Dodaj do ulubionych

Nutramigen2

02.05.07, 17:42
Dziewczyny!
Takie cudo bez możliwości wyboru sprzedano mojemu mężowi. Średnio mi się to w
tej chwili uśmiecha, bo maluch wysypany okrutnie (jest w czasie/po infekcji i
dostał Eurespal, od którego jest świecąco czerwony).
Czy przy przejściu na N2 powinnam zachować ostrożność i obserwować dziecko?
Nie wprowadzać innych nowości itp? Potraktować to jak zmianę mleka?
Czy u kogoś zdarzyły się sensacje po "dwójce"?
Czekam na info, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • betty69 Re: Nutramigen2 02.05.07, 19:09
      u nas wszystko ok po zmianie na Nurtamigen2. Zobacz na sklad. Alergolog nie mowila ze moze byc jakas
      zla reakcja.
      • kasiabru Re: Nutramigen2 02.05.07, 21:52
        Jest jakis maly procent dzieci, ktore sa uczulone na skladniki Nutramigenu. My
        zaczelismy z N1 w trzeciem mies. zycia a potem przeszlismy na N2. Niestety,
        alergia nie przeszla a co gorsza dziecko stracilo wage. Koszmar.

Potem sprobowalismy Pregominu a teraz jestesmy na Neocate. Aleria nie przeszla.
        Szukam dalej. Wiem tez, ze trzeba miec anielska cierpliwosc to tego dziadostwa.
        Kilka tygodni do pol roku sztywnej diety. Wtedy sie dowiesz, czy to mleko jest
        dobre czy nie dla twojego dziecka.
        • ejdika Re: Nutramigen2 02.05.07, 21:58
          Niestety u nas podobnie. Moja corka ma biegunke po Nutramigenie 2. Czekamy na
          wizyte u pediatry, pewnie trzeba bedzie zmienic tylko na co, Neocate???
        • bydz Re: Nutramigen2 03.05.07, 01:14
          U nas 90% zmian skórnych zniknęło po odstawieniu N.
          • jj555 Re: do brydz 10.05.07, 15:02
            a na jakie mleko przeszliście?
    • adolka1 Re: Nutramigen2 02.05.07, 22:25
      Mój maluszek do niedzieli był na N1 a od trzech dni jest na N2 i cały
      obsypany.Właśnie sie zastanawiam czy to możliwe? Ale widocznie tak.
    • mloda121 Re: Nutramigen2 04.05.07, 09:22
      Dziewczyny, czy na pewno te problemy, o których piszecie są być przyczyną
      zamian z N1 na N2? Przecież obydwa preparaty mają ten sam skład tylko w
      zmienionych proporcjach. U nas zmiana z N1 na N2 była bezobjawowa.
      • adolka1 Re: Nutramigen2 04.05.07, 09:51
        u nas tak wyszło jak wcześniej pisałam.Owszem skład jest taki sam nawet
        proporcje są podobne ale z wyjątkiem wapna.Moja starsza córeczka ma uczulenie
        na wapno pod różnymi postaciami i moge przypuszczać że i może synek.Odstawiłam
        w środe N2 i pezeszłam na N1 i dzisiaj patrze a wysypka złagodniała(zaznacze że
        nic nowego nie wprowadzałam).Nie wiem czy konkretnie chodzi o wapno ale tak
        przypuszczam.Pozdrawiam.
    • kkraksa1 Re: Nutramigen2 04.05.07, 11:22
      Mój mały po zmianie strasznie wymiotował chociaż na 100% to nie mam pewności
      czy to przez mleko bo oczywiście mógł to być zbieg okoliczności. Ale na razie
      boję sie drugi raz próbować, a jak będę to zrobię to właśnie tak jak bym
      wprowadzała nowy produkt. Faktycznie w mleku jest ten sam skład tylko w innych
      proporcjach, ale nam lekarka powiedział że N2 ma inną osmolarność tj. inaczej
      będzie sięwchłaniał i przy dużej wrażliwości dziecka może dawać jakieś dziwne
      objawy.
      • asia_nie Re: Nutramigen2 08.05.07, 09:06
        Teraz sie zaczelam zastanawiac...u Mlodego po podaniu 2 pojawila sie biegunka
        strasznie odparzajaca pupsko, z 1 nigdy nie bylo zadnych problemow. Po 3 dniach
        i podaniu Smecty jest lepiej wiec albo to Nutra albo jablko, innej mozliwosci
        raczej nie ma.

pozdr
        J

--------------------------------
        Quand le doigt montre le ciel,
        l'imbécile regarde le doigt.
        • zonka9 Re: Nutramigen2 08.05.07, 10:32
          Nasz megaalergik tez juz wcina N2. Ale wprowadzilam Go jak kazdy owy produkt,
          moze zbyt ostroznie, ale udalo sie, je N2.
          A to, ze maja taki sam sklad, nie zmienia faktu, ze moze uczulac, bo
          zwiekszenie proporcji robi bardzo duzo.No i osmoralnosc.
    • kaka61 Re: Nutramigen2 08.05.07, 10:33
      U nas ok.
    • jagoda2 Re: Nutramigen2 08.05.07, 14:41
      ??? Podaję mojej córce Nutramigen od 4 lat i pierwsze słyszę, że jest w wersji
      1 i 2? Czy to jest jakaś nowość?
      Jagoda
      • jula02 Re: Nutramigen2 08.05.07, 15:26
        heh to tak jak ja.... czytam i sie zastanawiam, mój synek niestety uczulił sie
        po roku stosowania, w nocy kaszel koszmarny... od tygodnia jesteśmy na Bebilon
        peptii i od niepamiętnych czasów nocki przespane. na razie wszystko ok wink

Pozdrawiam,
        • micka72 do kocuraburego2 08.05.07, 22:41
          Hi! I co u was nowego? jak sie ma malutki? udało sie wam wprowadzić coś nowego
          do diety? Bo nam nie sad I malutka znowu miała zpalenie uszusad Pozdrawiam!
          • kocurbury2 Re: do kocuraburego2 09.05.07, 07:56
            Cześć Micka!
            U nas pomimo poważnej infekcji, która nie dawała nam spokoju przez dwa
            tygodnie, mały krok do przodu! Mały jada teraz oprócz naszego dania
            królik+cukinia także kaszę jaglaną, jabłko i marchewkę, choć tę podawałam w
            niewielkich ilościach, ale dziś jest 5 dzień, i nic się nie dzieje! Aha, i do
            repertuaru dołączyły chrupki kukurydziane! Wiesz, właściwie zignorowałam
            pierwszy wysyp po kaszy jaglanej i podawałam ją dalej. I jakoś tak mija już
            chyba trzeci tydzień. No i podaję cały czas probiotyki, choć w mniejszych
            ilościach niż wcześniej. Jesteśmy pod opieką homeopaty, ale to z powodu
            zapalenia układu moczowego. Do tego jeszcze zastój w nerce - więc jutro
            pierwsza wizyta u nefrologa, przed którą drżę jak osika. Także jak widzisz -
            jak lepiej w sprawach żywieniowych - to w innym miejscu niespodziewane problemy.
            Widziałam Twój post na forum z ekspertem. Nie wiem, jakie Wy macie problemy,
            ale mój mały też sypia raczej niespokojnie. Budzi się średnio 2-3 razy na
            butlę, a często też, bo wierci się, wierci aż się wybudzi.
            No to na razie, zmykam. Pozdrowienia, i żeby już zapalenie uszu nie wróciło.
    • kocurbury2 dzięki za odzew 09.05.07, 07:27
      Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze spostrzeżenia. Postanowiłam wstrzymać się z
      podaniem N2, bo testujemy nowe produkty i postanowiłam nie mieszać. A do tego
      jeszcze chcę dać małemu Enterol, którego jeszcze nigdy nie dostawał, więc
      różnie może zareagować. Skoro zdarzyły się reakcje "nie pewne", to na razie nie
      ryzykuję.
      Mam pytanie do jula02: czy alergia na Nutrę objawiała się tylko kaszlem? Jak
      zorientowałaś się, że to może być Nutra właśnie? Ja mam ogromną ochotę
      spróbować BP, mały często w nocy wybudza się, popłakuje, wierci się. Dodam, że
      w nocy budzi się na Nutramigen 2-3 razy. A ma już 10,5 miesiąca. Po prostu cały
      czas czuję, że jest coś, co mu nie służy. Może to właśnie N?
      Pozdrawiam.
      • kasiabru Enterol? 10.05.07, 09:09
        To bardzo mocny lek. Jestes pewna, ze musisz go dac swojemu dziecku?
        • kocurbury2 Re: Enterol? 10.05.07, 13:04
          Witaj!
          Jesteś pewna, że Enterol, to silny lek?
          Z tego co wiem, a i na ulotkę spojrzałam ponownie po przeczytaniu Twojego
          postu, że Enterol to probiotyk, będę go podawać, bo mały ma na koncie
          epizod "grzybowy".
          Odezwij się proszę, W.
    • aneta_szu Re: Nutramigen2 09.05.07, 08:51
      ja potraktowałam nutra2 jako nowosc, przez kilka dni nic nowego małemu nie
      podawałam, ale obyło sie bez sensacji..
    • panna_dziewanna Re: Nutramigen2 19.06.07, 09:00
      Mój maluch dostał po Nutramigenie 2 wysypki na brzuszku, klatce piersiowej i
      plecach. A wprowadzaliśmy powoli, ale czym więcej dawaliśmy tym bardziej stan
      jego skóry się pogarszał. W tym czasie niedawaliśmy nic innego nowego, więc to
      na pewno Nutramigen 2. Więc wracamy do zwykłego Nutramigenu...
      • magda-mr-2007 Re: Nutramigen2 19.06.07, 12:32
        Moje dzicko gdy skończyło 3,5 mies. zaczęło dostawać Nan 1 po ok. 3 tygod.
        wysypka na buzi potem Nutramigen 1 i trochę lepiej ale po przejściu na 2
        koszmar wysypka na nózkach pleckach rączkach buzi uszach nic innego nie
        dostawał tylko mleko i wodę do picia więc to chyba mleko od wczoraj lekarz
        zalecił Bebilon Pepti 2 podobno niektóre dzieci mogą źle tolerować zawarte w
        Nutramigenie białko a w bebilonie jest inne podobno serwatkowe może będzie
        lepiej ale tak naprawdę to ciężko jest znaleść przyczynę wysypki u tak małych
        dzieci bo to równie dobrze może być kosmetyk mamusi która nosi dziecko na
        rękach i przytula może być płyn do kąpieli praktycznie wszystko.
        • anusia1912 Re: Nutramigen2 20.06.07, 16:20
          Wlasnie jestesmy na etapie przechodzenia z 1 na 2. Okropna wysypka na buzi i
          zaczyna sie na raczkach i nozkach. A tak sie cieszylam ze juz bylko ok jak jadl
          1
          • panna_dziewanna Re: Nutramigen2 20.06.07, 17:54
            No to przechodzimy z powrotem na Nutramigen bez numerka i dalej się cieszymy.
            Przynajmniej ja tak robię. smile

A w Bebilonie Pepti jest laktoza, której nie ma w Nutramigenie i trzeba też
            bardzo uważać. Mój zupełnie nie toleruje Bebilonu Pepti.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka