05.01.06, 11:06
Witam. Poczta dzisiaj mi coś nie działa więc nawet nie mam możliwości
przeczytać czy coś do mnie napisałaś. Ale ja z innym problemem. Czytałam
sobie wątki z twoimi odpowiedziami bo interesuje mnie wiesz jaki temat i
wiesz dlaczego. I pomyślałam sobie, że jest jeszcze jedna sprawa w której
chyba możesz mi pomóc. Moja chrześnica ma stwierdzonego gronkowca złocistego.
Objawia się to tym, że ma nieustanne problemy z gardłem i w ogóle z grypą czy
przeziębieniem. Pisałaś coś o autoszczepionce. Może to by jej pomogło??
Doczytałam jak to załatwić ale powiedz mi jeszcze ile to może kosztować? I
czy objawy gronkowca mijają po podaniu takiej szczepionki?? Mała parę razy w
roku choruje więc może to dla nich byłby jakiś ratunek???
Pozdrawiam i ściskam serdecznie.
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: Sigvaris 05.01.06, 11:35
      Zależy gdzie jest robiona, te laboratoria mają b. różne ceny. Ale ok. kilkuset
      złotych...
      Od 180- do ok. 700 zł. Z tym że sam wymaz nie jest drogi, żeby to potwierdzić.
      Niestety kosztuje wyhodowanie i wyprodukowanie samej szczepionki (ona jest
      osobniczo jedna jedyna dla danej osoby).
      Wiem, że można z nimi rozmawiac o cenach. Można próbować negocjować. W
      sytuacjach "trudnych" dają zniżki, znaczne.

Mam nadzieję, że u Was już się zaczęło leczenie. I nie macie kłopotów. Jak
      tylko uruchomisz pocztę, koniecznie daj znać, proszę.
      • bambusska Re: Sigvaris 05.01.06, 13:23
        Powiedzcie czy badanie z krwi przeciwciała na gliste sa pewne?
        • sigvaris Re: Sigvaris 05.01.06, 14:55
          Nie wiem. Nie wiem, czy są pewne. Z tej książki prof. Stefaniaka o pasożytach
          wynika, że badania krwi przy diagnozie pasożytów są mało wiarygodne. Ale to co
          zrozumiałam najbardziej tyczyło się lamblii.
          Generalnie uważa się, że im bliżej problemu tym badania są bardziej wiarygodne.
          Czyli badania kału są jakby bliżej problemu, ale z drugiej strony one b. rzadko
          wychodzą ze względu na cykle rozmanżania. Per analogia owsiki, ponieważ
          składają jaja wokół odbytu zaleca się te plasterki, bo to też bliżej źródła.
          Trzeba próbować. To chyba jedyna metoda.
          A co na to laboratorium, zalecają badania z krwi?
          • bambusska Re: Sigvaris 05.01.06, 15:11
            Własnie nie wiem jak to z labolatorium P alegrolok kazała nam zrobic z krwi, bo
            badanie z kału było juz robione pare razy raz wyszło ze sa jaja a potem juz
            nastepne badania wykazały ze nie ma. I teraz chciala powtorzyć znowu,zobaczymy
            jak pojade zapytam o ta krew hmm?
            • bambusska Re: Sigvaris 05.01.06, 15:21
              a jeszcze mam pytanie troche moze z innego tematu dzis przyszła do mnie
              kolezanka załamana i pytala co to moze byc? mały ma katar potem przechodzi w
              zapalenie oskrzeli ,zwraca pokarm i tak w koło macieju podejrzewali refluks,a
              moze to pasozyty albo jaka bakteria?
              • sigvaris Re: Sigvaris 05.01.06, 18:50
                Musi badać. Stany nawrotów, przewlekłych katarów są do zbadania. Poza
                pasożytami, wymazy z gardła z nosa. Inaczej dziecko będzie bez przerwy na
                lekach.
                A Pani alergolog nie rozumiem, jak wyszły jaja glisty, to po co kazała
                powtarzać. Przecież wiadomo, że mieliście farta jak wyszło ! Po co powtarzać,
                podała chociaż termin tego powtarzania adekwatny do terminów rozmanżania glisty
                ludzkiej, czy tak probowaliście na chybił trafił?
    • sigvaris Re: Sigvaris 05.01.06, 18:53
      O i odpowiedziała MATIUSZKA, niewątpliwy spec od glisty (z całym szacunkiem):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=34454507&a=34462446
      Pytałam się jej o te badania z krwi. Więc masz i jej opinię.
      • bambusska odpowiadam 08.01.06, 21:00
        Więc tak P alergolok powiedziała ze moge sobie zrobić badanie z krwi a badanie
        kału wyszło na chybił trafił i dalej będe próbować czy teraz po przeleczeniu
        znowu nie siedzi jakaś koleznka, z tymi pasozytami to jest mętlik pozdrawiam
    • gosiek70 Re: Sigvaris 09.01.06, 11:31
      sigvaris-pozwoliłam sobie napisać do Ciebie na gazetowy. Proszę o odpowiedź. G.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka