Dodaj do ulubionych

Pomocy nutramigen uczula!!!

14.07.06, 09:40
jak to jest mozliwe, karmione piersią dziecko ma 10 miesiecy, uczulone
marchewkę, brokuły, królika, indyka, jabłko....pierwsza próba podania
Nutramigenu wyszła świetnie nic jej nie było, z powodu choroby Nutramigen
odstawiony ale po miesiącu ponowne podanie Nutramigenu spowodowało
bardzowysokie wyniki(wcześniej były w normie).........jak to jset mozliwe czy
ta sama rzecz może nie uczulać a później tak (zaznaczam że brak reakcji
skórnych i innych zewnętrznych).............
Będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • aga_ada Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 14.07.06, 09:41
      a zapomniałam pediatra i alergolog rozkąłdaja rece nie wiedząc dlaczego......
      • aleksa51 Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 14.07.06, 11:50
        Może problem leży gdzieś indziej, np w wodzie na której przyrządzasz mieszankę, albo w naczyniach których do tego używasz. Poszukaj dookoła siebie. A kiedy mój pediatra rozkładał ręce na problemy mojej córki to znalazłam lepszego. Zyczę powodzenia i zdrowia maluszkowi
    • krasnoludekw Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 14.07.06, 13:34
      Na podstawie wyników ty stwierdziłaś czy lekarze że to nutramigen uczula????
      A jak skóra ,kupki????
      DZiecko ma 10 mcy to pewnie je coś jeszcze może cos innego podanego troche
      wcześniej od tej nutry spowodowało wysokie wyniki i zbiegło to sie w czasie z nutrą
      A tak na marginesie prosze napisz o jakie wyniki chodzi ?? z krwi ??
      Ale tak jak poprzedniczka też bym tropiła gdzie indziej może woda faktycxznie.
      Jak jest uczulone na to co piszesz to jak wygląda jego menu???

Jak czytam że lekarze rozkładają ręce to aż mnie trzepie .Potrafią rozkładać i
      wyciągać po kaske .
      Napewno w twoim mieście znajdziesz innego lekarza.
    • kruffa Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 14.07.06, 14:49
      Pewnie chodzi o igE. Nie sądzę aby spowodował je Nutramigen tym bardziej, że jak
      piszesz nie ma innych objawów. Wzrost może wynikac z tego że podawałas to co
      dziiecko uczula - próby podania innych produktów.
      Dziecko też może reagowac w ten sposób na zanieczyszczenie środowiska, zwierzęta
      itp. Po prostu alergia się rozwinęła. Moja córka miała w wieku 6 m-cy IgE na
      poziomie 60, a po 2 miesiącach podawania Nutramigenu miała juz 300. Nutramigen
      służy jej do dziś.

Kruffa
      • aga_ada Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 14.07.06, 14:57
        tak IgE, niestety nic nowego nie podawałam, ale może to zwierzęta teraz tak
        trudno ją upilnować wszystko dotyka... a jej jadłospis to głónie mleko i
        ziemniaki....
    • oliwiaen Re: Pomocy nutramigen uczula!!! 17.07.06, 01:01
      Wyniki iGE u tak małych dzieci bardoz często dają fałszywy odczyn. Dlatego nasz
      alergolog powiedział, że przed 3 rokiem życia szkoda dizecko kłuć, bo i tak sie
      nic nie stwierdzi na 100%. Skoro nie ma innych objawów, to wcale nie musi być
      uczulenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka