iza805 14.03.07, 01:22 kogo polecacie juz sama nie wiem ktos mi mówił o Emeryku i też o Gurdziel? słyszeliście o nich? kogo wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola.l Re: alergolog lublin 14.03.07, 15:57 Witam! Ja właśnie leczę córkę od niedawna u dr.Gurdziel i jestem bardzo zadowolona.Przyznam,że jest to polecony alergolog i nie mam porównania. Ale pani doktor jest bardzo dokładna i jesteśmy już po testach skórnych (3 razy) i po 1 naskórkowych. W kwietniu czekaja nas następne naskórkowe. Jedyna wada to długie oczekiwanie w szpitalu na Chodźki na pierwszą wizytę czekałam 3 miesiące i potem 2,5 miesiąca na testy. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
emikmar Do ola.l 15.03.07, 08:55 Elu bardzo Cię proszę o odpowiedź: ile lat ma Twoja córeczka, że robisz jej testy? Mi Pani doktor żadnych testów nie proponowała. Pewnie mój synek jest na to za mały, ale chciałabym się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.l Re: Do ola.l 15.03.07, 15:09 Moja córka ma 3 lata,może faktycznie ze względu na wiek nie proponowała Ci testów. Tym bardziej,że u Was po diecie objawy ustąpiły,a u nas nic a nic. Chociaż skierowanie na testy dostałam na pierwszej wizycie,przed wprowadzeniem diety. Mnie też bardzo odpowiada rzeczowość pani doktor. Mam nadzieję,że nie ma wpływu,że byłam na Chodźki na wizycie. A Elidel stosuj bardzo cienko i ostrożnie,bo są różne opinie i donosy na jego temat,ja zapytałam p.doktor na temat Elidelu i usłyszałam,że po każdej maści mogą wystąpić niepożądane skutki. I pamiętaj,że ta maść ma tylko rok ważności po otwarciu. Też ją używałam,wszystko pięknie po niej znikało,ale i tak mojej córci pękło parę naczynek na twarzy,mimo,że nie stosowałam sterydów. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
albmim8 Re: Do ola.l 18.03.07, 13:27 Zastanawiam sie czy lekarze o których piszecie sa rzeczywiscie godni polecenia. Z tego co czytalam po Elidelu prawie zawsze zmiany ustepuja wiec to nie zasluga lekarza. No i kwestia stosowanie go u malych dzieci. Ja byłam u Stelmasiak czy Stelmasik, przepisala drogie kosmetyki i wyslala na testy z krwi (syn mial wtedy 6-m), nawet nie rozmiawialysmy o dietach. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Do ola.l 18.03.07, 14:46 takie podejście to niestety standard. jedynie dr. Gurdziel chyba zwaraca uwagę na dietę, ale tez jest dosyc ograniczona w swoich poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
emikmar Re: alergolog lublin 15.03.07, 08:53 Ja też od niedawna leczę synka (ma skończone 7 m-cy) u doktor Gurdziel. Z tym, że ja czekałam na wizytę 3 tygodnie. Panią doktor poleciła mi moja doktor rodzinna, dała skierowanie do alergologa i podpowiedziała, że przyjmuje w Biomedicalu na Weteranów. Zadzwoniłam, umówiłam się, w tej chwili jestem już po drugiej wizycie. Doktor jest rzeczowa i bardzo surowa jeśli chodzi o dietę eliminacyjną, ale ma się wrażenie że to doświadczony i znający się na rzeczy specjalista. W tej chwili minęły 3 tygodnie od pierwszej wizyty i mój synek ma tak piękną skórkę, że aż nie mogę się napatrzeć (trudno tego nie łączyć z wizytami u Pani doktor). Z tym, że Pani doktor poleca bardzo drogą maść Elidel (nawet tak małemu dziecku) i chyba faktycznie jest dobra bo parę razy ją stosowałam, ale kiedy dziecko ma zsypane całe ciałko to trudno go smarować taką maścią, bo: - po pierwsze: jest mała a bardzo droga; - po drugie aczkolwiek ważniejsze: na ulotce jest napisane, że należy ją stosować od drugiego roku życia (zawsze wtedy dostaję gęsiej skórki). No i to chyba tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia z dr Gurdziel. Odpowiedz Link Zgłoś