Dodaj do ulubionych

Alergolog w Warszawie - podajcie namiary

25.01.06, 14:34
Witam,
Szukam dobrego alergologa dziecięcego w Warszawie. Niestety trafiłam z prawie
3 letnim dzieckiem na lekarza, który przepisuje leki na zasadzie może pomogą,
a może nie (nie robiąc testów). Dlatego proszę podajcie mi namiary na jakiegoś
sensownego lekarza.

Pozdrawiam
Gosia
Obserwuj wątek
    • abumba dr M.Głowacka 30.01.06, 23:10
      Polecam dr Głowacką:alergolog,pediatra,dermatolog: tel.0602 62 22 16.Przyjmuje
      na Miodowej.
      Pozdrawiam!
      Kasia
      • kruffa Re: dr M.Głowacka 31.01.06, 08:02
        Tej to akurat bym nie polecała. Mniejszy konował od reszty, ale za bardzo się
        pacjentem nie przejmowała.
        Dała mi w sumie xero czego jesc nie powinnam (akurat spis był niepełny i
        kiepskiej jakości) a z moją córką wtedy już było źle.

Kruffa
        • bozka11 Re: dr M.Głowacka 31.01.06, 14:18
          Ja również nie polecam, dostałam takie samo ksero uzupełnione ręcznie i to
          wszystko...
        • abumba hmmm... 01.02.06, 22:49
          Co do tego,że sie mną nie przejmowała,wręcz mnie ignorowała to się zgadzam ale
          dziecko kazała całe rozebrać,dokładnie obejrzała-Mała była w kiepskim stanie,
          miała sączące się rany z policzków. Kartkę ksero dała z własnymi notatkami i
          rozpisaną terapię na kilka tyg. Zapisała 4 maści. Mi- karmię piersią, kazała
          kupić Calcium Sandoz Forte. Pomogło... To był 3 alergolog u którego byliśmy.
      • patyska Re: dr M.Głowacka 31.01.06, 14:28
        do tej nigdy bym drugi raz nie poszla! najpierw usiadla mi na dzieciaku (sic!), potem wreczyla xero i
        wystawila otyle lapsko po kase sad wszystko bym zniosla, ale nie to, ze lekarz nie widzi pacjenta i na nim
        siada! wink
      • alabama8 Re: dr M.Głowacka 01.02.06, 09:15
        Nie wiem czy to ta sama Pani która przyjmuje też na ul.Leszno, ale tą Dr.
        Głowacką z Leszna odwiedziłam raz, miała być nadzieją na poprawę po tym jak
        cały zespół dermatologów z Leszna nie wskórał nic (oprócz zarażenia syncia z
        ciężkim AZS jakimś paskudnym gronkowcem od którego ma do dziś ramię całe w
        bliznach) podczas dwutygodniowej hospitalizacji w szpitalu. Żeby nie wypuścić
        mnie z pustymi lekami pani doktor zapisała ... Zyrtec - polecając skupić się na
        zapobieganiu astmie. no comments.
    • lidziairys Re: Alergolog w Warszawie - podajcie namiary 31.01.06, 14:36
      Przyłączam się do Kruffy Bozki i Patyski, nie wiem czy to konował, ale na pewno
      Oli nie było lepiej po wizytach u niej, dlatego z niej zrezygnowałam. Chodzimy
      teraz do dr Czajkowskiej (MSWiA), nie wiem czy jest lepsza, ale zrobiła chociaż
      na pierwszej wizycie PORZĄDNY wywiad i dokładnie Olę obejrzała!No i oczywiście
      o wszystko się dopytuje, jakby czytała w moich myślachwinkA tamta tylko
      spojrzała, nawet dziecka nie rozbierałam, może dlatego nie usiadła na Oli
      kikikismile
      pozdrawiam
      • patyska lidziairys! 31.01.06, 14:38
        ale ona usiadla na ubranym dziecku! big_grinDD
        a w ogole dlaczego ja jej nie nabluzgalam... ???
        • lidziairys Re: Patyska 31.01.06, 14:48
          Nie wiem jaki jest Twój Jeremi, bo moja Ola nie należy do najmniejszychwink Może
          to też dlategowink...A! Nie! Juz wiem! Jak nas przyjmowała to nie na leżance
          tylko na czymś takim wyższym a'la stół o!
          • patyska Re: Patyska 31.01.06, 14:56
            teraz jest na 50 centylu, ale na wizycie u tego babola byl na jednym z najwyzszych. moze Jeremi nie byl
            jedynym dzieckiem na ktore usiala i obawiajac sie prokuratury zakupila cos wyzszego, cos do czego jej
            "szafa" nie siega.. wrrrrr.... uncertain
            • aggula siadanie na pacjencie :) 31.01.06, 22:22
              normalnie popłakałam się ze śmiechu, chociaż pewnie nie powinnam smile)))))))))
              Gdyby usiadła na mojej kruszynce to mogłoby to się tragicznie skończyć, uffff

Aga
    • ancik44 Re: Alergolog w Warszawie - podajcie namiary 31.01.06, 22:12
      Dobry alergolog dr. Anna Zawadzka tel 6448556, 6487392 dzwonić poniedziałki i
      srody 17.00-19.00 dość długie terminy.
      • marianna18 Re: Alergolog w Warszawie - dr.Z 01.02.06, 09:41
        Tak, bardzo dobra, wczoraj byłam na wizycie pierwszy raz - jestem baaaardzo
        zadowolona -konkretna, rzeczowa, komunikatywna. Może sprawiać wrażenie oschłej
        i niedostepnej, ale ja potrzebuję profesjonalisty a nie kogoś kto ładnie się
        uśmiecha i zabawia dziecko a niewiele pomoże. No lekarz z klasą.
        M.
        • ancik44 Re: Alergolog w Warszawie - dr.Z 01.02.06, 20:45
          marianna18. Jeżeli byłaś wczoraj to moze sie spotakłyśmy. Ja byłam tam od ok
          15.20 do 16.50 (z czego od 15.50 do 16.30 w gabinecie)
          • marianna18 Re: Alergolog w Warszawie - dr.Z 02.02.06, 09:05
            ja byłam dopiero o 19.00
    • redorek Re: Alergolog w Warszawie - podajcie namiary 01.02.06, 13:08
      odnosnie dr.Z - czy tam jest rejestracja czy ona odbiera osobiście?
      • mariajolanta1 Re: Alergolog w Warszawie - podajcie namiary 01.02.06, 13:41
        Ja z Magdą chodzę do dr.Czajkowskiej i jestem zadowolona. Magda trafiła do Niej
        w strasznym stanie ( dwóch poprzednich alergologów twierdziło że jestem
        nadopiekuńczą matką). Madzia bardzo Ją lubi, znosi te ciągłe spirometrie testy
        i skórne i z krwi dzielnie. A jak jechała do Pani doktor ostatnio to wzięła ze
        sobą zabawki które dostała od Mikołaja żeby to wszystko pokazać. To o czymś
        świadczy bo Magda bardzo nie lubi lekarzy......

pozdrawiam
      • marianna18 najlepiej to jechać na Cybisa 10... 01.02.06, 13:51
        ...bo ciężko się do P.Doktor dodzwonić, ale nie jest to niemożliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka