izabela1976 10.03.05, 14:46 Czym można smarować chlebek dzieciom uczulonym na mleko? Gdzieś kiedyś na forum czytałam o margarynie bezmlecznej, ale nie pamiętam jak się nazywała (i nie mogę znaleźć tego wątku). Czy można smarować masłem roślinnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina_mama_leny Re: Czym smarować chlebek 10.03.05, 16:26 Wszelkie margaryny generalnie za zdrowe nie są. Masło roślinne to po prostu inna nazwa na mniej więcej to samo i masło roślinne masłu roślinnemu nierówne, jedno będzie bezmleczne, a inne nie. Bezmleczne są np. margaryny Nova, Rama Olivio, Finea niskokaloryczna. Co nie zwalnia od każdorazowym wzięciem pudełka do łapki, podniesieniem go do oczu i przeczytaniem składu, czy przypadkiem nie ma tam serwatki, mlaka ukwaszonego czy podobnego cuda. swoją drogą trochę mnie zdumiewa, ze takie pytanie wraca średnio co dwa tygodnie. Mnie się wydaje prostsze pójscie do większego sklepu i przeczytanie składu dziesięciu czy piętnastu margaryn, informacja szybka i z pierwszej ręki. Ale ja to stara i zgorzkniała jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: Czym smarować chlebek 10.03.05, 19:34 a ja uwazam ze forum jest po to zeby pytac... nie kazdy ma czas wyjsc sobie do sklepu poczytac margaryny a tak moze kogos poprosic co ma kupic... ale ja uszczypliwa jestem ... mam taki dzien Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Czym smarować chlebek 10.03.05, 20:06 Wcale się Halinie nie dziwię. Czasami sama zastanawiam się dlaczego niektóre mamy nie spróbują poszukać najpierw same lub przy użyciu chociazby wyszukiwarki na forum. Jak po raz 100 widzisz to samo pytanie, które ciągle się powtarza to chwilami ręce opadają ;-/ Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: Czym smarować chlebek 10.03.05, 20:26 to prawda ale ta wyszukiwarka jakas slaba ... nie lubie jej osobiscie ale tak to jest dla kazdego jego problem wydaje sie najwazniejszy i tak zawsze bedzie Odpowiedz Link Zgłoś