hause28 01.08.08, 08:24 Proszę mi powiedzieć co się dzieje z czlowiekiem który ma raka nerek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysinska.k Re: pomocy 01.08.08, 09:28 Mój dziadek jest chory na raka nerki. Nie wiem co chcesz wiedzieć, podaj więcej konkretów. Odpowiedz Link
hause28 pomocy 02.08.08, 14:07 hej.chciałbym wiedziec jak bardzo to boli i jesli wycina sie nerke to gdzie dokładnie dokonuje sie cięcia???? umiesz mi na to odpowiedziec??? prosze.... Odpowiedz Link
rysinska.k Re: pomocy 02.08.08, 15:59 Mój dziadek niestety nie zakwalifikował sie do operacji, ale wszystko na temet tego zabiegu możesz przeczytać tutaj pl.shvoong.com/medicine-and-health/1412831-nefrektomia-du%C5%BCym-skr%C3%B3cie-zabieg-usuni%C4%99cia/ Odpowiedz Link
hause28 Re: pomocy 04.08.08, 15:15 dziękuje Ci bardzo za pomoc... jakoś mnie ta wizja operacji przeraziła aczkolwiek lepiej wiedzieć co lekarze będą robić. a jak sytuacja Twojego dziadka? jak On się czuje? pozdrawiam Odpowiedz Link
rysinska.k Re: pomocy 04.08.08, 21:16 Mój dziadek jest w szpitalu na oddziale paliacji, jutro wychodzi do domu. Jest osłabiony, ale nie jest najgorzej. Odpowiedz Link
tara34 Re: pomocy 06.08.08, 14:17 spokojnie ,znam dwie osoby po usunięciu nerki .Cieszą się od lat dobrym zdrowiem .Operację przeżyli tak jak każdą inną .każdy przypadek jest inny ,nikt nie pozwoli Ci cierpieć po operacji ,orzymasz leki przeciwbólowe i tyle .Co do cięcia jeśli do usunięcia to od łuku żebrowego w kierunku pęcherza .Taki bynajmniej ja widziałam szew. Zyczę zdrowia i odwagi . Odpowiedz Link