Dodaj do ulubionych

Czy witamina C uczula?

IP: *.* 19.06.02, 22:00
Drogie eMamyMoja 11-miesięczna córka po wypiciu soku owocowego lub zjedzeniu przecieru owocowego (ze słoika) dostaje uczulenia na kolanie w postaci czerwonej , szorstkiej plamy pokrytej krosteczkami.Koleżanka (mama alergika) podsuneła mi pewną tezę, że moja mała może być uczulona na skondensowaną wit. C, którą wzbogaca się słoiczkowe owoce.Czy słyszałyście kiedyś o takiej alergii?Co ja mam dawać mojemu dziecku do picia, podczas tych upałów? Nie chce pić wody, nawet wody + glukoza.Może macie jakieś przepisy na kompoty dla takiego brzdąca?Czekam na jakąkolwiek informację. Pozdrawiam Jaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorcia25 Re: Czy witamina C uczula? IP: *.* 20.06.02, 08:42
      Tak witamina C uczula , wiem to po sobie jak tylko zjem cos co zawiera wit. C od razu jestem cala zsypana . Wiec to jest prawda poobserwuj swoja dzidzie i sama stwierdzisz czy to od tego .POZDRAWIAM
      • Gość: Elik Re: Czy witamina C uczula? IP: *.* 20.06.02, 12:48
        Jeśli to nie owoce a witaminaC- tez słyszałam o tym (mała miałą sprawdzane na testach) , moja córa co prawda nie jest uczulona, ale za to jest na kwas cytrynowy , ktry jest np. w każdej margarynie bezmlecznej. NO, ale do rzeczy. Moim zdaniem możesz gotować kompoty lub najlepiej wyciskac świeże soki jeśli masz sokowirówkę. Są już świeże maliny,my piłyśmy już świeży soczek mniam. Moja mama jest kochana i ma sokownik. Są już wiśnie, truskawki, sok marchwiowo - jabłkowy też jest ok. Kompot to przecież jedynie woda i owoce ewentualnie glukoza do gara i cześć ;)U nas mała miała taki okres ,że wcale nie chciała pić, akceptowała jedynie wywary warzywne, to też sposób.Ugotować więcej zupki i dawać do picia. Powodzenia. Może polubi wodę z jakiegoś ciekawego naczynia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka