kama_mama 10.04.07, 10:18 Moją córkę (7 lat)częst boli głowa czy to może być objawem alergi?Ostatno zaczeła skarżyć szię także na brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-lis Re: Ból głowy a alergia 10.04.07, 10:49 Alergia - jeśli w ogóle to tylko z wykluczenia. Mój czterolatek też często skarży sie na ból głowy. Możliwe przyczyny bólu głowy: - problemy ze wzrokiem - mało snu, przemęczenie - anemia - cukrzyca (często występuje razem z bólami brzucha nóg i łamiącymi się paznokciami) - emocje - i inne poważne typu guzy, zaburzenia neurologiczne. Należy zrobić morfologię w pierwszym rzędzie, iść do okulisty i zadbać o wypoczynek. pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: Ból głowy a alergia 10.04.07, 13:39 jak najbardziej moze byc. Mojego znajomego (30 lat) wiecznie bolała głowa alergolog zanim jeszcze dostał wyniki testów kazał odstawic cały mozliwy gluten....bole głowy znikneły...pozniej w testach wyszło gigantyczne uczulenie na gluten i juz mniejsze na białko krowie i jaja. Przetwory z mleka krowiego w ograniczonych ilosciach je ale gluten odstawił. Twoja corka jest duza moze warto zrobic jej testy Odpowiedz Link Zgłoś