tosia77 11.07.05, 23:46 drogie mamy -moj synek mimo diety eliminacyjnej wciaz ma duze zmiany na skorze.chcialam skorzystac z pomocy homeopaty -czy mozecie mi kogos polecic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea_mama Re: homeopata w USA 12.07.05, 17:08 U nas (NY state) nie widzialam zadnego homeopaty (ale tez nie szukalam za bardzo), ale jest tu duzo chiropractic i oni czesto znaja sie rowniez na homeopatii. Musisz popytac. A moze zmienic mleko? A moze dawac tylko organic food? U nas pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
aagas78 Re: homeopata w USA 12.07.05, 20:07 Czesc Ja chodze do lekarza pediatry naturopaty. Moje dziecko jest hiper alergiczne na b.duzo rzeczy. U tradycyjnego alergologa dostalismy kuracje 3 sterydami, a potem jak to nie pomoze to powiedzial, ze da malej doustnie sterydy albo elidel i protopic. Dodam, ze to byl facet ze Stanfordu, tak wiec niby specjalista wyzszych lotow. Mimo wszystko zastosowalam sie do jego polecen i efekt jest taki, ze im slabszych sterydow uzywam tym zmiany zaczynaja coraz bardziej wychodzic. Co oczywiscie bylo do przewidzenia niestety. Zrobilismy tez test z krwi na alergeny zlecony przez alergologa. Najgorszych alergenow typu soja, mleko mala nie dostaje juz od miesiecy, tych slabszych nie je od ok 1,5 tyg a zmiany sa takie same jak bylo dawno temu, kiedy corka pila tylko mleko zastepcze. Tak wiec sytuacja i tak jest beznadziejna, nastepna wizyte mam za msc u niego, niestety nie bylo innego terminu. Tak wiec zdecydowalam sie na lekarza pediatre, naturopate, ktory jest takze homeopata. Oto link: www.naturalhealthcalifornia.com/Allergies%20Asthma.htm Nie sadze, zeby ktos w Polsce zetknal sie z ta metoda, takze dla wielu osob moze byc dosyc kontrowersyjna. Ja osobiscie znam osoby z autyzmem i padaczka, ktore byly leczone ta metoda, oczywiscie w polaczeniu z trzdycyjnym lekarzem i efekty byly bardzo dobre. My bylysmy wczoraj, corka dostala probiotyki(kilkanascie milionow bakterii w saszetce), do tego tran z niska zawart. wit a,d ze wzgledu na lato i akumulowanie sie tych wit w org, do tego kompleks witamin i protein, ktorych juz dawno szukalismy a zaden lekarz nie chcial nam polecic, bo nie znal nic dobrego dla alergika i oczywiscie leki homeopatyczne na oczysczanie org z toksyn. Co nam jeszcze powiedziano, ze w ciagu tyg moze sie pogorszyc ze skora tzn. wiecej wysypek, bo wszystko z wewn org wyhcodzi na wierzch. Nastepna wizyta za tydzien, a efekty pierwsze moga byc za msc. No nic...Koszty jakie ponieslismy na wszystkich alergologow, dermatolog sa duzo wyzsze. Wklejam Tobie jeszcze link do ameryka forum o alergiach, nietolerancji pokarm. Jak bys chciala cos znalesc o tej terapii, tzn NAET Therapy albo NMT Therapy wpisz na search i bedzie duzo inform. Duzo mam wyleczylo w ten sposob swoje dzieci. www.mothering.com/discussions/forumdisplay.php?f=307 A jesli chodzi o organic to moja corka je tylko organic od momentu urodzenia i mimo wszystko dalej ja cos uczula niestety,.... Pozdr. PS Jak masz jakies pyt to pisz: aagas78@yahoo.com Pozdrowienia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aagas78 Re: homeopata w USA 12.07.05, 20:09 Tu jest websita na znalezienie certyfikowanego naturopaty w twoim obszarze: www.naturopathic.org/Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś