Dodaj do ulubionych

Błedne koło.

19.02.08, 13:26
Juz nie wiem co robic,do niedzieli skora mojego synka była w miarę wyleczona,stosowałam dicortinef,a potem oxtcort A,zmiany powróciły,zrobiły się takie małe bable wypełnione jakimś płynem,od dziś smarujemy neomecyna oczną i mascią robioną z neomecyna,to już smiesiac jak stosujemy sterydy,raz przechodzi raz wraca,chciałam juz zrezygnowac z karmienia piersia i przejść na nutramigen ale odradzono mi,ale jak widze że moje dziecko nadal tak wyglada,to karmienie piersia nie ma sensu.Dodam ,ze w sobote zjadlam mielonego bo dopadl mnie kryzys ,jestem na diecie i jem tylko indyka z miesa,i powoli juz mam dosc takiego jedzenia,pomimo diety bezmlecznej na której jestem od 9 tyg.zmiany nie znikneły,więc to nie skaza.Usunełam z domu kwiaty,książki a nawet materacyk małego bo może to uczulenie na lateks,szukam wszędzie,wspomniałam alergolog ,że może to pasożyty to powiedziała,że to mało prawdopodobne u tak małego dziecka
Obserwuj wątek
    • ankagaw1 Re: Błedne koło. 19.02.08, 13:31
      Nie wiem już co robić,najbardziej dręczą mnie te sterydy,one też mało dają bo jak już jest lepiej za chwilę znowu wszystko wraca,inna pani dermatolog podejrzewałA ŁZS,ALE DIAGNOZA NIE JEST JEDNOZNACZNA BO U TAKIEGO MALUCHA CIĘŻKO CO KOLWIEK STWIERDZIĆ.Pozdrawiam Ania
    • enigmatic2 Re: Błedne koło. 19.02.08, 14:04
      ile dziecko ma? a pasożyty dają takie same objawy alergiczne co sama alergia -
      robiłaś badania? co jeszcze jesz prócz indyka?
      • ankagaw1 Re: Błedne koło. 19.02.08, 14:11
        Dziecko ma 13 tyg. ja jem następujące rzeczy:
        Indyk
        dżem jabłkowy
        jabłka ,gryszki
        kasza jeczmienna ,gryczana
        ryż
        ziemniaki,brokuły,kalafior,marchew ,kapusta pekinska,buraki
        makarony
        ryba
        pieczywo rożne(orkiszowe ,graham amarantus)
        Zastanawiam sie czy nie zrobić badan na pasożyty samemu bez skierowania.
        • rudzik.2 Re: Błedne koło. 19.02.08, 14:40
          Nie obraz się, ale w Twojej diecie jest co najmniej 10 produktow, ktorych nie
          oważylabym się zjeść przy mojej alergicznej coreczce. Ryby... przecież to jeden
          z najsilniej uczulających produktow niezależnie od gatunku. Makarony,
          pieczywo... kolejny prawdopodobny sprawca problemow. Indyk też u nas uczula. Z
          warzywami też bywa rożnie. U nas tylko ziemniaki i buraki są do przyjęcia. No a
          kotlet mielony... kamikadze.
          Podobno skuteczna dieta eliminacyjna to 4 lub 5 produktow na początek, wnikliwa
          obserwacja dziecka przez 4 tygodnie i dopiero jak dojdzie do poprawy, stopniowe
          dodawanie po jednym produkcie na tydzien. U nas dalo to efekty. Maści
          sterydowych nie bylo konieczności używać. Ale, nie gniewaj się, nie można sobie
          pozwalać na kryzysy. Wiem, że brzmi to okropnie, ale wszystko zależy od motywacji.
          Dla rozladowania sytuacji dodam, że moja teściowa na każdą okazję kupuje mi
          czekoladki twierdząc, że na pewno kiedyś się zlamię i zjem. I tak już od ponad
          trzech miesięcy smile)).
        • mamciulka-nikulka Re: do ankagaw1 19.02.08, 15:32
          Napisałam na gazetowy.
    • julamimi Re: Błedne koło. 19.02.08, 14:37
      > osowałam dicortinef,a potem oxtcort A,zmiany powróciły,zrobiły się
      takie małe b
      > able wypełnione jakimś płynem,od dziś smarujemy neomecyna oczną i
      mascią robion

pewnie strzele jak kula w plot - ale czy to nie zwykla ospa? te
      bable z plynem? czy wczesniej zmiany tez byly takiego rodzaju?

a na pasozyty dziecko nigdy nie jest za male. U mojego dziecka byly
      zdiagnozowane, gdy mala miala 8mcy.

pozdr
    • aagawek Re: Błedne koło. 19.02.08, 14:54
      Badania zrób. A poza tym odstaw jabłko, gluten i ryby. Akurat jesz
      bardzo silne alegreny.
      • magda.m.m Re: Błedne koło. 19.02.08, 15:13
        a u nas winowajcą była gruszka. Ja zaczynałam od kilku produktów i
        jak zmiany zeszły wprowadzałam nowe. Dla mnie to ta Twoja dieta jak
        na początek to za bardzo rozbudowana.
    • enigmatic2 Re: Błedne koło. 19.02.08, 15:43
      no właśnie - u nas marchew i jabłka 'idealnie' uczulały. dziś już wcale na
      szczęście. badanie na pasożyty robiłam sama - sama za nie płacąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka