Dodaj do ulubionych

lamblie w ciazy

08.03.06, 14:37
Czy ich obecnosc wplywa na ciaze?Wiem,ze niewolno ich w ciazy leczyc,ale
zastanawiam sie czy moga zaszkodzic dziecku?
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: lamblie w ciazy 08.03.06, 14:47
      Dziecko moze sie od ciebie zarazic. Nie wiem, czy moga szkodzic bezposrednio.
      Czy masz jakies objawy ?
      K.
      • monika2821 Re: lamblie w ciazy 08.03.06, 16:59
        Ja przed zajsciem w ciaze mialam lamblie i je leczylam, po tym okresie zdazylam
        jeszcze wypic paczke ziol na lamblie i od razu zaszlam w ciaze.
        Teraz zastanawia mnie czy pryszcze,ktore sie pojawily ostatnio to oznaka
        lamblii (wczesniej tak mialam) czy objaw ciazy...
        Jutro na szczescie odbieram wyniki posiewu na lamblie.
        • syla_j do monika2821 08.03.06, 18:52
          możesz powiedzieć jakie zioła piłaś na to paskudzctwo?
          • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 19:08
            zaszlam do apteki wskazanej przez lekarke i poprosilam:prosze o ziola na
            lamblie-pani farmaceutka dala mi cala reklamowke ziol z ulotka jak
            stosowac.pilam przez miesiac-czy pomoglo-chyba tak,ale...jutro odbieram wyniki
            • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 20:35
              Napisalas,ze pryszcze moga byc spowodowane ciaza lub obecnoscia lamblii ? Nie
              wiem dlaczego takie powiazanie, ciaza i pryszcze ?
              • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 20:40
                to widac malo wiesz o ciazy- bez urazy...
                chodzi o hormony...
                • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 20:42
                  Dziekuje za wytlumaczenie.
                  • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 20:50
                    A mozesz odpowiedziec, co jaki czas pojawialy Ci sie pryszcze jak mialas
                    lamblie i w jakich miejscach ?
                    Bede wdzieczna za odpowiedz.
                    • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 20:56
                      to sa bardzo charakterystyczne pryszcze-na linii szczeki , ropne, bolace,bylo
                      ich duzo, zwlaszcze pod uszami, dajace sie wyciskac...One byly oznaka lamblii-
                      to potwierdzil lekarz.
                      Teraz niestety tez sie pojawily, chodz mniej - nie dokonca jestem przekonana,ze
                      to z powodu lamblii.Moze sie myle-coz jutro bede wiedziec.
                      Jezeli jednak to lamblie, to az strach pomyslec,sad((((
                      • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:14
                        Mam to samo.Tez mi sie teraz pojawily, lamblie tez leczylam.Lamblie leczylas
                        tylko ziolami, a chemicznych lekow nie bralas ?
                        Ja bralam w listopadzie macmiror.
                        • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 21:26
                          leczylam caly listopad macmirore, potem caly miesiac ziolami, a teraz jest
                          marzec i mam wysyp pryszczy sad((
                          • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:34
                            Mam to samo od 1,5 tygodnia.
                            Nagly wysyp syfow, a juz sie cieszylam, ze mam ladna skore i myslalam,ze te
                            syfy paskudne juz nie wroca.
                            A wykluczylas inne pasozyty ?Bralas kiedys Zentel, Vermox ?
                            Jak bralas Marcmiror ? Z jakiego miasta jestes ?
                            • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:40
                              Nie chcialam brac juz chemii, wiec po kuracji macmirorem, bralam Homeodose 18,
                              balsam kapucynski- przez 3 tygodnie, vernicadis, piolun, gozdziki.
                              • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 21:41
                                masz ci los!ja tez mam od 15, tygodnia!!
                                a czy masz dodatkowe lambliowe objawy?
                                ja np. mialam w listopadzie rzadkie stolce, wzdecia,schudlam
                                teraz mam tylko pryszcze
                                a ty?
                                • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:59
                                  Teraz mam tylko pryszcze, czasami wzdecia, wczesniej czesciej.Wypadaly mi tez
                                  wlosy, luski w glowie, ale mysle,ze to z Candida zwiazane.No to sie teraz
                                  zalamalam, bo juz nie wiem co mam brac na to swinstwo ?
                                  • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 22:04
                                    jeszcze burczenie i przelewanie w brzuchu i swedzaca skora.
                                    Lekarz u Ciebie stwierdzil lamblie po samej obserwacji czy po badaniach ?
                                    Jakiej specjalnosci lekarz, jezeli mozesz napisac ?
                                  • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 22:05
                                    wez ziola!
                                    pogadamy jutro-jak bede znac wyniki
                                    • monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 22:07
                                      ja zrobilam badanie-wyszly w 2005 roku lamblie.Leczylam macmirorem, potem
                                      ziolami.Leczyl mnie lekarz pierwszego kontaktu.
                                      Ze mam lamblie -sama na to wpadlam i poszlam do lekarza z postawiona przeze
                                      mnie diagnoza-potwierdzila sie...
                                      Dzis zanioslam kal, jutro odbieram-zrob to samo!I jak sa pij ziola!!
                                      • ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 22:14
                                        Dzieki, ale jakie konkretnie ziola ? Z jakiego miasta jestes ?
                                        • awisienka Re: do monika2821 09.03.06, 11:00
                                          Przepraszam, że się wtrącę. Męczyłam się z lambliami kilka lat. Spowodowały u
                                          mnie ostre zapalenie trzustki. Kiedy zaszłam w pierwszą ciążę, mój ówczesny
                                          lekarz zabronił mi stosowania czegokolwiek na lamblie. Okazało się, że mój
                                          organizm sam poradził sobie z nimi w ciąży. W badaniu kału po ciąży nie wykryto
                                          lamblii (lekarze mówili o cudzie). Teraz znowu jestem w ciąży- 7 i pół roku po
                                          pierwszej i znowu mam lamblie. Moja pani doktor zaleciła mi astomin.
                                          Konkretniejsze leczenie zaleci mi po urodzeniu maluszka. Pzdr.
    • setia Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 10:38
      moga szkodzic w ten sposob, ze 1) utrudniajac wchlanianie w jelicie powoduja
      anemie u Ciebie - jakie to ma skutki dla dziecka poczytaj, 2) moga powodowac
      rozwoj zlej flory bakteryjnej; gronkowcow (te pryszcze) itp., 3) jesli ta
      mikroflora w pochwie bedzie b. niekorzystna (zrob posiew) to moze dojsc do
      zakazenia wewnatrzmacicznego 4)lambliami mozna zarazic dziecko po porodzie.
      nie wiem czy lamblie sie leczy w ciazy sad
      • sigvaris Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 12:52
        Wszystko co pisze Setia to prawda.
        U mnie po lambiozie w ciąży była i anemia i utrata włosów (znaczna) i
        awitaminoza. I nic sie nie chciało goić. I problemy żołądkowe. I przypałętywały
        się nakażenia bakteryjne. Tylko ja wtedy nie wiedziałam, ze to lambioza.
        Z obserwacji tego forum wiem, że dziecko można zarazić szybko. Mimo nawet
        świadomości lambiozy i wszelkich środków higieny.

Teraz już wiem, że trzeba było tak:
        - badania w ciaży. Jełśi sa objawy, ale nie wychodzą - kilkakrootnie.
        - po porodzie - leczenie matki (zaleca się nawet w szpitalu), dziecko karmi
        się "sztucznie" 7 dni - 9 dni. Maka ściąga pokarm i wylewa- dostaje w tym
        czasie macmiror. W domu wszyscy pozostali leczą się solidarnie. Ktoś robi
        porządki na maxa wg. zasad pozbywania się cyst i możliwości zarażenia
        wtórnego!!! Udaje się. Słyszałam o takim przypadku i matka oceniła po fakcie,
        ze to najlepszy moment na leczenie. Dziecko potem błyskawicznie zaskoczyło z
        piersią.
        W ciąży leczenie lamblii jest praktycznie nie możliwe. Kilka prób udanego
        leczenia tego typu wiem, ze miała dr M. z Wa-wy. Leczyła niekonwencjonalnie.
        • monika2821 Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 18:46
          odebralam wyniki -wynik ujemny
          dziekuje za pomoc w tym moim wczorajszym panikowaniu
          pozdrawiam i zycze zdrowia!
          monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka