iwka901 24.06.05, 12:54 www.nutricia.pl/klub_schemat_zywienia.php Może komus się przyda, zauważyłam że wiele e-Mam o to pyta, co kiedy wprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 12:56 zdrowie.org.pl/children/wyswietl_vad/669 i jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 13:16 To znowu ja, jak ktos chce ksiażkę kucharską ( e-book) dla niemowląt , mogę przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 18:34 bardzo proszę o tą książkę Odpowiedz Link Zgłoś
dagmar11 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 21:23 Ja też bardzo proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagia Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 21:52 Ja również bardzo poproszę o tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ella01 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 22:10 I ja też poproszę... Odpowiedz Link Zgłoś
justi79 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 24.06.05, 23:16 Ja też poproszę na adres stina@o2.pl Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata2005 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 16:18 ja też poroszę i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mikkta Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 21:47 I ja poprosze, na maila gazetowego :) Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
moniq75 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 26.06.05, 08:16 byłabym bardzo bardzo wdzieczna za te ksiązke:)jesli znajdziesz wolną chwilkę poprosze na m.kozlakiewicz@wp.pl lub gazetowego,buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agata_prasek Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 28.06.05, 16:51 Bardzo prosze o te ksiazke Z gory dziekuje i pozdrawiam :) :) :) :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia123 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 18.07.05, 19:03 też poproszę książkę kucharską :-)) z góry dziękuję :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
oli011 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 19.07.05, 10:38 Witam, Jeżeli można to ja też bardzo proszę o książkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 23.07.05, 11:03 skopiowane z ze strony Nutricii Od 5. miesiąca OWOCE - jabłka, porzeczki, jagody, maliny, jeżyny, winogrona, owoce dzikiej róży WARZYWA - marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, seler*, por PRODUKTY ZBOŻOWE - ryż, kaszki i kleiki ryżowe, kukurydziane Od 6. miesiąca OWOCE - śliwki WARZYWA - brokuły, cukinia, kalafior, kabaczek MIĘSA - pierś z kurczaka, pierś z indyka, królik, cielęcina*, jagnięcina PRODUKTY ZBOŻOWE - kasza jaglana * ostrożnie ze względu na możliwość reakcji alergicznych Kolejne nowe smaki 7, 8 i 9 miesiąc życia niemowlęcia Stopniowe wprowadzanie nowych smaków kontynuuj w kolejnych miesiącach życia dziecka, pamiętając o tym, by wraz z jego wzrostem zmieniać powoli konsystencję posiłków: od homogenizowanej po zawierającą drobne kawałeczki pokarmu. Od 7. miesiąca możesz przygotować dziecku zupki na wywarze mięsnym. Dla urozmaicenia ich smaku i podniesienia wartości odżywczych, możesz dodać do nich ½ żółtka (ugotowanego na twardo i przetartego), łyżeczkę masła lub oliwki z oliwek. W 9. miesiącu maluszek może pogryzać pierwsze bezglutenowe biszkopty i chrupki kukurydziane. Od 7. miesiąca OWOCE - gruszki, żurawiny, morele, brzoskwinie WARZYWA - zielony groszek, pomidory* MIĘSA - wołowina* INNE - żółtko, wywar mięsny Od 9. miesiąca OWOCE - wiśnie, czereśnie PRODUKTY ZBOŻOWE - biszkopty bezglutenowe, chrupki kukurydziane * ostrożnie ze względu na możliwość reakcji alergicznych Pamiętaj! * Owoce wprowadzane do diety dziecka po raz pierwszy należy podawać w formie przetworzonej, np. w postaci soku (nie surowe). * Przed podaniem, owoce należy zawsze umyć, obrać, usunąć pestki i sparzyć wrzącą wodą. * Pomidory i zielony groszek można na razie podawać jedynie w zupie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 pytanie 25.06.05, 00:31 mam te ksiazke kucharska dla dzieci i zastanawia mnie jedna rzecz....nie wiem, pewnie tak sie robi skoro tam jest tak napisane.Wszystkie zupki i dania ktore widzialam (dla 5. i 6.msc) sa z kleikiem ryzowym.Czy tak trzeba? przeciez jak kupuje zupke np jarzynowa w sloiczku to tam nie ma kleiku a jest jako danie...nie lapie tego za bardzo.Skoro zupka ma byc posilkiem zamiast butelki, to jak dam do niej kleik to bedzie prawie jak butelka.... Dlaczego mam do domowych dodawac kleik a do sloiczkowych nie?a moze to dla bedziej "wymagajcych" dzieci, no nie wiem, powiedzcie cos madrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
migotka24 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 09:07 Witam:) Mogę prosić o przesłanie książki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 16:26 a wiecie ze na allegro ktos sprzdaje te ksiazke? za 2,99zl, niezly interes;) Iwka, co Ty na to?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 19:31 gadasz...:-)))))) e-booka ktoś sprzedaje? ciekawe czy ktoś kupuje. To od teraz wysyłam za uśmiech, tylko nie oszukiwać - widzę!!!:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 21:31 i to ile osob kupuje!!mowie przeciez ze interes:)) przesle Ci linka na priv, wydaje mi sie to to samo, tez mam tego e-booka.Ale to na pewno to, bo "nie ma kosztow przesylki" hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 25.06.05, 23:22 jeżeli nie znudziło Ci się wysyłanie i masz chęci to ja tez poproszę joli28@interia.pl pozdarwiam dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
ullaaa1 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 28.06.05, 12:34 Ja również uprzejmie prosze o e-książkę na maila: ula-u@wp.pl , a oto moja zapłata: :))))))))))))))) Z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Ula i Ola (4m-ce i 1tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
nalle_marta Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 18.07.05, 22:52 Ja też bardzo poproszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annu Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 19.07.05, 08:11 Ja takze ladnie sie usmiecham o ksiazke:))) annu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kretka77 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 19.07.05, 09:13 Bardzo proszę o książkę. Pozdrawiam kretka77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czeko_lada Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 19.07.05, 20:04 Ja rowniez poprosze Pozdrawioam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 23.07.05, 10:53 podnosze , bo znowu mnóstwo identycznych watków z pytaniami co dawac jeść Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: TU SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT NA BUTELCE 23.07.05, 22:10 dokładam podobne ale z innej stronki forum pediatrycznego www.forumpediatryczne.pl/txt/a,13, Odpowiedz Link Zgłoś