marzenawl 19.04.05, 22:57 o czym świadczy IgE całkowie? w ogóle co to za współczynnik, mam oczywiście w wynikach badań kilka innych "nie w normie" a czekamy na wiazytę u alergologa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.ax Re: IgE całkowite 21.04.05, 09:45 U mojego synka wyszło niskie IgE całkowite 3,75 (norma była podana min o, max 49) i pediatra powiedziała że raczej ma niską skłonnośc do alergii; wiecej nie wiem nic na ten temat, bo rozmawiałam o tym z lekarzem telefonicznie. MOże ktos to jednak dokładniej wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: IgE całkowite 21.04.05, 10:04 zobacz:www.mp.pl/artykuly/index.php? aid=24925&_tc=AC33DA46A40145BB97F508942A770C49 Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: IgE całkowite 21.04.05, 10:31 coś źle wkleiło, fragment artykułu: Czemy służy badanie IgE całkowite? Jest to badanie krwi potwierdzające istnienie przeciwciał alergicznych we krwi. Ważną rolę spełnia ono szczególnie przy diagnozowaniu alergii wziewnej. Jeżeli mamy dodatni wynik testów skórnych oraz zgodność terminu występowania objawów z wynikami testów, możemy potwierdzić jeszcze te wyniki badaniem IgE całkowitego. Wskazuje ono, czy pacjent buduje przeciwciała w klasie IgE. Zdarzają się bowiem sytuacje, że objawy chorobowe mogą być mediowane nie przez immunoglobuliny klasy IgE, a IgG. Wtedy odczulanie pacjenta nie przyniesie oczekiwanego rezultatu, trzeba więc wybrać inną drogę leczenia alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: IgE całkowite 22.04.05, 09:22 przekroczony wynik IgE swiadczy albo o sklonnosci do alergii, albo o obecnosci pasozytow Odpowiedz Link Zgłoś