juliette79 Re: PROPOZYCJA.... :)))<co wy na to> 21.12.06, 21:59 uupsss za szybka byłam;) jest tu na forum spis mini gg emaili....ale cos nam sie ta korespondencja nie wiedzie... może jeszcze raz spiszmy namiary swe...lub umówmy sie raz w tyg na czacie gazetowym-dziecko...i pogadamy co u nas..... na forum czasem cięzko z tematami idzie.. CO O TYM MYSLICIE?????????? Odpowiedz Link
lena691 Re: PROPOZYCJA.... :)))<co wy na to> 21.12.06, 22:15 Jestem za. Zagladam tu jakiś czas ale faktycznie nic tu się nie pisze. A jak już się cos napisze to czasem zostaje przeniesione. Np. jak mój wątek. Chętnie "poskarżę" sie na to i owo... Pozdrawiam Odpowiedz Link
lena691 Re: PROPOZYCJA.... :)))<co wy na to> 21.12.06, 22:17 A gdzie ten spis? bo jeszcze niedoinformowana jestem. A chętnie bym tam zajrzała. dzięki z góry Odpowiedz Link
juliette79 małe posumowanko!!! ;) 21.12.06, 22:32 EKIARA ekiara@gazeta.pl, gg 2782383 Juliette79 venicee@o2.pl gg 3826133 PRBROKMARYS pibrokmarys@gazeta.pl. gg 9353461 ALIN9 womena@op.pl lucy.sol LUCY.SOL@WP.PL nanadomi gg:8111128 joannaceglarek gg 4422388 ********************************************************************** ażeby wprowadzić porządek wpisujmy..może przez to nie bedziemy się mylic,i wogóle bedzie sympatyczniej... imie:(jesli chcemy) nick na forum: email: gg: dzieci:imię,wiek,<ew.któe chore na astme itp..> skąd jesteśmy: ---------------------------- imie:Kasia nick na forum:Juliette79 email:venicee@o2.pl gg:3826133 dzieci:Karola <zdrowa> i Kacper <podejrzany o astme >urodzeni w 2002r. skąd jesteśmy:Kraków.... :):):) Odpowiedz Link
juliette79 aha i jeszcze jedno!!! 21.12.06, 22:35 gdzie na necie i kiedy proponujecie sie spotkać może raz w tyg. i pogadac na live o naszych watpliwosciach...problemach.... moja propozycja to Czat DZIECKO<na gazecie.pl> w piatek wieczorem lub w weeekend wieczorem.... czekam na propozycje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
lena691 Re: małe posumowanko!!! ;) 21.12.06, 22:43 imię: Magda nick na formu: lena691 email: lena691@gazeta.pl gg: jak naprawię podam dzieci: Piotruś-alergie,podejrzenie o astmę,ur.01.02.2003 skąd jesteśmy: Jaworzno (Blisko mamy hihi) Co do czatu to musiałabyś podać jakieś wsazówki bo ja "zielona" Pozdrowionka Odpowiedz Link
tlumacz29 Re: małe posumowanko!!! ;) 21.12.06, 22:52 Marzena nick: tlumacz29 e-mail: tlumacz29@gazeta.pl GG: właściwie nigdy nie korzystam chory Piotrus, lat 6 z Białegostoku plus pozdrowienia. Jestem pracującą mamą, więc czasu mam mało, nawet na szukanie tych czatów. Odpowiedz Link
juliette79 DUŻE podsumowanie ile nas jest... :D 18.02.07, 21:43 imie:Kasia nick na forum:Juliette79 email:venicee@o2.pl gg:3826133 dzieci:Karola <zdrowa> i Kacper <podejrzany o astme >urodzeni w 2002r. skąd jesteśmy:Kraków.... :):):) ----------------------------------------------------- imię: Magda nick na formu: lena691 email: lena691@gazeta.pl gg: jak naprawię podam dzieci: Piotruś-alergie,podejrzenie o astmę,ur.01.02.2003 skąd jesteśmy: Jaworzno ------------------------------------------------------ Marzena nick: tlumacz29 e-mail: tlumacz29@gazeta.pl GG: właściwie nigdy nie korzystam chory Piotrus, lat 6 z Białegostoku ------------------------------------------------------- imię:Alina nick na forum:alin9 email:womena@op.pl gg:9970684 Kamil 5,5 alergia;Klaudia 4 alergia;Karolina 15 m-cy alergia z podejrzeniem astmy Tychy -------------------------------------------------------- imię:Aśka nick na forum:joasiiik25 email:joasiiik25@gazeta.pl gg:2606803 Dzieci: Kacper alergik, astmatyk (astma wczesnodziecieca) nosiciel pneumokokow (wyszczepiony), Rzeszow -------------------------------------------------------- imię: Marysia nick na forum: Pibrokmarys email: pibrokmarys@gazeta.pl gg:9353461 Dzieci: Kubuś, alergik (niestety nadal nie wiem na co) i astmatyk. Do tego candida (prawdopodobnie od wziewów). urodzony 30 listopada 2006. Warszawa. ---------------------------------------------------------- imię: Monika nick: ekiara e-mail: ekiara@gazeta.pl gg: 2782383 Dzieci: Mateusz 5 lat astma i alergia, Bartek 12 lat - zdrowy Jesteśmy ze Szczecina ----------------------------------------------------------- imię: Radka nick: rad_q e-mail: rad_q@gazeta.pl gg: podam dzieci: roczna Maja (tfu, tfu, tfu - na razie ok), prawie 6-letnia Agata (alergia, astma?) ------------------------------------------------------------ imię: Ania nick: alpm e-mail: alpm@gazeta.pl gg: nie mam, nie używam dzieci: Paweł - 9 lat, pyłkowica - odczulany - jest OK Magda - 4,5 lat, kaszel nocny, po każdej infekcji ataki kaszlu, astma?, alergia niepotwierdzona KAtowice --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
alin9 Re: małe posumowanko!!! ;) 22.12.06, 12:31 imię:Alina nick na forum:alin9 email:womena@op.pl gg:9970684 Kamil 5,5 alergia;Klaudia 4 alergia;Karolina 15 m-cy alergia z podejrzeniem astmy Tychy Aktualnie w domu ale jak wrócę do pracy to będzie jak u Marzeny. Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: małe posumowanko!!! ;) 22.12.06, 13:56 imię:Aśka nick na forum:joasiiik25 email:joasiiik25@gazeta.pl gg:2606803 Dzieci: Kacper alergik, astmatyk (astma wczesnodziecieca) nosiciel pneumokokow (wyszczepiony), Rzeszow pracujaca mama Odpowiedz Link
pibrokmarys Re: małe posumowanko!!! ;) 22.12.06, 20:37 imię: Marysia nick na forum: Pibrokmarys email: pibrokmarys@gazeta.pl gg:9353461 Dzieci: Kubuś, alergik (niestety nadal nie wiem na co) i astmatyk. Do tego candida (prawdopodobnie od wziewów). urodzony 30 listopada 2006. Warszawa. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie, Marysia Odpowiedz Link
ekiara Re: małe posumowanko!!! ;) 02.01.07, 13:17 imię: Monika nick: ekiara e-mail: ekiara@gazeta.pl gg: 2782383 Dzieci: Mateusz 5 lat astma i alergia, Bartek 12 lat - zdrowy Jesteśmy ze Szczecina Odpowiedz Link
agataj11 Re: PROPOZYCJA.... 02.01.07, 13:49 Czy mogę się dołączyć? Mój Misiaczek skończył wczoraj roczek, od 3 miesięcy borykamy się z alergią, od niedawna wiemy że to roztocza. Cały czas otrzymuje Flixotide, Zyrtec, a od niedawna Singulair, bo utrzymywał się wysiłkowy kaszel, z którym w żaden spsosób nie mogliśmy sobie poradzić. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
ekiara Re: PROPOZYCJA.... 02.01.07, 14:04 Witaj Agato! Miejsca na forum dużo, więc śmiało... I jak "sprawuje" się Singulair, jest poprawa? pozdrawiam Odpowiedz Link
lena691 Re: PROPOZYCJA.... 02.01.07, 15:54 Cześć! My mamy ten sam zestaw leków.... Piotruś ma 4 lata i o 2 mcy borykamy się tak jak ty. pozdrawiam Odpowiedz Link
agataj11 Re: PROPOZYCJA.... 04.01.07, 09:06 Przepraszam, że oddzywam sie dopiero teraz, ale nie zawsze moge na bieżąco śledzić. Jeśli chodzi o Singulair to chyba był to trafiony pomysł. Zdecydowanie mniej kaszle. Poczekamy zobaczymy. Niestety ja jestem okrutnie zestresowana i cały czas chodzę za Misiaczkiem i nasłuchuję, czy zakaszle. To jest chore. Jak sobie radziłyście z takim problemem. Pozdrawiam. Agata Odpowiedz Link
pibrokmarys Agata 04.01.07, 11:13 Nie radzimy sobie :-(( To znaczy przynajmniej ja. Moj synek ma 3 latka i jest leczony na astme od 1.5 roku. Jest na wziewach (Flixotide), Zyrtec, Singulari i w przypadku infekcji (ktore sa baaaaaaaaaardzo czeste) Pulmicort+Berodual. Nie radze sobie z tym zupelnie, mimo ze tyle czasu minelo od diagnozy. Spie z moim synkiem (mimo tego, ze on tego nie oczekuje), bo caly czas nasluchuje jak oddycha. Dzwonie do domu z pracy po 5 razy spytac czy nie kaslal. Wiem, ze to chore, ale nie moge nad tym zapanowac. Juz nie pamietam kiedy ostatnio sie "nie balam". Jak macie jakiegos dobrego psychologa dla mam dzieci z astma, to dajcie namiary. Sama chyba sobie z tym nie poradze... Odpowiedz Link
agataj11 Re: Agata 04.01.07, 11:20 Jakbym siebie słyszała. Już wszyscy w domu sie na mnie złoszczą, że jestem cały czas smutna i myślami nieobecna. Na razie próbuję sobie sama radzić. Dokładnie wiem co czujesz. Pozdrawaim Agata Odpowiedz Link
lena691 Re: Agata 04.01.07, 20:10 Dziewczyny ja tak mialam 2 tyg jak się dowiedziałam. Jak nie kaszlał to chodziłam i sprawdzałam dlaczego????a teraz juz sie przyzwyczaiłam - z tym że jak nie przechodzi po chwili to juz sie martwię. Narazie kaszle z 1-2 w tygodniu. Odpowiedz Link
joasiiik25 Re: Agata 08.01.07, 16:25 oj znam dobrze to uczucie leku ja tez spie z moim synkiem zeby nadsluchiwac kaszle caly czas, co troche ma zmiany osluchowe na oskrzelach jak widomo w ciagu kilku godz moze zejsc na pluca (u nas tak bylo juz 3 razy!!!) mlody chodzi do przedszkola, ja do pracy...ale zaraz po pracy biegne po mlodego aby go miec przy sobie syn ma astme wczesnodziecieca, alergie na pylki i notoryczne powracajacy katar (15.01) idziemy do laryngologa sprawdzic co sie dzieje z tym katarem (moze zatoki) pozdr wszystkie nasluchajace mamy Odpowiedz Link
mag_kak Re: PROPOZYCJA.... 04.01.07, 22:41 Mam na imie Renata i jestem mama 3,5 letniej dziewczynki Nataszki z ...chyba nawracajacym zapaleniem oskrzeli. Na dzisiaj moje dziecko jest zdrowe. Zrezygnowałam z przedszkola do marca (wstepnie). Podaje Broncho vaxom. Zobaczymy z jakim skutkiem. Zaopatzrylismy sie w nebulizator i tube do suchych inhalacji. Musze nad tym wszystkim zapanowac, po prostu musze, bo gdy ona choruje , moja dusza i ciało leża na dnie ... . Marysiu, jesli to czytasz, to wiedz, że doskonale Cie rozumiem; zapewne nie ja jedna. Łącze siez Wami dziewczyny. Odpowiedz Link
juliette79 :D 05.01.07, 21:15 witaj mag_kak:) no wszyscy jedziemy na tym samym wózku... :( taki los... ale wiecie co? toże tutaj moge o tym napisać daje mi dużo!!! oj bardzo cieszę sie że zebrała się nas taka garstka :D Odpowiedz Link
rad_q Re: PROPOZYCJA.... 26.01.07, 00:13 Chciałabym się włączyć: imię: Radka nick: rad_q e-mail: rad_q@gazeta.pl gg: podam dzieci: roczna Maja (tfu, tfu, tfu - na razie ok), prawie 6-letnia Agata (alergia, astma?) Poznań Odpowiedz Link
alpm Re: PROPOZYCJA.... 17.02.07, 21:15 No to ja też dołaczam. imię: Ania nick: alpm e-mail: alpm@gazeta.pl gg: nie mam, nie używam dzieci: Paweł - 9 lat, pyłkowica - odczulany - jest OK Magda - 4,5 lat, kaszel nocny, po każdej infekcji ataki kaszlu, astma?, alergia niepotwierdzona KAtowice Odpowiedz Link
juliette79 ................PODSUMOWANIE..... ................. 19.02.07, 18:00 imie:Kasia nick na forum:Juliette79 email:venicee@o2.pl gg:3826133 dzieci:Karola <zdrowa> i Kacper <podejrzany o astme >urodzeni w 2002r. skąd jesteśmy:Kraków.... :):):) ----------------------------------------------------- imię: Magda nick na formu: lena691 email: lena691@gazeta.pl gg: jak naprawię podam dzieci: Piotruś-alergie,podejrzenie o astmę,ur.01.02.2003 skąd jesteśmy: Jaworzno ------------------------------------------------------ Marzena nick: tlumacz29 e-mail: tlumacz29@gazeta.pl GG: właściwie nigdy nie korzystam chory Piotrus, lat 6 z Białegostoku ------------------------------------------------------- imię:Alina nick na forum:alin9 email:womena@op.pl gg:9970684 Kamil 5,5 alergia;Klaudia 4 alergia;Karolina 15 m-cy alergia z podejrzeniem astmy Tychy -------------------------------------------------------- imię:Aśka nick na forum:joasiiik25 email:joasiiik25@gazeta.pl gg:2606803 Dzieci: Kacper alergik, astmatyk (astma wczesnodziecieca) nosiciel pneumokokow (wyszczepiony), Rzeszow -------------------------------------------------------- imię: Marysia nick na forum: Pibrokmarys email: pibrokmarys@gazeta.pl gg:9353461 Dzieci: Kubuś, alergik (niestety nadal nie wiem na co) i astmatyk. Do tego candida (prawdopodobnie od wziewów). urodzony 30 listopada 2006. Warszawa. ---------------------------------------------------------- imię: Monika nick: ekiara e-mail: ekiara@gazeta.pl gg: 2782383 Dzieci: Mateusz 5 lat astma i alergia, Bartek 12 lat - zdrowy Jesteśmy ze Szczecina ----------------------------------------------------------- imię: Radka nick: rad_q e-mail: rad_q@gazeta.pl gg: podam dzieci: roczna Maja (tfu, tfu, tfu - na razie ok), prawie 6-letnia Agata (alergia, astma?) ------------------------------------------------------------ imię: Ania nick: alpm e-mail: alpm@gazeta.pl gg: nie mam, nie używam dzieci: Paweł - 9 lat, pyłkowica - odczulany - jest OK Magda - 4,5 lat, kaszel nocny, po każdej infekcji ataki kaszlu, astma?, alergia niepotwierdzona KAtowice --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
zgloska Re: ................PODSUMOWANIE..... ........... 21.02.07, 22:37 imie: Agnieszka nick: zgloska gg: 4733456 dzieci: Bartłomiej-astma, alergia skąd jesteśmy : Kraków mama już nie pracująca ... Odpowiedz Link