Dodaj do ulubionych

Bolące nóżki

08.01.06, 21:59
A dokładnie kolanka...głównie lewe............najpierw mały budził się z
potwornym płaczem w nocy.....teraz kolanka pobolewają go także w
dzień................co to może być........? Macie jakiś pomysł ? Bo ja nie
słyszałam, aby bóle wzrostowe były także w ciągu dnia..a może to brak
witamin ?
Obserwuj wątek
    • julamimi Re: Bolące nóżki 09.01.06, 08:54
      rzadko zagladam ostatnio na forum, wiec moge nie byc na biezaco, ale czy Twoje
      dziecko nie przechodzilo ostatnio jakiejs infekcji? np. gardla? Czasem takie
      infekcje daja odczyny zapalne w stawach, np zapalenie stawow biodrowych. Bol
      wowczas moze promieniowac w dol i dzieci skarza sie na bol kolan.
      Czy poza mowieniem, ze boli, dziecko nie kuleje?
      pozdr
      • nowajulka Re: Bolące nóżki 09.01.06, 10:25
        Nie, nie kuleje.ale faktycznie przechodził kilka infekcji....i do tej pory nie
        wiadomo czy jest do końca wyleczony .
    • gosiek70 Re: Bolące nóżki 09.01.06, 11:09
      jest takie badanie z krwi ASO. Mój syn miał robione, gdy miał obrzęk i ból
      stawów co było połączone z pokrzywką po antybiotyku (ceclor). Nie mógł chodzić
      i strasznie go bolało. Byliśmy w szpitalu 2 dni. Dostał jakieś leki kroplówką.
      Wiem, że był to jakiś odczyn ale już nie pamiętam jaki. Może u Was to też
      skutek leków? G.
    • bebewawa Re: Bolące nóżki 09.01.06, 15:12
      Jeśli będą się te bóle nóżek utrzymywały i dodatkowo zaobserwujesz inne objawy,
      a dziecko będzie osowiałe, idź do lekarza i zażądaj dokładnych badań krwi z
      rozmazem. Nie chcę tu wprowadzać paniki, ale moim zdaniem lepiej dmuchać na
      zimne, ponieważ bóle nóżek często pojawiają się przy chorobach nowotworowych -
      oczywiście muszą być wtedy dodatkowe objawy, jak osłabienie, mniejszy apetyt,
      itp.
      Pozdrawiam
      • nowajulka Re: Bolące nóżki 09.01.06, 20:39
        Właśni tego boję sie najbardziej...............Jezu.popadam już w
        paranoję.....co takie dwa obrzeki krtani moga zrobić z
        człowiekiem.hi,hi...........
    • inez.b Re: Bolące nóżki 09.01.06, 16:22
      Dokładnie to nie wiem,ale mój synek ok.pół roku temu też narzekał na bóle nóżek
      nie tylko w nocy lecz i w dzień,lekarka stwierdziła,że to bóle wzrostowe.Po
      jakimś czasie ustąpiło .
      • sonia44 Re: Bolące nóżki 11.01.06, 18:38
        Moja córeczka (3 lata) często skarży się na bóle stóp, dłoni i kolan (zarówno w
        dzień jak i w nocy). Sama martwię się, że może to być wynik długotrwałej diety
        bezmlecznej?
        Podaję jej zgodnie z radą naszej lekarki homeopatyczny lek Traumeel S firmy
        Heel (2 x dziennie po 5 kropelek) i po 3 tygodniach nie płacze już po nocach i
        ból szybko jej przechodzi.
    • mavva Re: Bolące nóżki 11.01.06, 20:23
      U nas to samo,ale głównie stopy-podeszwy,w podbiciu.
      Jakieś 3 tygodnie temu tak bardzo go bolało,że musiałam podać leki p.bólowe.
      Czasem powtarza się,to przez kilka nocy.
      Wtedy też łapię taką schizę.
      Ale trwa to od ponad 2 lata-tzn. raz na jakiś czas,głównie w nocy,ale bywa,że w
      dzień też,dziecko skarży się,że go boli.Myślałam,że to może od płaskostopia-też
      nie wykluczam.
      Myślę,że to przede wszystkim bóle wzrostowe-pamiętam z dzieciństwa ten ból.
    • nowajulka No to być może znam przyczynę............ 11.01.06, 21:31
      ........pediatra stwierdziła, że te bóle moga wynikac z małej ilości magnezu i
      potasu........musimy szybciutko zrobić badanie włosa.....a w poniedziałek w
      tradycyjny sposób zbadamy poziom potasu.........ten brzuszke, napuchniety juz
      od pierwszej dawki sterdydów tez na to wskazuje..............oby to było
      to...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka