karo651 10.04.07, 19:53 Proszę o namiary na neurologa dziecięcego w Trójmieście specjalizującego się w leczeniu padaczki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kameljanda Re: leczenie padaczki 11.04.07, 10:21 Odpowiedziałam Ci na priv. Czy jesteś niezadowolona z tej lekarki? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=770&w=59246940&a=60525311 Odpowiedz Link
kameljanda Re: leczenie padaczki 12.04.07, 12:18 sabina55 zajrzałam do Twoich wpisów na forach. Masz jeszcze malutkie dziecko i trudno powiedzieć, jak na nie wpłynie zarówno obecność choroby, jak i jej leczenie. Bardzo dobrze, że rehabilitujesz córkę i tego się trzymaj. Mózg małych dzieci jest bardzo plastyczny i dzięki systematycznym ćwiczeniom, można zniwelować pewne deficyty, które bardzo często występują z tego samego powodu co padaczka. Odpowiedz Link
kameljanda Re: do kameljanda 12.04.07, 22:26 Tak. Moja córka też ma epi. >Ale jak ja mam sie dowiedziec w koncu co jest przyczyna padaczki jak wszystkie >pozostale badania sa ok. Ja również chciałabym mieć pewnik, co do przyczyn. I wielu rodziców boryka z tym samym pytaniem. O ile sprawa jest dziedziczna, można pokusić się o badania genetyczne. Ale często choroba to wynik chorób, zakażeń np bezobjawowych matki w ciąży, urazów okołoporodowych etc. I w wywiadzie, jaki przeprowadza neurolog, można być pozornie nieobciążonym. Dopiero, gdy dziecko dorośnie do możliwości przeprowadzenia badań psychologicznych, wychodzą pewne deficyty. Na ich podstawie wiadomo, kiedy mogło dojść do np mikrouszkodzeń mózgu, które mogą objawiać się min. padaczką. >Mamy po koniec maja rezonans po raz drugi(pierwszy byl >jak Ola miala 2 miesiace)i zobaczymy czy cos sie zmienilo. A co mówią wyniki EEG? Odpowiedz Link
karo651 Re: leczenie padaczki 11.04.07, 16:50 Jestem zadowolona ale ona nie przyjmuje prywatnie i bardzo trudno się tam dostać, dzięki za wiadomość Odpowiedz Link
kameljanda Re: leczenie padaczki 14.04.07, 12:09 Proponuję zajrzeć w przyklejone na początku linki. Na tych forach już chyba wszystko opowiedziałam o chorobie mojej córki Rozwój fizyczny dziecka przebiegał niemal książkowo. Napady praktycznie mamy zaleczone ale zmiany w EEG nadal są. A czy teraz córeczka Twoja wykazuje jakieś napady? Czego się najbardziej boisz? Odpowiedz Link
marynia37 [...] 02.05.07, 12:14 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
unhappy Re: leczenie padaczki 03.05.07, 08:27 marynia37 napisała: > W Kanadzie zdiagnozowano przyczynę padaczki.Są nią mikroskopijne larwy glisty > ludzkiej zasiedlające mózg chorego.Wyjaśniono to w książce "Kuracja życia". > Można je zabić aparatem zapper. I co dostała Nobla owa odkrywczyni mikroskopijnych larw glisty? Czy raczej ścigają ją za rozpowszechnianie żałosnych bredni, które mogą kogoś zaprowadzić do grobu? > Jak używać tego aparatu podali na www.pozytywnewibracje.com.pl Tam kliknąć na > gorze Forum i potem Forum Onkolink. Właśnie tak, tam dowiesz się jak używać niedziałającego urządzenia Odpowiedz Link
neoaferatu Re: u mnie nie ma spamu 20.02.08, 23:29 Ja nie uzywam zappera, ale wielu bardzo dobrych lekarzy uważa, ze pasożyty maja swój udział w padaczce. Niektórzy z nich zaobserwowali, że wyleczenie (jeśli w ogóle pasożyty da sie wyleczyć) czy przeleczenie pasozytów powodowało u niektórych chorych na padaczke zupełne ustapienie napadów. Nie oznacza to że jest to jedyny czynnik, bo rozpanoszenie się w mózgu larw glisty nie bierze sie z powietrza i jest związane z zatruciem organizmu chorego metalami i podobnymi czynnikami. Ja lecze swoje dzieci u homeopatki klasycznej. Na razie jedna dawka leku wyleczyła mojemu synowi padaczkę, druga dawką - niespanie nocne, a trzecią - patologiczne chudniecie. Jestem pod wrażeniem. Niektóre moje znajome opisywały jak po łyknieciu leków homeopatycznych wychodziły z nich pasożyty, więc myslę ze cos jest na rzeczy. Kilku lekarzy mówiło mi też, ze padaczkę moga wywołać szczepienia, co by tłumaczyło wzrost padaczek w krajach, gdzie dzieci poddaje sie masywnej sztucznej immunizacji i to w bardzo wczesnym wieku. Odpowiedz Link
unhappy Re: u mnie nie ma spamu 07.03.08, 18:09 neoaferatu napisała: > Ja nie uzywam zappera, ale wielu bardzo dobrych lekarzy uważa, ze pasożyty maja > swój udział w padaczce. Co za bzdura! Jacy to lekarze? Idioci pokroju Huldy Clark,której się rzuciło na mózg? [reszte bzdetów wyciąłem] Odpowiedz Link