Dodaj do ulubionych

maść choelsterolowa

28.04.06, 21:51
czy zaiwera sterydy? Kto się orientuje proszę pisać
Obserwuj wątek
    • izzunia1 Re: maść choelsterolowa 28.04.06, 21:56
      Nie.
    • marki0 Re: maść choelsterolowa 28.04.06, 22:44
      jest dla małego babla najzupełniej bezpieczna i u nas sprawdza sie jak żadna
      inna jak dotąd /i dobrze bo nie jest droga/.Wypróbowałam już i lichtene i
      Alercco i Lipikar i Oilatum krem i wszelkie Balneum i wiele wiele innych i ona
      jak dotąd wypadła najlepiej. Tez sie jej bałam, cholesterol kojarzył mi sie z
      czymś zupełnie innym i nie do końca bezpiecznym.Lekarz mi tłumaczył że skóra
      składa się z kilku warst i jedna z nich to jakaś warstwa
      cholesterolowa.Zakłócenia w niej powodują poswstawanie wybroczyn wysypek itd.
      Wyrównanie jakby ilosci cholesterolu w tej warstwie powoduje wyleczenie skóry w
      dośc łagodny bezsterydowy sposób. Lekarz tłumaczył nieco zawile, ale ja to tak
      zrozumiałam.Poszperaj w pielęgnacji dziecka. Tam we forach z ekspertem widziałam
      sporo na ten temat.
      • magdalenab1979 Re: maść choelsterolowa 29.04.06, 13:27
        jest ok. sterydów w niej nie ma. a pediatrę zawsze możesz poprosić o dodatkowe
        witaminy i efekty są szybsze.
    • mmgosiak Re: maść choelsterolowa, czy na receptę 01.05.06, 21:12
      witam, czy ta maść jest na receptę.
      pozdrawiam.
      • beciaw2 Re: maść choelsterolowa, czy na receptę 02.05.06, 08:50
        Bez dodatków nie. Mam tylko jedną uwagę, nimożna jej odstwiać gwałtownie.
        Trzeba co kilka dni zmniejszać ilość smarowań. Wynika to z tego że skóra przy
        niej troschę się rozleniwia, natłuszczasz wię sama nie produkuje łoju. Trzeba
        odstawiać ją to troch to skóra wróci do normalnej produkcji tłuszczu. Jak ją
        odstwisz z dnia na dzień to skóra dziecka przez kilka dni będzie bardzo sucha.
        Przynajmniej tak było u nas.
        • jk64 Re: maść choelsterolowa, czy na receptę 02.05.06, 13:32
          a czy mazna smarowac raczki jak sa czerwone spowodowane uczuleniem no i suche i
          jak nozki smaruje to mam tylko w tych miejscach co sa suche czy moge cale
          pozdrawiam
    • alabama8 Re: maść choelsterolowa 04.05.06, 10:21
      Maść cholesterolowa jest na receptę, można ją w miarę dowolnie rozcieńczać wodą
      destylowaną (ale nie w domu, tylko robią to w aptece na podstawie recepty).
      Możesz poprosić lekarza o maść z zawartością 20% wody destylowanej - wtedy nie
      jest ona tak tłusta i ciężka.
      Na suchą skórę dobra jest też 1% maść mocznikowa - również na receptę.
      Najlepiej smarować na zmianę z cholesterolową.
      Koszt 100gram maści to 5 zł. W uzasadnionych przypadkach lekarz może podwoić
      dawkę - czyli zapisać ci na recepcie 200gram i zapłacisz za to 10 zł. Nie proś
      jednak o więcej niż 200g na jednej recepcie bo ci aptekarz tego nie sprzeda -
      takie mają przepisy - tylko 100 gram na jedną receptę - w uzasadnionych
      przypadkach 200gram.
      Jakby się aptekarz boczył na te 200 gram to niech zerknie do swojej książeczki
      recepturowej - tam ma napisane przepisy dotyczace sporządzania i wydawania
      maści robionych.
    • daga.kolo78 Re: maść choelsterolowa 04.05.06, 12:28
      Maśc cholesterolowa jest super nam bardzo pomaga jest bez sterydów ale ja
      czasami uzywam maści z dodatkiem hydrokortizonu wtedy kiedy zmaiany sa bardzo
      duże i przeszkadzają dziecku. Ale wtedy smarujemy bardzo małą ilościa maści i w
      konkretnych miejscach nie rozlegle.
      • kate_05 Re: maść choelsterolowa 04.05.06, 14:38
        Witam, maść cholesterolową mozna kupić BEZ RECEPTY !! przynajmniej na Śląsku, w
        mieście , w którym mieszkam...Ja stosuję maść cholesterolową bez żadnych
        dodatków...Sprawdza się bardzo dobrze, ale smaruję nią, przewaznie nóżki i
        rączki, bo najbardziej suche, tak co 3 , 4 dni, na przemian z topialyse
        mleczkiem i hipoalergicznym kremem nawilżającym nivea... U nas takie
        zestawienie sprawdza sie bardzo dobrze!!!
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka