gosia.32 24.01.09, 09:28 Czy ktoś z Was ma porównanie między w/w w kwestii podejścia lekarzy do małego pacjenta i rodziców, jak wygląda hospitalizacja czy rodzice mogą być całą dobę przy dziecku ( odpłatnie czy za darmo ). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camillabl Re: CZD a IMiDZ 25.01.09, 16:30 witam .w instytucie bylam z dzieckiem i moglam przebywac w szpitalu cala dobe -odplatnie,w czd nie bylam ale dowiadywalam sie i z tego co mi wiadomo z dzieckiem nie mozna zostawac na noc -wlasnie dlatego tam nas jeszcze nie bylo-opieka w instytucie profesonalna ,lekarze bardzo dostepni i pielegniarki bardzo mile. Odpowiedz Link
gosia.32 Re: CZD a IMiDZ 26.01.09, 13:55 dzięki za odp. czy tak jest też gdy dziecko jest niepełnosprawne? Odpowiedz Link
camillabl Re: CZD a IMiDZ 26.01.09, 19:30 TEGO NIE WIEM MOJ SYNEK CHODZI ALE Z TEGO CO WIEM WYJATKOW NIE MA . Odpowiedz Link
marzena123marzena Re: CZD a IMiDZ 25.02.09, 19:38 Byłam z dzieckiem w obydwu placówkach. Nie wiem na jaki oddział masz trafić. Wyższą ocenę stawiam CZD.Lepsze warunki, pełen profesjonalizm. Prawdą jest,że na niektórych oddziałach nie można być z dzieckiem na noc np. na neurochirurgii, ze względów higienicznych, ale jest hotel przyszpitalny, stołówka. Można być np. na okulistyce, patologii noworodka, niemowlęcym. IMiDz- gorsze warunki ale lekarze to wysokiej rangi specjaliści, byłam tam cały czas z dzieckiem, nie można być w nocy na sali pooperacyjnej(chirurgia), dzieci niepełnosprawne traktowane tak samo jak zdrowe. W IMiDz proponują opłatę 20zł/doba za pobyt rodzica. Odpowiedz Link
drugi-magda36 Re: CZD a IMiDZ 20.03.09, 12:13 bylam w instytucie na neyrologii z dzieckiem nic nie musialam placic i nikt nie proponowal, jako ze dziecko juz 6 letnie wiec spala na duzym lozku a w pokoju nie mozna bylo rozstawic lezakow, ze wzgledu na brak miejsca spalam na łóżku z dzieckiem, lekarze moim zdaniem malo przystepni malo ich widac dopytac o cokolwiek trudno... pielegniarka wołana do ataku padaczkowego mowila "a co ja zrobie", magda Odpowiedz Link
gosia.32 Re: CZD a IMiDZ 24.03.09, 18:47 a może podpowiecie jaki lekarz neurolog jest godny polecenia z IMiDZ,dostaliśmy właśnie skierowanie. Odpowiedz Link