kurczaczek1972 22.09.07, 22:54 Mój synek skończył 16 mies,a od 3mies życia ma alergię. Stosowaliśmy kilka preparatów, zmiany okresowo sie nasilają, czasem nie ma ich wcale. Czy któraś z Was ma doświadczenie homeopatyczne w tej kwestii ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadewu1 Re: AZS a homeopatia 22.09.07, 23:44 Leczyliśmy się homeopatycznie, dolegliwości jak u WAs. Ja bylam nastawiona do kuracji wcale nie sceptycznie, ale po zakończeniu kuracji stwierdzam, że wizyty i leki (naprawdę spory łączny koszt) nie przyniosły poprawy. Skóra poprawiła się bo - dziecko bierze Zyrtec, bo urosło (19 miesiecy), bo powoli wyrasta z AZS, bo skórę smarujemy np. Emolium, na zmiany ELidelem. U nas wyprysk był reakcją na każdą nowość w diecie. Od lipca skóra jest gładka. Oczywiście, możesz spróbować takiego leczenia, z perspektywy uważam je jednak za stratę pieniędzy K Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek1972 Re: AZS a homeopatia 22.09.07, 23:48 Dzięki za info. Pocieszam się, że z wiekiem będzie lepiej... U nas na Zyrtecu też trochę łagodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: AZS a homeopatia 23.09.07, 18:52 Myślę, że ważne jest znalezienie winowajcy - alergenu. Przy AZS może jeszcze pomóc unikanie stresów, niezbyt częste kąpiele (u nas co 2. dzień) z delikatnym płynem, pieęgnacja skóry dobrym kremem (polecałam powyżej, Elidel niestety drogi, ale dobry), nieprzegrzewanie dziecka itd. Dodam, że my nie znaleźliśmy alergenu... Pewnego dnia po prostu wysypka zniknęła. Ale to taka choroba - tajemnicza i nie do końca poznana. Pozdrawiam, K Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: AZS a homeopatia 23.09.07, 18:53 ...a z maści polecam jeszcze nagietkową K Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek1972 Re: AZS a homeopatia 23.09.07, 20:27 Ksawery nie jest przegrzewany, od urodzenia trzymamy go chłodno i też nie kąpiemy codziennie. Zadnych testów na razie nie robiliśmy. Zal mi dziecka. Na buzię mamy Elidel, na resztę Advantan ze sterydem plus żele i balsamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agena2 Re: AZS a homeopatia 23.09.07, 21:04 Moja mała też jest alergiczna,choć testy tego nie potwierdzają a jednak.Wszelka homeopatia się niestety nie sprawdza,zawsze jakaś nadwrażliwość np.zapuchnięte oczy lub wysypka. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: AZS a homeopatia 26.09.07, 08:21 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś