Dodaj do ulubionych

Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!

IP: *.* 12.02.02, 20:32
Cholera! Z wrazenia wyslalam pustego posta ;-)Pisalam juz o tym na jedzeniu ale napisze jeszcze tutaj - kupilam dzis Nestle Sinlac, sprobowalam i jestem zachwycona! Smakuje zupelnie jak waniliowy budyn - zrobione to jest z ryzu i chlebka swietojanskiego. Ponizej info o produkcie a jak ktos chce to na priv mam zeskanowane dokladne wartosci odzywczeSINLAC produkt zbożowy dla niemowląt NESTLENestle Sinlac to specjalny bezglutenowy produkt zbożowy nie zawierający białka mleka krowiego i białka sojowego, który można podawać od 5 miesiąca życia jako składnik diety: - w celu zapobiegania alergii pokarmowej u niemowląt z rodzin alergicznych jako dodatkowy posiłek obok mleka matki lub hypoalergicznego mleka modyfikowanego (np. Nan HA 2), - w przypadku stwierdzonej alergii pokarmowej na białko mleka krowiego i białko sojowe jako uzupełnienie karmienia naturalnego lub karmienia preparatami mlekozastępczymi. Nestle Sinlac jest dobrze przyswajalny przez organizm, zawiera wysokowartościowe białko oraz jest wzbogacony w składniki mineralne i witaminy, aby w sposób optymalny pokryć zapotrzebowanie na te składniki odżywcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: AniamamaOli Nestle Sinlac - W-wa-prześlę informacje! IP: *.* 12.02.02, 20:45
      Zainteresowanym prześlę ulotkę na priva :):hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
      • Gość: madzia22 Re: Nestle Sinlac - W-wa-prześlę informacje! IP: *.* 12.02.02, 22:19
        Jakbyś mogła mi przesłać, byłabym b. wdzięczna. To cudo można kupić zdaje się tylko w aptekach?Madzia
      • Gość: martakg Re: Nestle Sinlac - W-wa-prześlę informacje! IP: *.* 13.02.02, 14:58
        bardzo prosze o informacje
    • Gość: Marta_B Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 12.02.02, 22:57
      A ile kosztuje?Marta
      • Gość: MiGoTkA Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 12.02.02, 23:24
        A ile kosztuje?Marta
      • Gość: MiGoTkA Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 12.02.02, 23:25
        Cholera nooo...! Ciagle mi sie klika bez sensu...Kosztuje dokladnie 16,72 w aptece na Nieklanskiej w Warszawie.
        • Gość: Marta_B Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 12.02.02, 23:31
          A na receptę niet? :-(Pozdrawiam-Marta
        • Gość: madzia22 Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 13.02.02, 21:00
          A w mojej aptece kosztowało 15 zł. Czerniakowska 26 albo 28.Madzia
        • Gość: Elik Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! w Lublinie też jest IP: *.* 14.02.02, 10:49
          Dzwoniłam do Cefarmu , może być w aptece w ciągu 2 godzin( apteka Cefarmu z bramą)Jeśli ktoś zainteresowany to proszę dać znać. Cena ok 20 zł( 19 z groszami)Dzwoniłam do koleżanki pracuje w Cezalu ściągie mi to do apteki Cezalu ( na Lwowskiej), ale nie wiem jaka będzie cena, w ciągu dnia oddzwoni.Pozdrawiam.
    • Gość: gemma Re: Nestle Sinlac - Katowice IP: *.* 12.02.02, 23:34
      Faktycznie, Sinlac jest bardzo dobry, nawet mnie zdarzało się czasem podjadać go Zuzi.. ;-) Gdyby ktoś szukał Sinlacu na Śląsku, to z tego, co wiem, dostępny jest tylko w aptece przy Centrum Zdrowia Matki i Dziecka w Katowicach - Ligocie, ul Medyków 16 (o ile dobrze pamiętam). W innych aptekach na moje pytanie o to cudo większość farmaceutów ze zdziwienia podnosiła brwi, niektórzy dzwonili do hurtowni, żeby się dowiedzieć, czy tam mają (w hurtowniach Cefarmu Śląskiego nie mieli w każdym razie). Opakowanie (650 gramów) kosztuje około 16 - 17 zł.Pozdrawiam cieplutko :)gemma
      • Gość: halina Re: Nestle Sinlac - Krakow? IP: *.* 13.02.02, 18:59
        Czy ktos wie, gdzie toto mozna kupic w grodze pod Wawelem? Bo osobiscie juz mi sie slabo robi od pustych spojrzen aptekarzy: "Jak? Jaaak?! A coz to takiego?!"BAAArdzo będę wdzięcznaHalina
        • Gość: halina Re: Nestle Sinlac - Krakow-tez jest IP: *.* 14.02.02, 19:40
          Sama sobie znalazlam, a co :) W aptece w hipermarkecie HIT, niecale 18 zl.
          • Gość: Mia Re: Nestle Sinlac - Krakow-tez jest IP: *.* 15.02.02, 08:42
            Sionlac w Krakowie ostatnio jest dostępny: apteki w M1, Carrefourze (tu droższy, bo 20 zł), w geanioe - tu kupuję, bo po drodze i tanio 17,98 ). Poza tym napewno aprteki przy Nowym Kleparzu (adres Długa- róg alei), Kazimierza Wlk przy CPN-nie, apteka na Białaym Prądniku, koło banku PKO SA (jak wyjazd na Zielonki), Królewska - dwie apteki, bliżej Podchorążych.
    • Gość: kadyga Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 13.02.02, 21:00
      Ja też poproszę o więcej info. Bardzo poproszę.PozdrawiamKatarzyna mama Franka
      • Gość: Bachotek Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 13.02.02, 22:20
        Kilka dni temu lekarz mojego dziecka sugerował, że mogę podać sinlac dziecku na noc i podobno prześpi noc. Niestety byłam w kilku aptekach w Warszawie ale nie dostałam. Czy wiecie w której aptece można to cudo kupić???
        • Gość: madzia22 Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 13.02.02, 22:29
          Jak pisałam wyżej na CZerniakowskiej 26 albo 28 (nie pamiętam numeru). Oprócz tego w każdej aptece możesz Sinlac zamówić, szczególnie w prywatnej - będzie tego samego albo następnego dnia.MAdzia
          • Gość: AniamamaOli Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!-do Madzi IP: *.* 13.02.02, 22:34
            Madziu,Nie zupełnie jest tak jak mówisz. Nie można zamówić, gdyż nie ma tego w hurtowniach (przynajmniej warszawskich).:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
            • Gość: madzia22 Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!-do Madzi IP: *.* 13.02.02, 22:43
              Jestem zaskoczona :what:W mojej aptece nie ma problemu z zamówieniem.Madzia
              • Gość: MiGoTkA Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!-do Madzi IP: *.* 13.02.02, 23:08
                Niestety Ania ma racje - dowiadywalam sie u swojej zaprzyjaznionej pani magister. Sa braki w hurtowniach - ale oprocz Czerniakowskiej mozna to jeszcze dostac na Nieklanskiej w aptece obok szpitala dzieciecego.ANia.ps. Dzis jadlam z kleikiem ryzowym i wiorkami kokosowymi - smakuje jak prawdziwy budyn!
                • Gość: gjm2000 Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!-do Madzi IP: *.* 18.02.02, 17:14
                  Hej, mój Szymek (11 m-cy) zajada się Sinlakiem od kilku miesięcy. Dostaje porządna porcję na noc (200ml) i śpi do rana. U nas Sinlac robi trochę za mleko, którego nie może pić, a którym mama, czyli ja, już go nie karmi (bo sam zrezygnował, niestety). Mam pytanie do użytkowników Sinlaka - czy zauważyłyście u dzieci zieloną, za przeproszeniem, kupkę? Bo mój ma po Sinlaku taką zielonkawą... Graża
                  • Gość: plepla Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!- z czym podajecie IP: *.* 18.02.02, 19:39
                    No, to i ja za aprobatą mojej pedatry zakupiłam Sinlac. Poszukiwania w gdańsku trwały ponad tydzień, ale już mami stąd moje pytanie. Jak podać Sinlak ponad rocznemu dziecku? Czy z receptury na opakowaniu wychodzi gęsta papka? Czy robi się to tylko na wodzie czy może na mleku (w naszym przypadku Bebilon peptit)? Czy jeśli jest to taka gęsta kaszka to podajecie ja np z owocami? Bardzo proszę o rady. Może mojemu niejadkowi coś w końcu zasmakuje.
                    • Gość: Martaa Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!- z czym podajecie IP: *.* 19.02.02, 14:23
                      Po pierwsze najlepiej Sinlac zamawiać w aptekach Cefarmu- korzystają z kilku hurtowni i nie mają problemu z zamówieniem jak w innych aptekach.Po drugie: można przygotować taką konsystencję jaką maluch lubi.Ja dodaję wszystko co mi wpadnie w ręce, tzn. soczki, oraz różne przeciery owocowe. Mojej córceakurat ostatnio smakują owoce więc im więcej tym lepiej.
                      • Gość: MamaMarysiiBenusia Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa!- z czym podajecie IP: *.* 19.02.02, 21:27
                        Czesc Mamusie alergikow! Niedawno , dzieki Wam znalazlam Nestle Sinlac tu - w Niemczech :-) .Podaje mojemu Benusiowi z przecierem gruszkowym . Smakuje mu bardzo i zajada , az mu sie uszka trzesa . na jablko ,marchewke i chyba kazde mieso :-( jest uczulony . Pozdrawiam ! jabluszko .
    • Gość: Monika_W Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 20.02.02, 20:33
      Julitka mimo braku apetytu dzis - wrabala na kolacje cala miseczke Sinlacu - jest tak dobry, ze chyba sama zaczne go jesc .....Z tego co zrozumialam jest to preparat mlekozastepczy ? wiec nie musze go rozrabiac np. bebilon pepti i dodawac sinlac tak jak kaszke, lecz zrobic sinlac i ewent. dodac do tego jakies owocki ????????Na tarchominie jest do kupienia bez problemow w aptece na ul. Odkrytej (osiedle Akacje III)pozdrawiam i dzieki za wszelkie informacje
      • Gość: AniamamaOli Nestle Sinlac - a ja to kupiłam ... IP: *.* 21.02.02, 07:58
        ... wreszcie ! Spróbowałam ... i stwierdziłam, że nie ma się czym zachwycać. Kolejna papka, może trochę delikatniejsza (od zwykłych kaszek) dla niemowląt. :hap: :hap: :hap: Po Waszych postach myslałam, że rzeczywiście to jakaś rewelacja ... Dałam wczoraj Oli z owockami i zjadła :hap: :hap: :hap:, ale bez entuzjazmu. Zobaczymy, co będzie dalej.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość: jagus Re: Nestle Sinlac - czy tylko z ryzu i chlebka? IP: *.* 21.02.02, 20:13
      Czy ktos moglby mi powiedziec czy w sklad tej rewelacji wchodzi tylko ryz i chlebek swietojanski?Mamy na to duza ochote.Aga
      • Gość: halina Re: Nestle Sinlac - czy tylko z ryzu i chlebka? IP: *.* 21.02.02, 21:04
        Skład Sinlacu - enzymatycznie hydrolizowana maka ryzowa, maczka chleba swietojanskiego, maka ryzowa, sacharoza, olej palmowy, olej rzepakowy, olej slonecznikowy, weglan wapnia, kwas cytrynowy (regulator kwasowosci), chlorek potasu, fosforan sodu (stabilizator), witaminy (witamina c, niacyna, witamina E, pantotenian wapnia, tianina, witamina A, ryboflawina, witamina B6, biotymna, kwas foliowy, witamina D3, witamina B12), mleczan zelazawy, siarczan cynku, jodek potasu.Uff! Z tym, ze moje dziecie tez za tym nie przepada. Precyzyjniej - pluje bardziej niz marchewka, a marchewka pluje strasznie. Mnie tez nie powalilo szczerze mowiac. Ale ja pijam sobie mleczko sojowe, a Mala na razie obywa sie moim. JAkbym miala do wyboru to albo Nutramigen, to bym sie dlugo nie zastanawiala...
    • Gość: Elik Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 22.02.02, 08:59
      Cześć Dziewczyny. Zakupiłam Sinlac a jakże i dla mnie osobiście nic specjalnego, może być.. Tylko, że jestem " rozbestwiona" przetworami z soi, moje dziecko też. Olik nie chciała tego nawet tknąć, no tak od dawna nie jada przecież kleikówwink.W smaku coś jak słodki kleik ryżowy. Z tym, że na opakowaniu jest adnotacja o posiłku dodatkowym , czyli nie całkiem zamiast mleka. Nie pamięam dokładnie. No, ale przecież mamuśki alergików i tak dokładnie czytają etykiety. Dwa dni temu wzięłam sobie specyfik powyższy do pracy bo nie miałam czasu na śniadanko i zrobiłam taki dość gęsty jakby budyniek. Nas drugi dzień Olinkę zaczęło "sypać" i sypie do dziś. Elocom niestety poszedł na całe ciało i dziś też jest tak sobie. Buu, zdaje się że przegięłam, w każdym razie sinlac jest głównym podejrzanym, bo większych zmian w naszej diecie nie było( Olik 2 letni cysiojad). Także z nim też trzeba uważać. Pozdrawiam.
      • Gość: Madzia2002 Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 10.03.02, 18:23
        tez to kupiłam.....moje dziecie je to z obrzydzeniem / ma 8 miesiecy / woli.....Nutramigen....moze starszym to bardziej smakuje....aaaaaaa i jego tez wysypało...a było juz tak ładnie buuuuuuuuuuuuuuuuu
    • Gość: BeataW Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 26.02.02, 20:04
      Cześć kupiłąm dzisiaj ( w W-wie na ul. Zwycięzców, ale po 22,-)Smak nawet niezły, dzisiaj ja próbuję, zobaczymy jak Ola zareaguje.Pozdrawiam, BeataW
      • Gość: tygrys Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 18.03.02, 20:43
        Kupiłam wczoraj Sinlac będąc w rodzinnym małym miasteczku, zapłaciłam 16 złotych...niezłe mają różnice w cenach :). Tylko że ani wyżej wymieniony wcale nie zrobił na moim dziecku wielkiego wrażenia, a na dodatek mały dostał strasznego rozwolnienia :(Troszkę rozczarowana Kasia B.
    • Gość: Elik Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 19.03.02, 09:37
      Pisałam wcześniej, że moje dziecie zareagowało alergicznie na Sinlac. W preparacie tym jako stabilizator jest kwas cytrynowy- moje dziecko jest na niego uczulone, podobno jest to dość częsty czynnik uczulający. Problem w tym, że jest w każdej margarynie bezmlecznej buuu, ja przynajmniej nie znalazłam takiej bez. Pozdrowionka.
    • Gość: Justys Re: Nestle Sinlac - rewelacja smakowa! IP: *.* 20.03.02, 15:07
      Dzieki za info o Sinlacu! Moje dzieciatko ma co prawda niespelna dwa miesiace i karmie go piersia, ale ja jem Sinlac, a wszystko dlatego, ze Malego "wysypalo" juz ponad tydzien temu :(... Poczatkowo myslalam, ze po tym jak zjadlam czekoladke, ale czekolady nie jem juz od tygodnia, a ilosc krosteczek ciagle sie zwiekszala, wiec od trzech dni jestem na drastycznej diecie- jem tylko ryz (gotowany+wafle), dzem jablkowy i gotowany drob (kurczak, indyk) i ciagle chodze glodna :( Dzis maz mi kupil Sinlac i wreszcie sie najadlam- takie papki jednak niezle zapychaja :). Mam nadzieje, ze Piotrusiowi niedługo wszystko poznika i bede mogla powoli wprowadzac do diety normalne produkty, a przede wszystkim mleko, bez ktorego ciezko mi sie zyje... Pozdrawiam! Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka