25.07.05, 17:59
Czy ktos moglby mi napisac jakie sa podstawowe objawy obecnosci lambii w
organizmie??
Obserwuj wątek
    • margin1 Re: Lambie?? 25.07.05, 21:22
      Sine smugi pod oczami, bole brzucha, swędzenie odbytu, nieświeży zapach z ust,
      brak apetytu, ospałość, apatia....
      • sigvaris Re: Lambie?? 25.07.05, 22:07
        nadpobudliwość - ospałość, apatia
        niespokojny sen - zbyt czeste spanie
        przemęczenie - rozdrażnienie
        wypadające włosy
        biegunki- zatwardzenia
        anemia, niedokrwistość
        awitaminoza
        plamy, trądzik, liszaje
        nieutające stany zapalne to tu to tam
        ciągłe przeziębienia
        i można tak jeszce długo...

NIE MA TYPOWYCH OBJAWÓW. Jest ich dużo. U każdego prawie inny zestaw. Są
        skrajne i przeciwstawne jak widać. Czyli co człowiek to "zestaw".

U bardzo małych dzieci moga to byc nawet objawy neurologiczne (spowodowane
        świądem,a nie np. padaczką, czy porażeniem mózgowym)

• kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 10:37
          Dziewczyny czy moze mi doradzic, kotre badanie jest najlepsze na lambie i
          candide?? Boje sie ze laboratorium potrzyma probki za krotki i wyniki nic nie
          wykaza. Jestem z Bialegostoku, a u nas nie ma dobrych lab.
          • nowajulka Re: Lambie?? 26.07.05, 11:58
            Candidę stwierdzasz badaniem mykoligicznym kału. Dokładnieszja metodą jest
            gastroskopia, ale ciężko by ją było przeprowadzić u dziecka.........badanie
            mykoligiczne kały daje bardzo wiarygodne wyniki..........ja robilam w
            laboratorium klinicznym - wyniki w zwyklej pracowni często wskazują prawidlowy
            wynik - chyba jednak trzymaa tam za krótko........
    • eris1977 Re: Lambie?? 26.07.05, 12:10
      Witaj
      Robiłam badanie w Eskulapie na Białówny-3 badania w jednym: lambie, inne
      pasozyty i grzyby, koszt 58 zł. Lambie wyszły za pierwszym razem, poprosiłam o 2
      tygodniową hodowlę grzybów (zrobili bez problemów).
      Wcześniej dowiadywałam się u kilku osób i polecali własnie tam.
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 12:24
        A gdzie jest ta ulica Białówny?? I czy Ty nosilas probki z 3 dni, czy tylko z
        jednego??
        • kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 12:49
          Tzn chodzi mi o to czy potrzebne sa probki z 3 dni czy tylko jednego???
          • kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 15:00
            Prosze niech ktos odpisze bo jutri mam zamiar zawiezc jedna probke i poprosze
            zeby zrobili 3 oddzielne badania, ale nie jestem pewna czy nie sa potrzebne z
            trzech dni
            • calda Re: Lambie?? 26.07.05, 15:07
              Najlepiej jak tam zadzwonisz, kazde laboratorium rzadzi sie swoimi prawami i
              maja rozne wymagania co do przygotowanego materialu do badania.
              Mysle, zejedna probka do za malo na wszystkie pasozyty.
              Ja teraz czekam na wyniki oddalam jedna proble na lambie metoda Eliza i jedna
              ogolna na pasozyty, ale chce sobie zrobic jeszcze gdzie inndziej, zeby pozniej
              porownac wyniki.
              • kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 15:32
                Zycze ci powodzenia i zeby wyniki byly negatywne. Az strach pomyslec ze prawie
                kazdy dorosly czlowiek i dzieci tez maja ostatnio tak licznie lamblie,
                najgorsze ze jak wyleczysz u swego dziecka robaki to znowu moze sie zarazic w
                przedszkolu. Cos strasznego. Pozdrawiam
                • calda Re: Lambie?? 26.07.05, 15:44
                  Ja bede leczyla u siebie.Mam 24 lata, dzieci jeszcze nie mam.Jestem pod
                  kontrola homeopaty, ktory mi zlecil badania na pasozyty.
                  • kwiatek223 Re: Lambie?? 26.07.05, 17:53
                    Hehe!! Ja tez jeszcze nie mam dzieci, mam 22 lata. Ale moj siostrzeniec ciagle
                    przynosi jakies choroby z przedszkola, co rodzice go wylecza, to za jakis czas
                    pojawia sie inna choroba, maly ma lamblie dlatego ja tez chce sparwdzic czy nie
                    mam jakichs gosci. Najbardziej sie boje ze wyniki wykaza candide, az mnie w
                    żoładku sciska, brrr. Juz sama nie wiem co mam myslec. A do homeopaty sie
                    wybieram po raz pierwszy w poniedzialek- namowilam swoja mame zeby pojechala ze
                    mna. Czy jestes z Bialegostoku? Jesli tak to do kotrego homeop. chodzisz bo ja
                    do Piotra Szczesiula
                    • calda Re: Lambie?? 26.07.05, 21:43
                      Jestem z Warszawy.
                    • eris1977 Re: Lambie?? 26.07.05, 22:21
                      Kwiatek223- laboratorium jest na białówny-to ulica równoległa do lipowej.
                      Najlepiej wejść od ul malmeda (na rogu była kiedys cukiernia dolce vita)
                      Jesli robisz badanie tylko na lambie to niesiesz jedna próbkę i czekasz na
                      wynik. Jeśli nic nie wyjdzie to mozesz zanieśc jeszcze raz, a jesli wyjdzie to
                      wynik jest oczywisty.
                      Jedna próbka wystarczy na zrobienie tych 3 badań.
      • julka130 Re: Lambie?? 26.07.05, 20:54
        CZEŚĆ ERIS. sprawdz swoją pocztę. dzięki
        • eris1977 Re: Lambie?? 26.07.05, 22:10
          Julka 130 -co ma być w mojej skrzynce, bo nic nie mam.
        • eris1977 Re: Lambie?? 26.07.05, 22:48
          Odpisałam Ci. Przepraszam, że tak długo, ale jak zwykle jest problem ze skrzynką
          na gazecie
    • eris1977 Re: Lambie?? 26.07.05, 22:18
      Kwiatek223- laboratorium jest na białówny-to ulica równoległa do lipowej.
      Najlepiej wejść od ul malmeda (na rogu była kiedys cukiernia dolce vita)
      Jesli robisz badanie tylko na lambie to niesiesz jedna próbkę i czekasz na
      wynik. Jeśli nic nie wyjdzie to mozesz zanieśc jeszcze raz, a jesli wyjdzie to
      wynik jest oczywisty.
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 27.07.05, 15:50
        Czesc dziewczyny!! Bylam dzisiaj w lab. w Eskulapie. Zawiozlam jedna probke do
        trzech badan i dodatkowo zrobilam wymaz z gardla, zaplacilam prawie 100 zł!!!
        Dam znac jak dosaten wyniki. Zawiodlam sie strasznie bo poprosilam pania o to
        zeby potrzymali moje probki ze 2 tygodnie a ona tylko na mnie spojrzala i
        zaczela sie smiac i powiedziala ze moga tylko 10 dni........Ahhh szkoda słow.
    • oladolewa Re: Lambie?? 27.07.05, 18:56
      Daj znać jak wyszły wyniki , bo sama mam zamiar właśnie do Eskulapa zanieść
      córki kał do badania .
      Ola
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 27.07.05, 19:39
        OK jak tylko odbiore wyniki dam znac. Ogolnie mowiac to jestem nadal zaskoczona
        tym ze mnie po prostu wysmiala jak poprosilam zeby przetrzymali probki 2
        tygodnie, a i jeszcze poprosilam o test na lamblie immunofluoroescencyjny wiec
        mam nadzieje ze to przynajmniej zrobią. Pozdrawiam
        • oladolewa Re: Lambie?? 27.07.05, 19:55
          Ja robiłam badania na grzyby w szpitalu (jestem z Ełku) i też nie chcieli
          trzymać 2 tygodnie tylko 3 dni , ja uprosiłam żeby potrzymali chociaż tydzień i
          zgodzili się . Laborantka powiedziała mi,że mają takie pożywki na bakterie i
          grzyby , że wystarczy kilka dni potrzymać i jak coś jest to napewno wychodują.U
          mojej córki nic nie wychodowali, ale dla pewności też bym jeszcze gdzieś
          sprawdziła.
          Ola

• eris1977 Re: Lambie?? 27.07.05, 22:21

jestem zaskoczona że tak Ciebie potraktowała.
            Co do laboratorium to dziś usłyszaam opinię, że w przychodni na niedźwiedziej
            mają niezłe.
            • kwiatek223 Re: Lambie?? 28.07.05, 11:11
              Na Niedzwiedziej? OK dzieki, jesli te wyniki nic nie wykażą to przejade sie
              tam. Wiecie co zuwazylam, ze od czasu kiedy zaczelam u siebie podejrzewac
              candide to mam takie obrzydzenie do cukru, słodyczy i pieczywa ze przestalam to
              jesc i schudlam...Pije tez duzo ziół, zeby sie oczyscic i Citrosept. Mam tez
              super błaski brzuch, co kiedys bylo dla mnie trudne do osiagniecia bo
              przewaznie mialam wzdecia i zatwardzenia. A teraz codziennie rano o tej samej
              godzinie chodze do kibelka. Najgorsze jest to ze bardzo czesto czuje ze cos mi
              sie dzieje w jelitach,tak jakby sie przelewalo i to na dodatek strasznie glosno-
              przewaznie wieczorem. Dziwne... mam nadzieje ze to szyko sie wyjasni juz przy
              pierwszych badaniach, czego i Wam zycze.
    • oladolewa Re: Lambie?? 02.08.05, 13:09
      Jak tam wyniki, masz już jakieś wiadomości ?
      Ola
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 02.08.05, 13:48
        Witam!! Wlasnie odebralam wyniki- lamblie- negatywny, robaki- negatywny, wymaz
        z gardla- mam paciorkowca, a na grzybki czekam do czwartku. Na lamblie zrobie
        jeszcze raz za pare dni. Poza tym bylam u homeopaty i musze powiedziec ze
        jestem pod wrazeniem. Okazuje sie ze moje wszystkie problemy zwiazane ze skorą,
        włosami, żoładkiem itp są zwiazane z moją nadmierna nerwowoscią, stresem ktory
        mialam w tym roku. Lekarz zalecil mi taniec i jakis sport zebym mogla
        sie ''wyrzyc'' i wypocic toksyny ktore zasmiecaja moj organizm. Przepisal mi
        leki: Sepia i Psorinum. Wiem ze Psorinum jest chyba na grzybice, a Sepia to nie
        wiem na co. Boje sie ze jak zaczne je brac to znowu wyjdzie mi łupiez pstry,
        opryszczki, jęczmien na oku itp. Straznie sie boje bo od jutra zaczynam łykac
        kuleczki
        • julamimi Re: Lambie?? 02.08.05, 13:55
          psorinum nie jest na grzybice - to jest lek na Twoje objawy, podobnie jak
          sepia; ktos inny z calkiem podobnymi do Twoich problemami dostalby byc moze
          calkiem inne leki.
          pozdr
          • kwiatek223 Re: Lambie?? 02.08.05, 14:17
            Aaaaaaaaa to tego nie wiedzialam. Widze ze znasz sie na homeopati troche, czy
            mozesz mi odpowiedziec na takie pytanie- lekarz powiedzial ze moze sie
            pogorszyc moj stan- to chyba znaczy ze organizm zdrowieje tak???- czy to znaczy
            ze znowu dostane grzybicy skory, pochwy, opryszczek itp??? Czy kuracja moze
            przebiegaz bez objawowo??? Az mnie mdli jak pomysle ze znowu bede musiala
            prezez to przechodzic
            • julamimi Re: Lambie?? 02.08.05, 14:22
              pogorszenie moze, ale nie musi nastapic, ale ja za malo kompetentna jestem,
              raczej dopytuj tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

pozdr
              • kwiatek223 Re: Lambie?? 02.08.05, 14:25
                dzieki bardzo, pozdrawiam. a Ty juz robilas badania?? masz wyniki?
                • kwiatek223 Re: Lambie?? 05.08.05, 17:39
                  Dzisiaj bylam po wyniki i........jeszcze ich nie ma. Super!!! Mam sie po nie
                  zglosic we srode- co oznacza ze moje prosby zostaly wysłuchane. Pozdrawiam
    • oladolewa Re: Lambie?? 05.08.05, 21:28
      Pytałaś czy coś zaczęło rosnąć , bo może dlatego trzymają dłużej próbkę ?
      Ola
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 06.08.05, 18:29
        Nie nie pytalam- nawet o tym nie pomyslalam. Mam nadzieje ze nic nie rosnie....
        Dziewczyny mam do Was pytanie. Ostatnio zauwazylam na paznokciach - tych
        malych, takie malutkie dziureczki prawie niewidoczne, jakby ktos igielką zrobil
        w nich dziurkę. Co to moze byc. Czy moze miec to zwiazej z tym ze maialam w
        maju grzybice skóry- tzw łupież pstry. czy spotkalyscie sie z czyms takim.
        Prosze o odpowiedz. Dodam ze zaczelam sie leczyc homeopatycznie od kilku dni.
        Czy organizm w taki sposob moze wyrzucac z siebie to wszystko???
    • oladolewa Re: Lambie?? 10.08.05, 14:16

Jak tam , wyszły jakieś grzyby ? Ja wczoraj oddałam córki kau na posiew ,
      zobaczymy co wychodują.
      Ola
      • kwiatek223 Re: Lambie?? 10.08.05, 15:59
        Czesc! Wlasnie dzwonilam, pani kazala mi czekac na przyjscie profesora,
        ktory....miał mi wszystko wyjasnic...Wystraszylam sie bo skoro ona sama nie
        mogla mi przekazac wyniku to cos jest nie tak. Jednak profesor od razu
        powiedzial ze wynik jest ujemny. Od razu spadł mi kamien z serca. Ale bylam u
        homeopaty i on mi powiedzial ze mam problem z jelitami, co jest prawdą, bo
        czesto mam takie dziwne przelewanie w jelitach, burczenie, gazy, wzdęcia itp.
        Daltego tez min myslalam ze mam lambli, albo grzyby. Teraz jak mam to
        wykluczone wcale nie jest mi lżej, bo nadal musze uwazać co jem. Wyobraz sobie
        ze zrobil mi sie liszaj od....frytek z McDonald's!!!! TAK!!! zachcialo mi sie
        frytek-zawsze mam takie zachcianki przed okresem...i po pary godzinach
        zuwazylam takie male brodawki lewdo widoczne. homeopata powiedzial ze jest to
        wlasnie liszaj płaski i ma to zwiazek z jelitem cienkim- tak mówi Medycyna
        Chińska. Mam nadzieje ze u Twojej córeczki nic nie wykryją. A jakie ona ma
        wogóle objawy???
    • oladolewa Re: Lambie?? 11.08.05, 15:21

Witam!
      Dobrze ,że nic Ci nie wychodowali. Ja przez telefon rozmawiałam z tym panem ,
      mikrobiologiem jak długo choduje się grzyby. Ja robiłam w miejscowym szpitalnym
      laboratorium i mówiłam że mi trzymali tylko 7 dni i nie chcieli dłużej , bo nic
      nie rosło.Pan powiedział, że wystarczy 7 dni z kału i jeśli oni nic nie
      wychodowali to w esculapie też nic nie wyjdzie. Tylko przy skórnych grzybach
      dermatofitach trzeba 2 tygodnie trzymać . Ja dla spokojności powtarzam wynik .
      Moja córka ma alergię pokarmową , która głównie objawia się brzydkimi kupkami.
      Pozdrawiam Ola.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka