monika2821 08.03.06, 14:37 Czy ich obecnosc wplywa na ciaze?Wiem,ze niewolno ich w ciazy leczyc,ale zastanawiam sie czy moga zaszkodzic dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: lamblie w ciazy 08.03.06, 14:47 Dziecko moze sie od ciebie zarazic. Nie wiem, czy moga szkodzic bezposrednio. Czy masz jakies objawy ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: lamblie w ciazy 08.03.06, 16:59 Ja przed zajsciem w ciaze mialam lamblie i je leczylam, po tym okresie zdazylam jeszcze wypic paczke ziol na lamblie i od razu zaszlam w ciaze. Teraz zastanawia mnie czy pryszcze,ktore sie pojawily ostatnio to oznaka lamblii (wczesniej tak mialam) czy objaw ciazy... Jutro na szczescie odbieram wyniki posiewu na lamblie. Odpowiedz Link Zgłoś
syla_j do monika2821 08.03.06, 18:52 możesz powiedzieć jakie zioła piłaś na to paskudzctwo? Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 19:08 zaszlam do apteki wskazanej przez lekarke i poprosilam:prosze o ziola na lamblie-pani farmaceutka dala mi cala reklamowke ziol z ulotka jak stosowac.pilam przez miesiac-czy pomoglo-chyba tak,ale...jutro odbieram wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 20:35 Napisalas,ze pryszcze moga byc spowodowane ciaza lub obecnoscia lamblii ? Nie wiem dlaczego takie powiazanie, ciaza i pryszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 20:40 to widac malo wiesz o ciazy- bez urazy... chodzi o hormony... Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 20:50 A mozesz odpowiedziec, co jaki czas pojawialy Ci sie pryszcze jak mialas lamblie i w jakich miejscach ? Bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 20:56 to sa bardzo charakterystyczne pryszcze-na linii szczeki , ropne, bolace,bylo ich duzo, zwlaszcze pod uszami, dajace sie wyciskac...One byly oznaka lamblii- to potwierdzil lekarz. Teraz niestety tez sie pojawily, chodz mniej - nie dokonca jestem przekonana,ze to z powodu lamblii.Moze sie myle-coz jutro bede wiedziec. Jezeli jednak to lamblie, to az strach pomyslec,(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:14 Mam to samo.Tez mi sie teraz pojawily, lamblie tez leczylam.Lamblie leczylas tylko ziolami, a chemicznych lekow nie bralas ? Ja bralam w listopadzie macmiror. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 21:26 leczylam caly listopad macmirore, potem caly miesiac ziolami, a teraz jest marzec i mam wysyp pryszczy (( Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:34 Mam to samo od 1,5 tygodnia. Nagly wysyp syfow, a juz sie cieszylam, ze mam ladna skore i myslalam,ze te syfy paskudne juz nie wroca. A wykluczylas inne pasozyty ?Bralas kiedys Zentel, Vermox ? Jak bralas Marcmiror ? Z jakiego miasta jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:40 Nie chcialam brac juz chemii, wiec po kuracji macmirorem, bralam Homeodose 18, balsam kapucynski- przez 3 tygodnie, vernicadis, piolun, gozdziki. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 21:41 masz ci los!ja tez mam od 15, tygodnia!! a czy masz dodatkowe lambliowe objawy? ja np. mialam w listopadzie rzadkie stolce, wzdecia,schudlam teraz mam tylko pryszcze a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 21:59 Teraz mam tylko pryszcze, czasami wzdecia, wczesniej czesciej.Wypadaly mi tez wlosy, luski w glowie, ale mysle,ze to z Candida zwiazane.No to sie teraz zalamalam, bo juz nie wiem co mam brac na to swinstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 22:04 jeszcze burczenie i przelewanie w brzuchu i swedzaca skora. Lekarz u Ciebie stwierdzil lamblie po samej obserwacji czy po badaniach ? Jakiej specjalnosci lekarz, jezeli mozesz napisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 22:05 wez ziola! pogadamy jutro-jak bede znac wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: do monika2821 08.03.06, 22:07 ja zrobilam badanie-wyszly w 2005 roku lamblie.Leczylam macmirorem, potem ziolami.Leczyl mnie lekarz pierwszego kontaktu. Ze mam lamblie -sama na to wpadlam i poszlam do lekarza z postawiona przeze mnie diagnoza-potwierdzila sie... Dzis zanioslam kal, jutro odbieram-zrob to samo!I jak sa pij ziola!! Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: do monika2821 08.03.06, 22:14 Dzieki, ale jakie konkretnie ziola ? Z jakiego miasta jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
awisienka Re: do monika2821 09.03.06, 11:00 Przepraszam, że się wtrącę. Męczyłam się z lambliami kilka lat. Spowodowały u mnie ostre zapalenie trzustki. Kiedy zaszłam w pierwszą ciążę, mój ówczesny lekarz zabronił mi stosowania czegokolwiek na lamblie. Okazało się, że mój organizm sam poradził sobie z nimi w ciąży. W badaniu kału po ciąży nie wykryto lamblii (lekarze mówili o cudzie). Teraz znowu jestem w ciąży- 7 i pół roku po pierwszej i znowu mam lamblie. Moja pani doktor zaleciła mi astomin. Konkretniejsze leczenie zaleci mi po urodzeniu maluszka. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 10:38 moga szkodzic w ten sposob, ze 1) utrudniajac wchlanianie w jelicie powoduja anemie u Ciebie - jakie to ma skutki dla dziecka poczytaj, 2) moga powodowac rozwoj zlej flory bakteryjnej; gronkowcow (te pryszcze) itp., 3) jesli ta mikroflora w pochwie bedzie b. niekorzystna (zrob posiew) to moze dojsc do zakazenia wewnatrzmacicznego 4)lambliami mozna zarazic dziecko po porodzie. nie wiem czy lamblie sie leczy w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 12:52 Wszystko co pisze Setia to prawda. U mnie po lambiozie w ciąży była i anemia i utrata włosów (znaczna) i awitaminoza. I nic sie nie chciało goić. I problemy żołądkowe. I przypałętywały się nakażenia bakteryjne. Tylko ja wtedy nie wiedziałam, ze to lambioza. Z obserwacji tego forum wiem, że dziecko można zarazić szybko. Mimo nawet świadomości lambiozy i wszelkich środków higieny. Teraz już wiem, że trzeba było tak: - badania w ciaży. Jełśi sa objawy, ale nie wychodzą - kilkakrootnie. - po porodzie - leczenie matki (zaleca się nawet w szpitalu), dziecko karmi się "sztucznie" 7 dni - 9 dni. Maka ściąga pokarm i wylewa- dostaje w tym czasie macmiror. W domu wszyscy pozostali leczą się solidarnie. Ktoś robi porządki na maxa wg. zasad pozbywania się cyst i możliwości zarażenia wtórnego!!! Udaje się. Słyszałam o takim przypadku i matka oceniła po fakcie, ze to najlepszy moment na leczenie. Dziecko potem błyskawicznie zaskoczyło z piersią. W ciąży leczenie lamblii jest praktycznie nie możliwe. Kilka prób udanego leczenia tego typu wiem, ze miała dr M. z Wa-wy. Leczyła niekonwencjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: lamblie w ciazy 09.03.06, 18:46 odebralam wyniki -wynik ujemny dziekuje za pomoc w tym moim wczorajszym panikowaniu pozdrawiam i zycze zdrowia! monika Odpowiedz Link Zgłoś