Dodaj do ulubionych

Pulpety bez bułki namoczonej?

31.05.06, 11:29
Jak mam zrobić pulpety jak nie mam bułki? Dodać tartą? Ale twarde wtedy mi
wychodzą, ktoś może coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.access.telenet.be 31.05.06, 12:03
      Mozesz dodac namoczony chleb lub wiecej jajek .
    • ba_nita Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 12:08
      Jeżeli robisz w sosie to nie musisz dodawać wcale. Do zagęszczonego sosu delikatnie wkładasz kulki mięsne obtoczone w mące i na bardzo małym ogniu gotujesz. Możesz dodać do masy mięsnej ugotowany ryż (zmielony po ugotowaniu) lub kaszę mannę/manną?.Wtedy będą się nadawały nawet do smażenia.
      • Gość: katja_79 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 16:26
        Pulpety nie wymagają bułki, można odrobinkę tartej. Potem je podsmaż aby
        złapały kolor i następ;nie obgotuj w wodzie z vegetą. Tą wodę możesz zużyć jako
        bazę do sosu.
    • Gość: wsuwka Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: 82.160.71.* 31.05.06, 12:58
      Ja w takich sytuacjach dodaję kaszę mannnę i są super.
    • jagoda85 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 15:26
      Nigdy do pulpetów nie daję żadnej bułki, ani innych tam chlebów. Owszem dodaję
      cebulę, czosnek i różne przyprawy. Robię małe kuleczki i wrzucam to na gotujący
      się wywar, np. jarzynowy, można na mięsny. Gotuję parę minut po wypłynięciu i
      koniec. Potem na wywarze, w którym gotowały się pulpety robię sos, i to
      wszystko. W żadnym wypadku nie obsmażam pulpetów. Dla mnie są one dietetyczne,
      a obsmażone? no coż każdy robi jak lubi, dla mnie moja wersja jest bardzo dobra.
      • cosmolinka Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 16:23
        Dzięki za podpowiedzi. Zrobiłam z kaszą manną i wyszły super :)))
        • Gość: asia261 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.petrus.com.pl 01.06.06, 11:45
          ach, zachciało mi sie takich pulpecików:-) a jaki sosik pasuje do pulpetów i jak sie go robi?
          • ba_nita Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 01.06.06, 12:01
            Gość portalu: asia261 napisał(a):

> ach, zachciało mi sie takich pulpecików:-) a jaki sosik pasuje do pulpetów i ja
            > k sie go robi?
            Prawie ażdy sos gorący pasuje. Koperkowy, beszamel, cytrynowy, grzybowy, pieczarkowy...wybierz sobie jakiś:
            kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=26

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka