Dodaj do ulubionych

kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa

28.11.05, 16:08
witam,
czy dziewczyny, ktore mnie jeszcze pamietaja sa chetne na mieso z krolika? za
ok 1,5 tygodnia (w czwartek lub piatek) bede jechala do krakowa i mam wziac
krolika dla kolezanki, ktora wlasnie urodzila (jak sie okazalo totalnego
alergika niestety). jesli ktos z Krakowa rowniez chce to moge zabrac troche
wiecej.
nie mieszkam w tej chwili w krakowie, mialam duzo problemow, dlatego
przestalam sie tutaj pojawiac. ale tesciowie nadal maja hodowle i mieso nadal
jest. jesli ktos jest zainteresowany to zapraszam na priv.

jeszcze chce poinformowac, ze jesli ktos pisal do mnia maile w ciagu
ostatnich paru mies na adres zdrowe.kroliki@gazeta.pl to nie mam tych maili.
nie logowalam sie na konto ponad 3 mies i wszystkie wiadomosci z tej skrzynki
zostaly skasowane sad

pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa 28.11.05, 16:30
      Hej,
      A nie da rady wysłać - tak jak kiedyś? smile)
      A dziewczyny z Krakowa: naprawdę polecam to mięsko. Kupowałam kilka razy -
      mięsko było swieżutkie, poporcjowane, osoba jest bardzo uczciwa.
      Szkoda tylko, ze nie mieszka w okolicach Warszawy sad.

Kruffa
      • mama007 kruffa 28.11.05, 18:47
        da sie, da, dla Ciebie na pewno smile tylko nie teraz, bo mam koszmarne zajecia na
        uczelni, a przeprowadzam sie do rodzicow 400km od Krakowa i wiekszosc czasu
        spedzam w pociagach, eh ... ale jak tylko troche stane na nogi to napisze smile
        pozdrawiam
        aga
        • mama007 Re: kruffa 28.11.05, 18:49
          jak zwykle z nie-krolikowego konta napisalam...
        • kruffa Re: kruffa 28.11.05, 19:38
          No to będę czekać smile))

Kruffa
    • magda-lis Re: kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa 29.11.05, 09:34
      Witam
      Już możemy jeść króliki i chętnie dołącze do kupujących u Ciebie smile
      Kiedy będziesz w Krakowie i jakie porcje są możliwe do kupienia? Jaka cena.
      (może masz jakieś fajne przepisy na króliki? - nie bardzo wiem jak postępować z
      królikiem wink)
      pozdrawiam
    • nowajulka Ja chcę ! 29.11.05, 09:58
      Powiedz tylko jaka jest cena..........
      • zdrowe.kroliki informacje 29.11.05, 12:05
        cena to 19zl/kg. najlepiej byloby zamowic calego krolika, to jest ok 3kg. ale
        jesli bedzie kilka osob to zapytam tesciowej czy mozna bedzie poskladac jakies
        mniejsze porcje.
        bede w Krakowie w czwartek lub piatek. jesli czwartek to raczej po poludniu,
        jesli w piatek to rano (kolo 11). najlepiej byloby to odebrac jakos od razu (co
        prawda mieso swieze, ale po podrozy byloby dobrze od razu to pomrozic albo
        zrobic z tego produkt docelowy smile ). bede jechala autobusem lub pociagiem, w
        krakowie tez niestety nie bede miala dostepu do auta sad

a dla tych, ktorzy mnie nie znaja dodam tylko, ze to jest mieso bez zadnej
        chemii. moi tesciowie maja hodowle i oni "z zalozenia" nie stosuja takich
        rzeczy (jesli chodzi o zwierzeta, rosliny itd). a mieso sprzedaje (i to tez
        rzadko) tylko na forum alergie, bo wiem jak trudno dostac "pewne" mieso dla
        dziecka (tez jestem mama alergiczki). zreszta pare mies temu byly watki wlasnie
        na te tematy, po pierwszych niesmialych zamowieniach i testach smile
        pozdrawiam
        aga
        • zdrowe.kroliki a przepisy.. 29.11.05, 12:09
          ja daje krolika tylko mojej corce (nie jem krolika, cieleciny itp, jedynie
          rzadko wieprzowine czy drob), wiec nie stosuje jakichs konkretnych przepisow.
          traktuje to jak krolika.
          moja tesicowa robi w smietanie, ponoc najlepiej i najlatwiej. ogolnie mi kiedys
          mowila, ze to sie robi jak biale mieso (jest bardzo delikatne).
          i kiedys pasztet tez zrobilam, ponoc byl bardzo dobry (ja nie probowalam).
          aga smile

aha, jesli pod moja wypowiedzia pojawia sie link do "krolikow w postaci
          pierwotnej" to niestety nie ma tam juz tego albumu, bo zostal skasowany. tam
          byly zdjecia krolikow smile
          • zdrowe.kroliki Re: a przepisy.. 29.11.05, 12:10

> traktuje to jak krolika.

traktuje to jak kure - tak mialo byc. przepraszam, ale jestem zmeczona uncertain
          • magda-lis Re: a przepisy.. 29.11.05, 12:25
            smile Którędy jedziesz? Akurat w tym tygodniu nie mam możliwości dojechać do
            Krakowa, ale królika chętnie kupię... Jakie są opcje kontaktowe z Tobą? Może
            prześlesz mi na adres gazetowy numer telefonu?
            pozdrawiam
            • mw115 Re: Łódź- czy jest możliwe 29.11.05, 12:45
              ja chętnie kupilabym całego królika ale jestem z Łodzi
              jest to w jakiś sposób możliwe??
              i czy Twoi teście hodują tylko króliki, czy może mają też kury lub indyki?
              • zdrowe.kroliki mw115 i magda-lis 29.11.05, 17:01
                do lodzi nie mam pojecia czy jest mozliwe, jesli sa bezposrednie polaczenia od
                nas z lodzia to z pewnoscia. ale musze popytac. na pewno nie wczesniej niz za 2
                tygodnie, bo po prostu nie zdaze wczesniej niczego zorganizowac na pewno.

magda - jesli bede jechala w czwartek to bede jechala autobusem, ktory
                zatrzymuje sie tylko z lublinie, krasniku i sandomierzu, bo to ekspres... a
                skad Ty dokladniej jestes? moze uda sie nam to jakos zorganizowac. a moze w
                czasie weekendu bedziesz mogla podjechac do krakowa? przetrzymalabym Ci to
                mieso w zamrazarce w tym mieszkaniu gdzie bede mieszkac , mam nadzieje, ze sie
                da.
                jakos to zorganizujemy, zaraz wysle Ci na priv moj telefon (zmienilam numer,
                jesli ktos ma poprzedni to jest juz nieaktualny).
                pozdrawiam
                aga
                • mama007 jeszcze do mw115 od krolikow :) 29.11.05, 19:28
                  nie napisalam jeszcze, ze tesciowie maja kury na "wlasny uzytek" tylko, a
                  indykow nie maja. niestety tesciowa doszla do wniosku, ze zupelnie nie oplaca
                  sie ich trzymac, nawet tylko dla siebie sad
                  aga
                  • mw115 Re: jeszcze do mw115 od krolikow :) 30.11.05, 08:28
                    dzięki za info
                    jakby udało Ci się jakoś je do Łodzi dostarczyć to jestem zainteresowana
                    mogłabym też na grupie Łódzkiej napisać, moze więcej chętnych by było
                    daj znać na priv
                    ja jestem chętna na całego królika- tylko jakoś "pokawałkowanego"
    • solidna czy jeszcze aktualne?czy można odebrać w Lublinie? 30.11.05, 13:14
      ma mi kto odebrać, więc i ja jestem zainteresowana
      czekam na odzew!!!!!!!!
      pozdr Bielanka
    • zdrowe.kroliki podciagam jeszcze do gory 06.12.05, 12:39
      bede jechala w czwartek, nie znam jeszcze dokladnie godziny. jesli ktos jeszcze
      bylby zainteresowany to prosze pisac, do jutra po poludniu jeszcze tesciowie
      moga cos "dobic"
      pozdrawiam
      aga
      • ahaberla Re: królicza wysyłka :) 06.12.05, 13:49
        czy jest możliwe wysłanie 2 króliczków pocztą??
        wczoraj kupiłam w sklepie a dziś gotowałam go 5 h a mięso .... hmmm podeszwy
        moich butów maja leszy smak smile) dobrze, że nie zostawiłam go na święta...

pozdrawiam
        Ola
    • amaranta01 Re: kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa 06.12.05, 14:20
      Ja właśnie parę dni temu dowiedzialam się że moje dziecko-alergik może jeść
      tylko mięso z indyka, królika i jagnięcinę. O ile z indykiem nie ma takich
      problemów o tyle z królikiem już owszem (nie biorę w ogóle pod uwagę
      hipermarketów). Ja byłabym ogromnie zainteresowana takim zdrowym króliczkiem
      (poporcjowanym)ale niestety jestem z Wrocławia a nie z Krakowa. Czy dało by się
      to jakoś załatwić? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.

mój mail: amaranta@vp.pl
    • violes1 Re: kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa 06.12.05, 20:43
      Ja jestem z Krakowa i jestem baaaaardzo zainteresowana kupnem mięska !!! Czy
      oferta nadal aktualna ??? Jak cos to proszę o kontakt bodziony4@wp.pl
      • zdrowe.kroliki odpowiedzi 06.12.05, 22:17
        dziewczyny!
        tak, w gre tak jak pisalam wchodzi wysylka, ale to wszystko dopiero za jakis
        czas. w tej chiwli po prostu czasowo nie jestem w stanie tego zalatwic sad w
        przyszlym tyogdniu postaram sie napisac odnosnie wysylki co i jak smile mysle, ze
        jesli bedzie komus bardzo zalezalo to jeszcze przed swietami cos sie uda
        zorganizowac.
        w tej chiwli tylko krakow, dlatego ze tam jestem zmuszona jezdzic, wiec przy
        okazji moge wziac
        pozdrawiam
        aga
      • zdrowe.kroliki do violes1 07.12.05, 08:53
        napisalam do Ciebie wczoraj maila, ale nie wiem czy doszedl, wysylam zaraz
        jeszcze raz . prosze o odpowiedz dzisiaj, zebym wiedziala co robic
        pozdrawiam
        aga
    • malka21 Re: kroliki - moge przywiezc mieso do Krakowa 06.12.05, 22:47
      Mieszkam w Krakowie i jestem zainteresowana zakupem królika, jeśli to jeszcze
      aktualne. Pozdrawiam
      • zdrowe.kroliki do malka21 07.12.05, 08:49
        hej,
        jeszcze tak smile napisalam wiadomosc na priv, bede wdzieczna jesli dzisiaj mi
        odpiszesz, zebym wiedziala czy na pewno brac krola dla Ciebie
        pozdrawiam
        aga
        • zdrowe.kroliki dziewczyny przepraszam,a le z krolikow w tym 07.12.05, 18:24
          wyjezdzie nic nie wyjdzie sad przepraszam, ale tak sie ulozylo, ze nie moge ich
          zabrac. do dziewczyn z krakowa napisze na priv. w przyszlym tyogdniu umowimy
          sie tak, zeby kazdej pasowalo i zorganizuje wysylke do krakowa, bo czuje sie
          winna (w sumie sprawa legla w gruzach czesciowo z mojej winy).
          odezwe sie jeszcze na forum
          pozdrawiam i przepraszam
          aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka