Dodaj do ulubionych

Temperatura ciała 36,9 - 37

18.03.06, 21:53
Małemu po 6 tygodniach podawania Ferrum Leku,Lakcidu potem Lacidofilu i
Biostaminy(aloes),odtawieniniu mleczka poprawiała się morfologia.Kupki nie są
już tak luźne i b.śmierdzące chociaż dalej ze śluzem.W nocy płacze juz nie
tak straszliwie,histerycznie. Apetyt dobry od ok 2 tygodni. Coś zadziałało i
widać efekt.
W piątek zaniosłam wkońcu próbkę do laboratorium na badanie w kierunku
grzybów bez pleśni, bo nierobią.
Zastanawia mnie tylko czy nie zrobiłam tego za późno, ale jak wcześniej
pisałam nie miałam sposobności(choroby dzieci,długo nie mogłam znaleść
sensownego laboratorium)
Mały ogólnie w dobrej kondycji bez wysypek, krostek i plamek,( po 3
tygodniach smarowania kremami , maściami)został mu jeden dziwny ślad po
krostce na policzku.
Co mnie jeszcze martwi;
ma przez ostatnich kilka dni temperaturę 36.9 -37,ma zimne rączki, czasami
zgrzyta zębami,ma zaczerwienioną pupcie, cześto wkłada rączki do buzi i
noska,czały czas ma sapkę i bardzo dużo pije, wydaje z siebie specyficzny
odgłos gdy chce pić , nie chce nic innego oprócz bobofruitków.
Cieszy mnie fakt, że jesteśmy w trakcie oczekiwania na wyniki w kierunku
nietolerancji laktozy,prób watrobowych,poziomu żelaza,wapna i potasu i
grzybów. mam nadzieje, że cos sie wyjaśni .

badania na pasożyty zrobione, posiew kału zrobiony,grzybki w trakcie ,
zostały jeszcze lamblie- nie wiem czy czekać do wyników na nietolerancję
laktozy i próby watrobowe czy zanieść próbkę w juz w poniedziałek.
co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 18.03.06, 22:21
      Ja bym zaniosła w poniedziałek. Ale ja jestem z tych nadgorliwych, co dmuchają
      na zimne.
      Takie objawy moga wskazywac na wiele rzeczy. Zgrzytanie ząbkami na robale, ale
      także dzieci czesto tak zgrzytają z nerów lub w przypadku, jeżeli sa alergikami
      dotyczy zgrzytania dziennego). Przy nadmiernym łaknieniu warto sprawdzić poziom
      cukru, ale też omoże okazać się, że ma jakąś infekcję i dlatego dużo pije albo
      spija te bobofruty, bo drożdzaki chcą cukru. Sapkę mój syn mial, kiedy pił
      mleczko. Na jej temat nic więcej nie wiem. A zimne rączki są charakterystyczne
      dla candidy. Przed rozpoczeciem leczenia kandydozy zawsze mialam temp w
      okolicach 37 stopni...............
      • chalsia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 18.03.06, 23:47
        > mleczko. Na jej temat nic więcej nie wiem. A zimne rączki są
        charakterystyczne
        > dla candidy. Przed rozpoczeciem leczenia kandydozy zawsze mialam temp w
        > okolicach 37 stopni...............

Kobieto, przestań pisać takie bzdury !!!
        Nie można stwierdzić, ze zimne rączki są od candidy!!!!! Ja np. przez całe
        życie mam przez większość czasu zimne ręcę bo mam takie a nie inne krążenie (a
        nie drożdżycę).
        Również temp. 37 stopni o tym nie swiadczy - Twoje stweirdzenie jest równie
        błedne, jak to, że pies ma gorączkę jak ma ciepły nos.
        Wiesz, mój syn jak w domu skika i rajcuje to ma o ok. 0,6 stopnia więcej niż po
        pól godzinie, jak się uspokoi. Brałaś coś takiego pod uwagę na przykład?
        Chalsia
        • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 15:54
          Dlaczego sądzisz, że pisze bzdury ? Bo TWÓJ Syn ma inaczej ?
          Zerknij sobie KOBIETO na odpowiedzi LEKARZY na kandydozowym forum. Ostatnio
          ktoś o to pytał. Umiesz korzystać z wyszukiwarki ? Jesli tak, to do dzieła.
          Tak jak pisałam przed rozpoczęciem leczenia miałam podwyższona temperaturę. I
          lodowate ręce, z czymkolwiek to było związane. Tak jak wspominali lekarze
          zimne ręce są charakterystyczne dla candidy. Wejdź na forum i sama zapytaj.
          P.S. Niestety objawy candidy pasują do wszelkich dolegliwości i chorób. Dlatego
          od jej sprawdzenia powinno się rozpocząć diagnozę.
          • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 15:55
            A jeszcze coś. Nie podoba mi się ton Twojej wypowiedzi i agresywne zachowanie.
            Ale cóż. Widać to norma na tym forum. Jeszcze tydzien dwa i nauczę się atakowac
            innych. w końcu wszystko jest kwestią wprawy.
          • chalsia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 16:19
            Nie dlatego,że mój syn ma inaczej.
            Mam po prostu odpowiednie wykształcenie.
            I dokładnie z powodu wymienionego prze Ciebie "objawy candidy pasują do
            wszelkich dolegliwości i chorób" nie należy pisać, tak jak Ty to zrobiłaś.
            Bo zimne ręcę są równiez charakterystyczne przy niskim ciśnieniu (na przykład).
            Nie wszystko złoto co się świeci - nie wszystko musi byc powiazane z drożdżycą.
            Chalsia
            • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 16:33
              Ale może być akurat związane z drożdżycą ? Prawda ?

• kruffa Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 17:08
                Ale z tego co piszesz wynika, że cokolwiek by nie dolagało komukowilek - to może
                to by candida i w ten sposób dochodzimy do paranoi.

A propos zimnych rąk - mam takie od urodzenia (nogi zresztą też) i jest to wina
                krążenia. Moja córka odziedziczyła to po mnie. I od razu wyprzedze pytanie czy
                jestem pewna że nie mam drożdzycy - nie mam. Ostatnio miałam robione badania i
                nawet Kamirska była zdziwiona, bo mi nawet na "+" nie wyszło. Swoją dietą
                antyalergiczną załawtiłam nawet to - jeśli oczywiście kiedykolwiek miałam smile

Kruffa
                • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 18:58
                  Kruffa....ja nie piszę, że to MUSI BYĆ drożdzyca. Piszę, że to jest objaw
                  kandydozy. A to różnica.
      • bosgosia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 18:26
        Mały zrobił znowu 4 kupki ze śluzem , prawie sama woda. Jadę do Apteki po jakiś
        probiotyk bo chyba oszaleje. Dlaczego tak jest?
      • patyska Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 18:31
        nowajulko, z tymi wszechobecnymi drozdzakami to u ciebie juz chyba paranoja...
        • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 19:00
          Patyska. Ja nie mam parnoji. Ja mam mega-super-paranoję na punkcie drożdżaków
          hi,hi. Był okres, kiedy kilka lat temu rodzinka nazywala mnie "candidką". Cos w
          tym było hi,hi......
          • patyska Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 19:15
            wyluzuj dziewczyno! po pierwsze sama sie wykonczysz, po drugie drozdzaki nie
            moga byc przyczyna wszystkiego - czasem mozesz zle poradzic i objawy wady serca
            nazwac candidowymi. widzac wszedzie candide mozna nie zauwazyc rzeczy o wiele
            powazniejszych i po prostu niechcacy zaszkodzic - nie chcialabys tego, prawda?
            wezmy chocby moj przyklad - moj syn to straszny alergik, jak daje mu cos nowego
            to stoje nad sedesem, bo mam mdlosci ze strachu. dzieki sigvaris zrobilam
            wszelkie mozliwe badania i niestety, nie chce byc inaczej: to nie lamblioza,
            nie grzybica, to straszna alergia. a gdybym sie trzymala teorii grzybowej
            moglabym niezle dzieciakowi zszkodzic. wiec mam do ciebie taka prosbe -
            odpowiadajac na posty nie sugeruj matkom, ze TO CANDIDA, tylko ze byc moze to
            cos takiego, ale trzeba zrobic rozne badania, bo moze byc i cos innego. wiesz
            na pewno, ze oszalale ze zgryzoty mamy nie mysla calosciowo i logicznie tylko
            rzucaja sie na kazda propozycje, ktora moze okazac sie pomocna. wiec patrzac na
            to pod tym katem, z jednej strony to co robi sigvaris czy ty jest sluszne, ale
            z drugiej strony - ostrozniej trzeba, bo nie wszystko jest objawem grzybicy.
            niestety.
            • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 19:30
              Patyska, zgadzam się z tym co piszesz. O ile nie zapomnę do jutra, postaram się
              używać słów " być może...".
              Pisałam już niejednokrotnie o tym, że nie licze na to, że po leczeniu candidy
              znikną wszystkie objawy alergii u Syna. Jednak, jak sama zauważyłam
              przestrzeganie restrykcyjnej diety i nie-naduzywanie owoców sprawiły, że teraz
              nie jest może idealnie, ale z pewnoscia lepiej.
              Ja tez mam mdłości, kiedy wprowadzam nową rzecz. Tyle, że nie stoję nad
              sedesem, ale trzymam w ręce steryd. Na szczęście nie uzylam go tej pory ani
              razu.
              Jednak zmieniając temat zauważyłam jedno. Mleko i owszem, zawsze szkodziło
              Synkowi, ale odkąd przeszłam na restrykcyjną dietę zalecaną przez lekarza,
              dietę w której Mały jadł dosłownie 10 produktów na krzyż - wtedy wyszły
              kolejne alergie. Teraz, z perspektywy czasu nie wiem to kolejne rzeczy zaczęły
              go uczulac czy tak zareagował na braki witaminowo-mineralne czy też to był
              efekt candidy (to powinna się znaleźć uśmiechnięta buźka, ale nie wiem jak ją
              wklić). No bo wiadomo, że w tak oszczędnej diecie, jaka mial (wtedy jeszcze nie
              kandydozowa) brakowało Mu wszystkiego. Teraz jest o niebo lepiej. Albo to wpływ
              stosowania diety(kandydozowej) albo probiotyków, które tym razem daję
              regularnie i naprzemiennie albo witamin, które podaję Mu od miesiąca albo
              dłużej.
              • patyska Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 20:07
                ale steryd nie pomoze na wstrzas...
                awitaminoza sprzyja alergii, candida ja poglebia lub daje jej objawy. skoro
                lekarze niepotrafia sobie z tym poradzic to my tym bardziej. chodzi mi tylko o
                bardziej przemyslane porady.
                • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 21:31
                  Nie myslałam o wstrząsie.....a raczej o jakims ataku astmy. Teraz to sama będę
                  stała nad ubikacją i trzęsła się z nerwów.
    • patyska Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 18:30
      po pierwsze: ferrum lek ma jakis "smaczek" - moze uczulac i stad moga sie brac
      niepokojace objawy, o ktorych mowisz. sapka moze byc albo od wlasnie
      zaczynajacych szalec pylkow olchy i leszczyny, albo od czegos, co twoj synek
      je - taki objaw, nie skorny, nie kupowy, tylko sapkowy. podwyzszona temperatura
      to sliski problem. podobno dziecko ma mniej wiecej kocia wink wiec kolo 37,
      dopiero powyzej 37.5 mozna mowic o temperaturze u dziecka. ale moze tez
      swiadczyc o stanie zapalnym, wiec bym poszla do lekarza. a jakie ma eozynofile?
      zimne raczki i nozki ma Jeremi. nie wiem od czego, bo OB dobre, eozynofile
      wrocily do normy, pasozytow i grzybow nie ma - byc moze po mamusi wink pije, bo
      mu bobofrucik smakuje, a przy okazji moze i uczula.
      musicie czekac na wyniki badan. ja bym jeszcze zrobila mocz badanie ogolne plus
      posiew, usg ukladu moczowego oraz posiew kalu.
      • bosgosia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 20:06
        mocz 3 tygodnie temu ok, wyniki "Inne (Eo, Bazo,Mono)" były przed podawaniem
        Lacidofilu 6,6 w % lub 0,8 w tyś/ul , tydzień temu robione 7,8 w % lub 0,5 w
        tyś/ul rozmazu niechciały zrobić powiedziały , że to niepotrzebne chociaż
        chciałam zapłacić. Nie upierałam się zbytnio.
        Biegam już z tymi biegunkami od kilku tygodni,
        pediatra,alergolog,dermatolog ,gastrolog. Ciągle badania ,badania i nic.
        W trakcie drogi do apteki doszłam do wniosku, że to mosze nietolerancja
        fruktozy, wczoraj myślałam, że lamblie ! przez te kilka tygodni miałam wiele
        teorii, ale sama sobie nieporadzę.Pediatra ,z którą rozmawiałam w środe
        powiedziała, że P.gastrolog nam pomoże. Za wiele nie pomogła bo najwiecej czasu
        poświęciła na zmuszenie Małego do siedzenia na wadze,potem już nie było czasu
        na pytania. Dieta hypoalergiczna,mleko do ilości tolerowanej.
        Teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać na wyniki , które będą kompletne
        za 2 tygodnie ( usg brzuszka,krew utajona i IGA,TGA ALT,ASPAT,poziom Fe, CA , P
        oraz ALP, kał na grzyby ) .Jutro postaram się nie podawać mu soków chociaż to
        będzie trudne i obserwować czy będzie poprawa. Dziewczyny wiem , że moje
        pytania są banalne na tym forum ale jest mi bardzo cieżko, ostatnio
        gadam tylko o kupach .
        Gdybym mogła cofnąć czas to poszłabym na medycynę !
        • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 21:33
          U nas wszystko się pogarsza jak przegnę z owocami.
          • chalsia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 22:44
            Kupy Bogoskiego malucha nie widziałam, więc trudno coś stwierdzić - zwłaszcza
            oczekując wyników.
            Chcę tylko przypomnieć, że jest coś co lekarze określają mianem "biegunki
            pędraków" - luźniejsze (ale nie lejące), zielone, kwaśne w zapachu kupy (z
            reguły bez śluzu). Ich przyczyną jest nadmiar owoców wobec zbyt małej ilości
            tłuszczu w diecie.
            Mój syn miał coś takiego - z ilości owoców nie bardzo mogłam wówczas zejść (bo
            były m.in. warunkiem jedzenia Bebilonu Pepti), więc zwiekszyłam ilość tłuszczu
            i po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie - 10 dni??) kupy zrobiły się ok.
            Chalsia
            • nowajulka Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 19.03.06, 23:52
              Ja to wypróbuję. Bo u nas kupy właśnie pogarszają się po owocach. Kiedyś
              lekarka Syna stwierdziła, że taka reakcja jest typowa dla bakterii w
              przewodzie pokarmowym. Przepisała antybiotyk (oczywiście nie tylko na podstawie
              kup ale także testów wodorowych, które wyszły źle). Antybiotyku nie dałam ze
              wzgledu na candidę. Spróbuje z tymi tłuszczami.
              • bosgosia Re: Temperatura ciała 36,9 - 37 20.03.06, 18:22
                mam już cześciowo wyniki;
                AST 36 U/l, ALT 19 U/l, żelazo w sur. 69.0 P/ciała a-transglutaminazowe IgA <
                2,0 RU/ml -
                proszę o informację czy to dobre wyniki
                dziekuję z góry
                Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka