marva 21.04.08, 11:29 Który z tych leków ma lepsze działanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama200 powinnas... 21.04.08, 16:34 wiecej cos napisac,objawy lub zaostrzenie alergii ? w jakim celu chcesz uzyc ktoregos z tych lekow a przedewszystkim jezeli uwazasz ze ktorys ci jest potrzebny udac sie do lekarza on zdecyduje ktory bedzie dla ciebie lepszy...i czy potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: powinnas... 21.04.08, 20:40 już piszę... Mój synek choruje od poczatku listopada. Katar z reguły kończy się zapaleniem gardła. Dwa razy miał zapalenie oskrzeli w tym czasie. Raz zapalenie krtani i raz zapalenie ucha. Zrobiłam morfologię i poziom IGe. Synek wcześniej wykazywał tendencje do alergii, szortka skóra, czasami jakieś liszaje, często łapał katar. Brał Zyrtec. W zeszłym roku od maja do września był na Zyrtecu. Teraz brał Zyrtec równiez od listopada. Z morfologii wyszło bardzo niskie żelazo (18) i bardzo duże IGe - 306!!! Lekarka zmieniła Zyrtec na Claritine i kazała nam jak najszybciej udac się do alergologa. I stąd moje zapytanie. Na wyrównanie żelaza dostalismy Ferrum Lek, dostał także Flumycon bo w wymazie z gardła wyszła Candida w ilości pojedyńczej (na to dostał Flumycon własnie). W najbliżyszm czasie idziemy do alergologa. Bardzo zmartwił mnie ten poziom Ige. Czy wpływ na taki wysoki poziom mogło miec też to, że w momencie pobierania krwi synek był ostro przeziębiony??? Odpowiedz Link Zgłoś