sabina55 08.08.07, 11:05 Czy ktos zna namiary na lekarza zajmujacego sie ch.metabolicznymi z Wroclawia lub okolic -prywatnie chodzi o pilna konsultacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulawes Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 08.08.07, 16:57 Czy masz na mysli konkretna chorobe, czy tak ogólnie? Odpowiedz Link
ulawes Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 08.08.07, 20:49 Ja za bardzo Ci nie pomoge. Tez jestem z Wroclawia. Bylam z synem w CZD kilka lat temu.Byly to badania dotyczace fenyloketonurii. Warunki byly takie sobie.Nie dowiadywalam sie na temat miejsca do spwnia dla rodzica, bo mialam zapewniony nocleg u znajomych. Natomiast na oddzilae moglam przebywac caly dzien. Lekarze i pielegniarki byli bardzo mili. Jedna pani , której synek chorowal na mukowiscydoze mogla przebywac w sali rowniez w nocy. Ja podlegam pod poradnie na Kamienskiego. Telefon bezposredni do naszego lekarza to 3270123 ( do poradni). To dr Mozrzymas. Moze ona cos pomoze? Odpowiedz Link
agnieszka752 Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 10.08.07, 05:19 Witam Cię sedecznie. Jestem mamą 16-miesięcznej Alicji chorej na hiperinsulinizm. Podlegamy pod Oddział Chorób Metabolicznych w CZD w Międzylesiu. Warunki są nienajgorsze. Możesz prebywać ze swoim dzieckiem na oddziale cały czas. Musisz tylko przygotować sobie coś do spania np. materac ub kalimatę, bo tego nie zapewniają. Pielęgniarki i lekarze a oddziale są w porządku. Byłam ze swoją małą na 3 oddziałach w CZD i metabolizm wspominam najlepiej. Powodzenia. Odpowiedz Link
agnieszka752 Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 11.08.07, 09:58 Trudno powiedzieć ile potrwa wasz pobyt w CZD. Ja byłam z mała od jej urodzenia 2 miesiące a później jeździłyśmy na 3-dniowe kontrole. Poznałam tylko chłopca chorego na kwasicę, ale to miało związek z mocznikiem. W tej kwestii nic nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link
agnieszka752 Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 13.08.07, 06:45 Wiem co to strach, uwierz mi. Teraz już może mniej ale wcześniej przechodziłam koszmar przed każdym badaniem, zwłascza, ż rokowania były złe. Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że moja Ala była po urodzeniu w stanie agonalnym z poziomem cukru 3 mg (w takim stanie dojechałyśmy do centrum). Przepowiadano nam padaczkę i opóźnienie w rozwoju. Nic się nie sprawdziło. Tak więc głowa do góry. Niekiedy dzieci po gorszych przejściach wychodzą na prostą, a niekiedy niewielka infekcja może spowodować ogrmne spustoszenie. Pozdrawiam Cię serdecznie. Trzymaj się i pisz co i jak. Odpowiedz Link
agnieszka752 Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 13.08.07, 13:35 A to dziwne. Zawsze mogłyśmy być ze swoimi dziećmi. Byłam w lipcu w Międzylesiu (bo tam jak rozumiem jedziecie) co prawda tylko w poradni metabolicznej, nie na oddziale i są remonty, więc może dlatego. Lub przyjmują was warunkowo. Hotel przy CZD jest drogi i okropne warunki, ale w pobliżu są do wynajęcia prywatne kwatery, więc może tam poszukaj. W zeszłym roku 2 w hotelu kosztowała 70 zł/dobę, a syf niemiłosierny. Musieliśmy się tam zatrzymać, jak nasza mała była na intensynej terapii. Odpowiedz Link
xorgh Re: choroby metaboliczne-pilne!!! 11.10.07, 19:47 A ja oddział metaboliczny w CZD wspominam źle, oczekiwanie na postawienie diagnozy ponad rok :| zero kontaktu z ich strony, ciągłe proszenie się... W końcu wyniki wysłali po wysłaniu do dyrektora oddziału poleconego z prośbą o przesłanie wyników, diagnozę postawili nie powiedzieli czy można coś z tym zrobić, jakoś leczyć itp. Może taka choroba, że nie wiedzą co i jak, ale ja nie wspominam oddziału najlepiej i radzę uzbroić się w cierpliwość... Odpowiedz Link