Dodaj do ulubionych

Pytanie o balsam kapucyński

25.08.06, 20:56
Wiem, dużo o tym było, ale nie idzie mi szukanie sad
Chciałabym podawać córce balsam profilaktycznie, zwłaszcza że rok temu o tej mniej więcej porze roku złapała lamblie. I mam pytanie - profilaktycznie to jak często? Czy jest sens sobie też ten balsam aplikować profilaktycznie? I jeszcze pytania: ile jest go w butelce? Czy ta strona jest w porządku?
www.balsamkapucynski.pl/
Obserwuj wątek
    • dziunia_f Re: Pytanie o balsam kapucyński 26.08.06, 15:36
      Mysle, ze jak najbardziej warto. Ja swoje dziecie dopiero balsamem wyleczylam z
      uporczywej lambliozy. Cala rodzine tez potraktowalam tym specyfikiem. W ramach
      profilaktyki zalecane jest stosowanie balsamu raz w tygodniu. Balsam jest
      sprzedawany w butelkach 100ml, jest bardzo wydajny, bo aplikuje sie go w
      kropelkach, wiec naprawde na dlugo starcza. Strona podana przez Ciebie jest jak
      najbardziej w porzadkusmile
    • jagandra Re: Pytanie o balsam kapucyński 17.10.06, 16:32
      Dziuniu, nie podziękowałam wtedy za odpowiedź, dziękuję teraz!
      Zamówiłam balsam i przeczytałam, że nie można go podawać dzieciom. Czy to ten sam balsam czy może zmienili skład? Ktoś wie? Jeśli podajecie go dzieciom, to ile kropel? Też 40-50 tak jak jest zalecany dorosłym?
      • kerstink Re: Pytanie o balsam kapucyński 17.10.06, 16:46
        Dawniej nie bylo takiego ograniczenia. To bylo niecaly rok temu, wtedy nie bylo
        jeszcze etykietek na butelkach i dostawalo sie oddzielna karteczke z dawkowaniem
        (swoja droga, moze ja wskanowac przy okazji - gdzie to mozna ew. odkladac ?).
        Teraz jak widac weszli na dobre na rynek i musieli sie dostosowac do pewnych
        norm, ktore dieciom zabrania alkoholu, wiec tak pisza. I dziunia, i ja dalysmi
        naszym dzieciom. Balsam z nowych butelek troche inaczej smakuje niz ze starych,
        ale zadzwonilam do Krakowa i pod sklad jest taki sam jak dawniej.

K.

PS. U 4 i 7 -latka stosowalam 2 razy dziennie po 15 kropli przez 3 tygodnie, po
        przerwnie powtorka. Mysle, ze nikt nie wie dokladnie, jak powinno byc naprawde.
        • konkubinka Re: Pytanie o balsam kapucyński 18.10.06, 10:19
          moze to przepisy unijne , bo ja wciaz pytam w aptekach i sklepach z medycyna
          naturalna i nie ma.Nadal tylko u Kapucynow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka