Dodaj do ulubionych

homeopata w USA

11.07.05, 23:46
drogie mamy -moj synek mimo diety eliminacyjnej wciaz ma duze zmiany na
skorze.chcialam skorzystac z pomocy homeopaty -czy mozecie mi kogos polecic??
Obserwuj wątek
    • bea_mama Re: homeopata w USA 12.07.05, 17:08
      U nas (NY state) nie widzialam zadnego homeopaty (ale tez nie szukalam za
      bardzo), ale jest tu duzo chiropractic i oni czesto znaja sie rowniez na
      homeopatii. Musisz popytac.
      A moze zmienic mleko? A moze dawac tylko organic food? U nas pomagasmile
    • aagas78 Re: homeopata w USA 12.07.05, 20:07
      Czesc
      Ja chodze do lekarza pediatry naturopaty. Moje dziecko jest hiper alergiczne
      na b.duzo rzeczy. U tradycyjnego alergologa dostalismy kuracje 3 sterydami, a
      potem jak to nie pomoze to powiedzial, ze da malej doustnie sterydy albo elidel
      i protopic. Dodam, ze to byl facet ze Stanfordu, tak wiec niby specjalista
      wyzszych lotow. Mimo wszystko zastosowalam sie do jego polecen i efekt jest
      taki, ze im slabszych sterydow uzywam tym zmiany zaczynaja coraz bardziej
      wychodzic. Co oczywiscie bylo do przewidzenia niestety. Zrobilismy tez test z
      krwi na alergeny zlecony przez alergologa. Najgorszych alergenow typu soja,
      mleko mala nie dostaje juz od miesiecy, tych slabszych nie je od ok 1,5 tyg a
      zmiany sa takie same jak bylo dawno temu, kiedy corka pila tylko mleko
      zastepcze.
      Tak wiec sytuacja i tak jest beznadziejna, nastepna wizyte mam za msc u niego,
      niestety nie bylo innego terminu.
      Tak wiec zdecydowalam sie na lekarza pediatre, naturopate, ktory jest takze
      homeopata. Oto link:

www.naturalhealthcalifornia.com/Allergies%20Asthma.htm
      Nie sadze, zeby ktos w Polsce zetknal sie z ta metoda, takze dla wielu osob
      moze byc dosyc kontrowersyjna. Ja osobiscie znam osoby z autyzmem i padaczka,
      ktore byly leczone ta metoda, oczywiscie w polaczeniu z trzdycyjnym lekarzem i
      efekty byly bardzo dobre.
      My bylysmy wczoraj, corka dostala probiotyki(kilkanascie milionow bakterii w
      saszetce), do tego tran z niska zawart. wit a,d ze wzgledu na lato i
      akumulowanie sie tych wit w org, do tego kompleks witamin i protein, ktorych
      juz dawno szukalismy a zaden lekarz nie chcial nam polecic, bo nie znal nic
      dobrego dla alergika i oczywiscie leki homeopatyczne na oczysczanie org z
      toksyn. Co nam jeszcze powiedziano, ze w ciagu tyg moze sie pogorszyc ze skora
      tzn. wiecej wysypek, bo wszystko z wewn org wyhcodzi na wierzch.
      Nastepna wizyta za tydzien, a efekty pierwsze moga byc za msc. No nic...Koszty
      jakie ponieslismy na wszystkich alergologow, dermatolog sa duzo wyzsze.
      Wklejam Tobie jeszcze link do ameryka forum o alergiach, nietolerancji pokarm.
      Jak bys chciala cos znalesc o tej terapii, tzn NAET Therapy albo NMT Therapy
      wpisz na search i bedzie duzo inform. Duzo mam wyleczylo w ten sposob swoje
      dzieci.

www.mothering.com/discussions/forumdisplay.php?f=307

A jesli chodzi o organic to moja corka je tylko organic od momentu urodzenia i
      mimo wszystko dalej ja cos uczula niestety,....
      Pozdr. PS Jak masz jakies pyt to pisz: aagas78@yahoo.com
      Pozdrowienia
      Agnieszka
      • aagas78 Re: homeopata w USA 12.07.05, 20:09

Tu jest websita na znalezienie certyfikowanego naturopaty w twoim obszarze:

www.naturopathic.org/Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka