Dodaj do ulubionych

antybiotyki

25.04.07, 09:15
Dziewczyny!
Ponieważ mój mały zalicza się chyba do wyjątkowo silnych alergików (reakcje
skórne na prawie wszystkie produkty żywnościowe), a właśnie
jakieś choróbsko go dopadło i już czuję, że będzie pierwszy w życiu
antybiotyk (ma 10 miesięcy)napiszcie proszę jak reagowali wasi alergicy na
Zinnat np. Panicznie boję się nieprzewidzinaych reakcji organizmu. Chodzi mi
pogłowie homeopata, choć mały ma tak brzydki kaszel, że nie wiem, czy
homeopatia zadziałałaby w tym stanie.
Obserwuj wątek
    • kiw75 Re: antybiotyki 25.04.07, 16:31
      W takich sytuacjach sięgam po bostyminę (bez recepty). Dzieciaki dostają przez
      10 dni na czczo i i zawsze udaje nam się tym sposobem oczyszczać wszelakie
      zaleganie śluzu, bo wiem, że problemy zaczynają się po kuracji antybiotykowej.
    • chrosna Re: antybiotyki 25.04.07, 16:48
      Cześć powiem szczerze że moja córka po tym antybiotyku dostała strasznej wysypki
      na całym ciele. Podałam antybiotyk jak wróciłysmy od lekarz i poszłyśmy się myć
      i spać a rano cała w krostkach i ostry dyżur (bo to sobota była) zmieniłyśmy
      antybiotyk+wapno+zyrtek i po dwóch trzech dniach nie było wysypki ani śladu. Ale
      teraz już wiem że zinnat nigdy w życiu.Ale każde dziecko reaguje inaczej.
    • nowajulka Re: antybiotyki 25.04.07, 19:22
      nas homeo wyratował zarówno z zapalenia płuc, oskrzeli jak i krtani.

Skoro ma takią silną alergię to koniecznie sprawdź grzyby - u nas były one
      przyczyną wszelkich dolegliwości. Też się bałam i do tej pory boję stosowania
      leków - dlatego leczymy się u homeopaty. Mojego synka uczulało wszystko, co
      zawierało cukier, mleko i konserwanty. Niestety większość leków to miało. Ale
      mamy "obaczjone" dwa antybiotyki, po których było ok. Może poproś o antybiotyki
      w zastrzykach ? bolą jak cholera ale nie niszczą flory bakteryjnej i z
      pewnoscią nie uczulą.
    • csk2 Re: antybiotyki 25.04.07, 21:16
      Hej,
      Mój mały - również bardzo silny alergik (reaguje nie tylko skórą) - dostał już
      (ma 6,5 mca) antybiotyk niestety dwa razy bezpośrednio i niestety dwa razy z
      moim mlekiem (kiedy karmiłam). Były to Augumentin - doustnie, reagował Ok,
      żadnych komplikacji, jedynie dość kłopotliwe podawanie doustne. Gdy zachorował
      na poważne zapalenie oskrzeli + silne zapalenie gardła dałam spokój po dwóch
      dawkach z podawaniem doustnym (dość duża dawka i wymioty z powodu bolącego
      gardła) i za namową zaprzyjaźnionej lekarki zmieniłam na zastrzyki (2X dziennie
      dostawał Lincocin) i bardzo to sobie chwalę. Dziecko płakało pierwszy raz,
      potem telewizor, cienutkie igły, fachowa pielęgniarka i poprawa bardzo szybka
      (bez super obciążania żołądka) - zero skutków ubocznych. Zinnat dostawał z moim
      mlekiem przez 10 dni (głupi lekarz pozwolił mi karmić, a to przy tego rodzaju
      antybiotykach jest zabronione) i nie mam z tym faktem miłych wspomnień -
      okropne bóle brzuszka, płacze i rozregulowanie jelit na dobre dwa tygodnie.
      Tak było u nas.
      Powodzenia i zdrówka dla dzieciaczka, może obejdzie się bez antybiotyków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka