cosmolinka 31.05.06, 11:29 Jak mam zrobić pulpety jak nie mam bułki? Dodać tartą? Ale twarde wtedy mi wychodzą, ktoś może coś poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.access.telenet.be 31.05.06, 12:03 Mozesz dodac namoczony chleb lub wiecej jajek . Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 12:08 Jeżeli robisz w sosie to nie musisz dodawać wcale. Do zagęszczonego sosu delikatnie wkładasz kulki mięsne obtoczone w mące i na bardzo małym ogniu gotujesz. Możesz dodać do masy mięsnej ugotowany ryż (zmielony po ugotowaniu) lub kaszę mannę/manną?.Wtedy będą się nadawały nawet do smażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja_79 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 16:26 Pulpety nie wymagają bułki, można odrobinkę tartej. Potem je podsmaż aby złapały kolor i następ;nie obgotuj w wodzie z vegetą. Tą wodę możesz zużyć jako bazę do sosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsuwka Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: 82.160.71.* 31.05.06, 12:58 Ja w takich sytuacjach dodaję kaszę mannnę i są super. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 15:26 Nigdy do pulpetów nie daję żadnej bułki, ani innych tam chlebów. Owszem dodaję cebulę, czosnek i różne przyprawy. Robię małe kuleczki i wrzucam to na gotujący się wywar, np. jarzynowy, można na mięsny. Gotuję parę minut po wypłynięciu i koniec. Potem na wywarze, w którym gotowały się pulpety robię sos, i to wszystko. W żadnym wypadku nie obsmażam pulpetów. Dla mnie są one dietetyczne, a obsmażone? no coż każdy robi jak lubi, dla mnie moja wersja jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmolinka Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 31.05.06, 16:23 Dzięki za podpowiedzi. Zrobiłam z kaszą manną i wyszły super :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia261 Re: Pulpety bez bułki namoczonej? IP: *.petrus.com.pl 01.06.06, 11:45 ach, zachciało mi sie takich pulpecików:-) a jaki sosik pasuje do pulpetów i jak sie go robi? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Pulpety bez bułki namoczonej? 01.06.06, 12:01 Gość portalu: asia261 napisał(a): > ach, zachciało mi sie takich pulpecików:-) a jaki sosik pasuje do pulpetów i ja > k sie go robi? Prawie ażdy sos gorący pasuje. Koperkowy, beszamel, cytrynowy, grzybowy, pieczarkowy...wybierz sobie jakiś: kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=26 Odpowiedz Link Zgłoś