Dodaj do ulubionych

głęboki wdech

10.10.06, 17:23
już pisałam na zdrowiu.moja 5,5 letnia alergiczka na budesonicie od kilu
dziwnie oddycha-co pore oddechów robi głęboki wdech,potem znów-dziś coraz
częściej i glosniej.lekarz kazal obserwowac stanu zapalnego nie ma
ale...kontrola jutro i nie wie co to -moze uczula cos??spotkaliście sie z
czymś podobnym?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: głęboki wdech 10.10.06, 19:53
      O, tak. Ja sie z tym spotkałam. Tyle, że mój 3-letni wtedy Synek nie robił co
      prawda takich głębokich wdechów co chwile, ale raz na jakis czas. Z pewnoscia
      uczuliła go kurtka, która mu kupiłam (pewnie z formaldehydem - byla taniutka).
      Tak czy siak minęlo. Przed tymi epizodami był pierwsy raz w szpitalu a w tym
      samym czasie zaczęłam leczenie grzyba - może to po tym zniknęło - nie wiem tego
      na pewno. Teraz, raz na jakis czas też sie to zdarza, ale sporadycznie.
      Czasami "głęboko" odetchnął kiedy jechalismy szybko na rowerze, ale wtedy tez
      zaczęlam dodawać do zupy selera, więc to może od tego. Kiedy sie bardzo
      zdenerwuje też potrafi tak odetchnąc. Ale nie zawsze. Przez pól roku zdarzyło
      się tak może kilkanascie razy. W porównaniu do tego, co było 6 mc temu to po
      prostu pestka. Podsumowując - u nas to albo poszpitalny stres albo kandydoza
      albo uczulenie, objawiające się podczas szybkiej jazdy na rowerze albo nerwy.
      Tego nie wiem.
      • beatanin Re: głęboki wdech 11.10.06, 19:02
        mnie dzis lekarka tez wspomniela o stresie-o tym ze zwracamy uwagę i ona tak
        robi.Ale przy ogladaniu tv czy rysowaniu tez,jakbybezwiednie.U córeczki jest to
        nie kilka razy na dzień tylko po kilku normalnych oddechach nastepuje głęboki i
        głośny.ma tez troszeczkę katarku w nosku(nie leci) to przeszkadza-nie oddycha
        przez nos tylko przez buzię.Dziś osłuchowo też ok. około południa byliśmy na
        kontroli.ale od czego to nie wiem i do tego tak często,może dziś odrobinkę
        mniej niz wczoraj ale i tak długo.bierze budesonid i cropoz,nie leci z nosa,nie
        kicha tylko ten oddech wydłużony i głęboki.Jest aktywna skacze,biega nie widac
        aby się męczyła .daje bioaron c po 1 łuzeczce od miesiąca i zyrtec nic
        więcej.juz nie wiem co .pozdrawiam.
        • nowajulka Re: głęboki wdech 12.10.06, 10:41
          A czy kupiłas w tym czasie cos nowego ? Pewnie tak ? Poszukaj w myslach, co
          mogło Ja uczulić. Może zabawki lub ciuchy, w których był-jest formaldehyd. Nowa
          wykładzina ? Meble ?
    • aannuszka Re: głęboki wdech 03.12.16, 14:03
      Post bardzo stary ale problem aktualny. Czy któraś z was także ma dziecko, które raz na jakiś czas zaczerpuje taki "głęboki wdech"? Córka jest alergikiem (grzyby, pleśnie), ale nigdy tak nie oddychała. Jeżeli już to miała duszności i na to ma leki. A teraz nie ma duszności tylko raz na jakiś czas bierze głęboki wdech. Byłam u lekarza pediatry i laryngologa (płuca, serce ok, migdałki gardło, uszy i nos też ok). Lekarze nie widzą nic niepokojącego.
      Teraz zastanawiam się czy "nowy dywan u babci" nie powoduje tego wdechu, bo śmierdzi strasznie i te wdechy zaczęły się jakoś tak kiedy babcia kupiła dywan.
    • paula_alergiczka Re: głęboki wdech 03.12.16, 23:56
      a ona ma zdiagnozowaną astmę? bo jeśli ma astmę i duszność, to jest wtedy gorzej dotleniona i stąd organizm próbuje sobie pomóc i bierze takie głębsze wdechy. Najlepiej idź do alergologa/pulmonologa może trzeba zmienić leki, a może pojawiły się jakieś nowe alergeny, które wcześniej jej nie uczulały.
      • aannuszka Re: głęboki wdech 05.12.16, 22:05
        Nie ma astmy, tylko uczulenie na pleśnie i grzyby. W nocy oddycha normalnie. Nie ma duszności. Najbardziej widoczne są te głębokie wdechy podczas jedzenia i jak się a bardzo czymś ekscytuje (zaczynam myśleć czy to nie na tle emocjonalnym) i pojawiły się wraz z nowym dywanem u babci....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka