Dodaj do ulubionych

CUTIVATE ????

21.08.03, 14:49
Bardzo proszę o opinię na temat tego smarowidła. Naczytałam się ostatnio i
chciałabym wiedzieć coś więcej. Czy któraś z mam go stosowała??? Jak
działa??? Czy jest na receptę?? Ile kosztuje?? Na co jest konkretnie?? Czy to
steryd??
Obserwuj wątek
    • jana_mama_misi Re: CUTIVATE ???? 21.08.03, 20:07
      Tak, to jest steryd. Zimą stosowałam go u Misi 2 razy dziennie, bardzo
      oszczędnie i tylko w przypadku duzego zaostrzenia zmian. Misia ma azs (atopowe
      zapalenie skóry) i własnie na to otrzymała ta maść, ale jest ona takze
      skuteczna w przypadku innych chorób. Nie dam głowy, ale wydaje mi sie że jest
      wyacznie na recepte. Nie wiem ile kosztuje, ale chyba nieduzo.
      Poczytaj wiecej na temat cutivate na stronie:
      www.gsk.com.pl/profesjonalista/leki/index.php?product=00011&page=1
      Pozdrawiam Jana
      • maja252 Re: CUTIVATE ???? 21.08.03, 21:49
        ta maść to napewno jest steryd...jest na recepte...ile kosztuje nie
        pamiętam ....ale wiem że u małych dzieci nie wolno go zbyt często stosować
        np.trzy dni smarowania i potem przerwa przez dłuzszy czas np.dwa tygodnie
        stosuje sie ją jak jest naprawde źle.....ale za to jest berdzo skuteczna i
        szybko leczy ostre zmiany skórne..

Pozdrawiam Maja
    • antilop Re: CUTIVATE ???? 22.08.03, 22:07
      moja 2,5 letnia coreczka ma AZS i kiedy ma jakies ostre zmiany skorne to ja
      smaruje ta mascia. jest ona na recepte, kosztuje niewiele, ok 12 zl, ale bardzo
      wazne jest zeby nie stosowac jej dlugo, bo skora szybka uzaleznia sie od
      sterydow. nigdy tez nie powinno sie nakladac tej masci na twarz, nalezy ja
      stosowac tylko i wylacznie na noc, bo przy stosowaniu w dzien moga powstac
      przebarwienia. ja sobie chwale ta masc, gdyz jest ona skuteczna, i w naszym
      przypadku znacznie lepsza np. od elocomu, ktory jest silnym lekiem. ale
      skonsultuj sie jeszcze dla pewnosci z alergologiem.pozdrawiam
      • doris73 Re: CUTIVATE ???? 23.08.03, 20:16
        Cutivare stosowalam u swojej 2 miesiecznej corki co 2 dzien w niewielkiej
        ilosci na zmiane z cutibaza, ktortki na buzce bardzo szybko zniknely.
    • benita30 Re: CUTIVATE ???? 24.08.03, 13:04
      Stosowaliśmy go na zmiany uczuleniowe skóry - (szybko działa) ale max 2 razy
      dziennie. W ulotce jest napisane że nadaje sie też na miejsca po ukąszeniu
      przez owady.
      mama 18 m-cy
    • kamillla Re: CUTIVATE ???? 28.08.03, 14:12
      Jest to steryd i to bardzo silny, krostki znikają prawie natychmiast. Używałam
      na buźkę mojego maluch prawie rok z przerwami, nie miałam wyjścia bo się
      potwornie drapała i robiła sobie ranki na buźce. Starałam się używać jak
      najmniej, trzeba bardzo użważać żeby dziecko nie potarło sobie oczek. Niestety
      po zakończeniu smarowania krostki wracały prawie natychmiast, maść usuwa tylko
      objawy a nie leczy. Znajoma dermatolog powiedziała mi że to najgorsze świństwo
      dla skóry jakie można sobie wyobrazić i żebym to wyrzuciła, mówiła że lepszy
      jest elocom. Alergolodzy jednak zapisują tę maść bez żadnych oporów.
      Na pocieszenie dodam że mój maluszek na 17 miesięcy i krostki po prostu nagle
      zniknęły i mam nadzieję że ten problem mamy z głowy.
      Pozdrawiam
      Kamila
    • 11ulla Re: CUTIVATE ???? 30.08.03, 19:08
      tym smaruje sie dzieci?
      mam 26 lat i jak dostalam uczulenia po czyms to dostalam te masc ale
      dermatologiczka zabronila mi uzywac tego dluzej niz 3 dni i to w dodatku tylko
      punktowo i w sladowych ilosciach
      • nicol-e Re: CUTIVATE ???? 30.08.03, 19:58
        Witaj!
        Ja mam 28 lat, we środe bylam u dermatologa- przepisał mi Cutivate/ 12,34 zł/,
        ponieważ zrobilo mi sie coś na ustach- górna warga zaczęla pierzchnąć, piec,
        palić, cala czerwona, swędząca. Dermatolog uznal, że to rodzaj alergii. Mialam
        smarowac 1 raz na noc-pierwszy raz skóra strasznie mnie piekła i coś mi nie
        pasowalo/ jesli dany spacyfik ma pomóc, to nie powinien piec bardziej, niz to
        odczuwałam bez niego/. Nastepny raz posmarowalam i rano z ust zeszla mi skóra-
        normalnie sie złuszczyła. Był to lekarz z przychodni. wczoraj poszlam
        prywatnie do lekarza, u którego byłam 1 raz, 14 lat temu- on powiedzial, żeby
        tego nie uzywać, gdyż nie wolno Cutiate stosować na sluzówki skóry- a tym
        wlaśnie są usta. Na samą skórę dziala rewelacyjnie, zalezy, co dokladnie masz
        smarowac.
        pozdrawiam- Aurelia
    • j_aga Re: CUTIVATE ???? 02.09.03, 10:06
      Chciałąm tylko dodać, że jest maść i krem.
      Moja pani doktor alergolog przeraziła się jak jej powiedziałam, że pani
      pediatra przepisała mi maść dla 6 miesięcznego dziecka.Dla dorosłych może jest
      ok, ale też trzeba uważać. Dla małych dzieci można stosować tylko krem i to też
      w odpowiedni sposób, albo raz dziennie na jakąś bazę (lipobazę, cutibazę itp,
      albo co kilka dni. Przy tak małym dziecku zaleciła raz w tyg. na zmianę z
      tysiącem innych smarowideł, ale pozostałe nie zawierały sterydów.
      Agnieszka
    • komorniczka Re: CUTIVATE ???? 18.11.03, 13:07
      Moja 6 miesięczną córcię pediatra też kazała mi smarować Cutivate, ale tylko
      na mocno zaognione miejsca. No i co z tego? Posmaruje jest niby wszystko ok,
      robi się jasna szorstkawa skórka i za parę dni wychodzi na nowo i tak już od 1
      1/2 miesiąca. Najgorsze, że pojawia jej się w nowych miejscach najpierw na
      policzkach i pod kolankami/ostatnio obok cycusia/. Powoli zaczynam się
      dołować. Odstawiłam czekoladę/bo kakao i mleko/, cytrusy, nabiał i dalej to
      samo. Ciągle szukam może mydło nie takie, albo proszek, może oliwka.... Jak
      tylko przez chwile nie wychodzi myślę- super udało się i co? -znowu się
      pojawia.I tak w kółko. Najgorsze, że nasze maluszki już musimy "sterydować".
      Mówią ponoć, że z alergii się wyrasta - pozostaje tylko nadzieja, że tak
      kiedyś będzie.... POZDROWIONKA dla WSZYSTKICH MAMUSIEK
      • aniapatryk Re: CUTIVATE ???? 18.11.03, 13:32
        A dodam jeszcze ze efekt smarowania był taki jak u przedmówczyni, 3 dni spokoju
        a potem na nowo a skóra robiła się coraz brzydsza. spróbowliśmy Xerial i
        wszystko się unormowało
    • aniapatryk Re: CUTIVATE ???? 18.11.03, 13:29
      Jest to jeden z najsilniejszych sterydów, jest na receptę.Ja stosowałam u
      małego i bardzo żałuję, bo skóra na buzi długo musiała dochodzić po jego
      stosowaniu. Ja nigdy już na pewno nie posmaruję nim małego. Jeśli musisz mieć
      steryd(sprawdź to) to są łagodniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka