                  a moze wierzysz jeszcze w możliwość odżywiania włosów przy pomocy szamponów,
                  • kado1 Re: spróbujcie tego 25.02.05, 13:02
                    Bez sensu są wasze kłótnie,szkoda marnować czas.Napisałam to co wiedziałam(sama
                    bym się tego nie chyciła gdyby nie dr. myłek) wcale sie nie gniewam jeżeli to
                    bzdury,to przepraszam,nie jestem specjalistą.Szkoda tylko,że zostało to
                    wykorzystane do obrzucania się nawzajem błotem,zupełnie bez sensu...
                    • maya_maya Re: spróbujcie tego 25.02.05, 13:59
                      Ja uważam te dyskusje za potrzebne, gdyż jest mnustwo osób podatnych na
                      "nowinki". Te osoby bez żadnego filtra łykają JAK KARP BUŁĘ wszelkie wymysły
                      marketingowców typu System TAED zastosowany w proszku, czy szampon tylko do
                      brązowych włosów. Dobrze jest, jak ktoś światły rzuci kilka sensownych
                      argumentów dyskwalifikujących tandetne chwyty, by wytworzyła się dyskusja i Ci
                      co mają coś na obronę, wyciągneli to z rękawa. No i często okazuje się, że
                      rzetelna wiedza podważa wiarygodność tychże nowinek. A to, że niektórym pomaga:
                      Kaszpirowski pomógł, dieta Kwaśniewskiego - czyli tłuszczu nigdy dość - też
                      pomaga (leczy nawet), horoskopy się sprawdzają... ale jakoś żadna wróżka i
                      jasnowidz, nie są w stanie wygenerować prawdziwej szóstki w totka ...
                      Nie mylmy ciekawej dyskusji z obrzucaniem błotem, nikt nikogo przecież nie
                      obraził. Brawo dla nonkonformistów!
    • ewikgo Re: spróbujcie tego 25.02.05, 14:06
      Ale burzliwie na tym forum czasami.
      Nie mam zdania nt. diety zgodnej z grupą krwi, choć mamom dzieci alergicznych radziłabym dawać wszystko to, na co nie sa uczulone, bez żadnych ograniczeń, właśnie dlatego, że i tak trzeba im ograniczac inne rzeczy. Ale nie o tym chciałam pisać. Jestem ciekawa (z innych względów) jaką grupę krwi ma moje dziecko (są 2 możliwości), chciałam mu zrobic badanie jakiś czas temu i dowiedziałam się, że dzieciom poniżej 3 r.ż. nie robi się tego badania, dlatego że potrzeba do niego większą ilość krwi. A z kolei w wieku 3 lat można już wyglądać końca upiornej alergii...
      • maya_maya Re: spróbujcie tego 25.02.05, 14:08
        Grupa krwi badana jest już w szpitalu i wpisywana w książeczkę dziecka.
        • ewikgo Re: spróbujcie tego 25.02.05, 14:22
          Ale to chyba kiedyś tak było - moje dziecko nie ma (i inne maks. 2.5-letnie dzieci, które znam). Na pewno do tego badanie nie potrzeba litra krwi, ale faktem jest że mi odmówili w przychodni zrobienia.
          • maya_maya Re: spróbujcie tego 25.02.05, 16:05
            Ja rodziłam dziecko 3 miesiące temu i zrobili te badania. Rzeczywiście nie
            zrobią w przychodni tak po prostu, jak masz pediatrę zaprzyjaźnionego to poproś
            o skierowanie - przecież można to wytłumaczyć tym, że grupa Ci jest potrzebna
            chociażby w przypadku odpukać - wypadku. Matka musi wiedzieć jaką grupę krwi ma
            jej dziecko. Na wynik czeka się kilka dni, a kosztuje kilkadziesiąt zł. gdybyś
            chciała zrobić prywatnie. Ale lepiej poproś o skierowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka