Dodaj do ulubionych

odstawić masło?

16.08.06, 20:43
Testuję teraz masło. Pojawiły się malutkie krostko-kropki na twarzy, w
niewielkiej ilości, kilka właściwie. Mały miał zmiany alergiczne skóry od
końca 5 miesiąca do dziewiątego, potem absolunie nic, a wprowadziłam mu dużo
rzeczy i sama bardzo rozszerzyłam dietę (karmię piersią). Jest już (prawie)
normalnie, więc ze swoja dietą poluzowałam nawet bardziej. Tak więc to nie
musi być masło, jeśli nawet są spowodowane pokarmem. Zastanawiam się czy
wycofać to masło i sprawdzać, czy zignorować te parę kropeczek, i nadal
podawać.
Obserwuj wątek
    • patyska Re: odstawić masło? 17.08.06, 08:38
      u mojego syna tez sie pojawilo kilka takich kropek na prawym policzku! myslalam, ze to cos
      kontaktowego, bo tylko na jednym, ale twoim tropem podazam w kierunku masla klarowanego, ktore mu
      od jakiegos czasu daje... ciekawe, co inne mamy maja na ten temat do powiedzenia... wink
      • setia Re: odstawić masło? 17.08.06, 09:39
        moja tez ma takie drobne szorstkie krostki na policzku. od dluzszego juz czasu.
        maslo klarowane jada i zastanawiam sie nad jego wycofaniem tym bardziej ze
        pojawil sie tez u niej skrajny brak apetytu, co doprowadza mnie do rozpaczysad
        • patyska Re: odstawić masło? 17.08.06, 09:52
          hmmm... ale Jeremi ma wlasnie takie jak opisala u swojej corki auorka watku, czyli 3 czy 4, czerwone,
          malenkie, pojedyncze. a grzyb otwornie sie w powietrzu panoszy. wiec moze zaczekac z tym zabieraniem
          masla...
    • pytkasia Re: odstawić masło? 18.08.06, 09:45
      Masło zostawiłam, czas testowania się skończył. Wprowadzam żółtko, dwa dni temu
      mała ilość, wczoraj ok 1/4 żółtka. Wczoraj krostek już nie było, dziś takich
      czerwonych plamko-krostek więcej, skupionych razem na jednym policzku, parę też
      pod oczami. I teraz nie wiem czy to jajo czy masło. odatawię jajo, ale dajcie
      znać jak Wam idzie z tym masłem. Nie chciałabym go pozbawiać masła jeśli to nie
      jest konieczne.
      • patyska Re: odstawić masło? 18.08.06, 09:49
        a! zupelnie niealergiczna corka mojej znajomej dostala takch krostek na poliku przy uchu - okazalo sie,
        ze nadkazila sie jakims grzybkiem. moze pokaz to dermatologowi zanim odbierzesz dziecku jedzenie? wink
      • setia Re: odstawić masło? 18.08.06, 14:01
        ja generalnie przeciwna jestem ograniczaniu diety z powodu kilku krostek.
        malej odstawilam wczoraj maslo, ale bylam doprowadzona do ostatecznosci; w ogole
        nie chciala jesc. zazwyczaj dzialo sie tak kiedy cos jej szkodzilo. no i dzisaj
        jakby lepiej; zjadla bez marudzenia 5 lyzeczek obiadusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka