Gość: DagmaraKawalska
IP: *.*
12.03.03, 12:40
Czy któraś z Was miała polecenie ( powinno brzmieć propozycję, ale w ustach lekarki zabrzmiało to jak polecenie) przeprowadzenia takich testów?Wczoraj byłam w Międzylesiu u bardzo niesympatycznej lekarki, która stwierdziła, że Instytut zrobił dla Weroniki już wszystko, a mają najlepsze w kraju testy alergiczne ( a reakcja alergiczna jest na pewno, tylko nic nie wykazało na co, bo to moja wina, ze nie zgłosiłam sie rok temu, a, że musiałam prawie siłą wydobyć z lekarza rodzinnego skierowanie to juz szczegół) i teraz może mi wypisać "nieformalne" skierowanie na takie testy. Rozumiecie, nieformalne...Zapytałam, dlaczego na takie, bo robi je lab. w Warszawie, ja jestem z innego miasta i problemem dla mnie jest zorganizowanie całej wyprawy. A ona na to, że tylko takie testy interesuja Instytut. Ponowiłam pytanie, czy inne lab. ich nie wykonują, bo przecież wiele ich robi testy alergiczne z krwi, co jest takiego specjalnego w tych konkretnych?Na co pani doktor mówi, że przecież mi już tłumaczyła, że tylko te ją interesują. Klnę się w duchu, że godzę się na takie traktowanie. Nie mam odwagi nawsadzać nieuprzejmej lekarce, mam wrażenie, ze ucierpi na tym moje dziecko.Daga