maretta111 12.05.08, 09:41 co może byc przyczynąw płucach w porządku, laryngologicznie też alergii rzekomo nie mają, więc co to moze być, kaszel w nocy męczy starsznie sinecod przestaje pomagać, co robic, bo już jestem zrozpaczona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elka27 Re: kaszel nocny 12.05.08, 09:44 U nas przyczyną był 3. migdał i soływająca wydzielina. Ale u Was laryngologicznie OK.. Odpowiedz Link Zgłoś
puszek111 Re: kaszel nocny 13.05.08, 19:04 Mam pytanie. Jak leczyłaś trzeci migdał? Moja córka też ma i nic nie pomaga. Wszyscy odradzają wycinanie. Ale co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: kaszel nocny 13.05.08, 19:14 powtorze post jaki przed chwila wyslalam w odpowiedzi na inny;witam, od radzenia to jest tu wiele mam z duzo wiekszym doswiadczeniem niz ja. U nas bylo tak katar, suchy kaszel, krtaniowka, osluchowo nic, inhalacje z soli, pozniej pulmicortu. Miesiac w miesiac od wrzesnia/pazdziernika. W koncu w lutym nasza Pani Dr alergolog(alergii nie mamy ale jest swietnym pediatra)powiedziala, ze ma zatrzesienie pacjentow z glista, zeby sprawdzic. Zrobilam badanie kalu w Feliksie nie bylo nic oprocz candidy++. Trafilam do Vega Medica, po biorezonansie czy jakkolwiek sie to nazywa-metoda rozdzki owsiki, glista i lambia. Sprawdzilam zeszyt, wpisy z wizyt u Pani Dr sa w okolicy pelni, jakies 4-6 dni po pierwsze objawy. Na nocny kaszel (refluksowy wg Pani Dr)podawalismy leki na refluks..po miesiacu leczenia w VM wyszla tylko glista, leczymy nadal, za kilka tygodni kolejna wizyta. Corka nie ma siniakow pod oczami- a miala, nie ma kaszlu. Z pierwszym lekarstwem na pasozyty odstawilismy leki na cokolwiek, bierze tylko alveo i te na pasozyty. Moja rada:poczytaj inne historie, przemysl, zrob badania albo lecz w ciemno, pozdrawiam,Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: kaszel nocny 14.05.08, 20:25 Moje dziecko tez ma kaszel nocny i nie tylko, oprócz alergii ma przerośnięty trzeci migdał i boczne. Ale odkąd zmieniłam alergologa to mamy spokój z kaszlem, nawet przy infekcjach. Co do alveo to moja mpediatra odradziła to , powiedziała że ona by tego nie piła a tymbardziej nie dała dzieciom do picia. Zdania są podzielone. Ja nie wierzę w biorezonans, ani w cudowne specyfiki działające na wszystko, powodujące cudowne uzdrowienie. Powiem ci z mjojego doświadczenia, ze da rade uniknąc operacji wycięcia. Synek miał juz termin operacji a teraz problem zniknął, dzięki lekom . Jak chces to podam ci namiary na moją alergolog na priv Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
puszek111 Re: kaszel nocny 15.05.08, 07:17 Była bym wdzięczna za namiary do dobrego alergologa, zwłaszcza, że z drugą córeczką mam problem alergii wziwewnej (na pewno na olchę i brzozę, a na co jeszcze to nie wiadomo) i podejrzenia początkó astmy. Myślę, że wizyta u dobrego alergologa przydałaby się chyba obu. Jak możesz to podeślij mi namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: kaszel nocny 15.05.08, 14:09 Polecam dr.Anna Rydlik-Chwedczuk, przyjmuje w Kobyłce, numer deo zapisów 22786-41-48 Naprawde pomogła moim dzieciom Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
puszek111 Re: kaszel nocny 16.05.08, 07:45 Dzięki. Dam ostatnią szansę mojej pediatrze jutro i jak nie będzie efektu umówię się do Twojej pani doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
elka27 Re: kaszel nocny 15.05.08, 15:04 Homeopatycznie. Pomogło, chociaż mam wrażenie, że gdy nie stosujemy granulek, migdał znowu trochę sie powiększa. Z drugiej strony jest to dla mnie zrozumiałe, bo uważam, że powiększony trzeci migdał to tylko objaw, a nie przyczyna bałaganu w organizmie. Tym bardziej więc usuwanie uważam za bezsensowne. Ja jestem z Poznania. Jeśli chcesz, podam ci na priva namiary na laryngolog, która dobrała mojej córce granulki. Odpowiedz Link Zgłoś
puszek111 Re: kaszel nocny 16.05.08, 07:43 A jakie to granulki? Może zapytam moją pediatrę, bo niestety do Poznania mam z Warszawy za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: kaszel nocny 16.05.08, 10:04 homeo możesz tez poszukać w W-wie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
elka27 Re: kaszel nocny 16.05.08, 10:08 baryta carbonica 9CH - 1 x dziennie 2 granulki od poniedziałku do soboty thuja occidentalis 15 CH - 1 x dziennie 2 granulki w niedziele. Kuracja trwa 3 m-ce, u nas poprawa była już po 2 tygodniach, bo córcia przestała nieustannie się przeziębiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: kaszle nocny 12.05.08, 11:52 A o jakiej porze w nocy jest ten kaszel i w jakich okresach roku? Dziecko miało robione testy skórne? Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
prosiakforti Re: kaszle nocny 12.05.08, 23:04 Mój syn tak kaszle od jesieni. Podejrzewają początek astmy, ja jestem astmatykiem, wizytę mamy w pt. Radzę iść do alergologa pulmonologa pediatry. Zapisuj w notesie codziennie rodzaj, godziny i nasilenia kaszlu, wszelkie leki, infekcje. W razie przepisania leków przez alergologa, nie rezygnuj z nich sama - one zaczynają działać nie od razu, trzeba stosować regularnie i długi czas. Ewentualnie mozna jeszcze wykluczyć robactwo (owiski, lamblie). Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 13.05.08, 05:50 córcia kaszla już odchodząc spac i tak z przerwami o różnych porach nocnych, kaszel suchy, u synka głównie nad ranem, alergolog robiła im testy jesienia nic nie wyszło, teraz zwykla wizyta była po której stwierdziła, ze nie mją alergii, leki odrefliksowe koncż sie, a poprawy rzadnej, nie wiem jak im pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: kaszle nocny 13.05.08, 15:12 Moja 3latka kaszlała strasznie - miała takie napady w nocy, że nie mogła spać. Okazało się, że ma larwy glisty w płucach i pierwsze odrobaczanie (jesteśmy już po 3) uwolniło ją od tego ) Kaszle teraz już bardzo rzadko, chyba tak jak każdy z nas i nie ma żadnych nocnych ataków kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 13.05.08, 18:34 a jak zbadać te larwy glizdy w płucach? Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: kaszle nocny 13.05.08, 20:51 Oczywiście larw w płucach nie zbadasz, ale zbadać możesz kał na obecność jaj glisty ludzkiej. Powtarzaj badania (ja nosiłam kał co tydzień do labu), bo glista składa jaja co 2,5 m-ca, no chyba, że jest więcej pokoleń. Więc skoro glista już jest w jelitach tzn. że kiedyś była w płucach a tam lubi 'przechowywać' swoje larwy, które kolejno lub w odpowiednim dla siebie momencie wędrują do jelit i dojrzewają w dorosłe osobniki. W każdym razie u nas to był strzał w 10 a raczej poznanie w końcu wroga Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 dziękuję 14.05.08, 08:13 Bardzo dziękuję za szczegółowe informacje, dziś jak tylko mala zrobi zawioze kał na badanie, jutro myślę zrobić prześwietlenie górnych dróg oddechowych, czy któras z mam robila, jak cana mniej więcej, a jesli nie pasozyty itp, to co to moze być. Ja wysiadam fizycznei i psychicznie, obcy ludzie mówią,z e wygladam sama jak cien, ale jakoś tak zawsze mam pod górkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: dziękuję 14.05.08, 18:14 Moja strasza córka ma podobnie, z tym że kaszel zarówno w nocy jak i w dzień. Suchy kaszel. Migdał ma wycięty, alergi nie stwierdzono, teraz badam na pasożyty, piersza próbka na razie była ujemna. Też jestem załamana. Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: dziękuję 14.05.08, 18:20 moja szkraby kaszlą glównie w nocy i szukam winowajcy Odpowiedz Link Zgłoś
marysia251 Re: kaszle nocny 14.05.08, 21:27 u nas kaszel w nocy (suchy) pojawia sie czasami między 2 a 5. Mała ma nadreaktywnośc oskrzeli na tle alergicznym i męczymy sie z tym ponad rok. w ub roku na wiosnę miała bardzo nasilone objawy, po lekach jest poprawa, ale każda infekcja, większe pylenie (tak jak teraz)zaostrza jej stan i trzeba większac leki. I tak ciągle. Obecnie jesteśmy na etapie ciągle zatkanego nosa, nie jestem w stanie niczym tego zwalczyć i nie moge już patrzeć, jak ona mówi przez ten nos. U nas robaki wyszły negatywne, badanie robiliśmy jednocześnie w dwóch labach, dwiema metodami, obie ujemne. Teraz jednak znów sie do tego przymierzam. Najgorszy ten nos i pokasływanie po wysiłku, wtedy juz wiem, że znów więcej leków. Odpowiedz Link Zgłoś
monika33.live Re: kaszle nocny 16.05.08, 10:56 moze i ja dorzuce słówko u nas podobnie we wrzesniu zaczęły sie kaszle i ruszyła karuzela pediatra alergolog powtarzajace infekcje ale po poczytaniu tego forum robiłam badania kału i znalazłam winowajce - glista ludzka teraz jesteśmy w trakcie kuracji bo jeszcze nie bralismy leków na lamblie (tez wyszły) i czekamy na wizyte kontrolna w VM (jak dobrze , ze tam trafiłam) leki przeciwalergiczne sama odstawiłam choc moja alergolog tez nie wierzyła w ta gliste i poprawa jest stwierdziłam to ostatnio bo mały jak miał katar to zaraz dostawał obturacyjne zapalenie oskrzeli( diagnoza astma) a terz katarek przeszedł po kropelkach a infekcja rozgoniona mlekiem z czosnkiem- wiec wierzcie lub nie ale moje zdanie jest takie to nie astme maja nasze dzieci tylko robale!!!!!!!!!!a lekarze cóż - same oceńcie co im sie bardziej opłaca alergia czy pasozyty Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 16.05.08, 23:04 lekarzom trzeba sugerowac, co to moze być, że moje dzieci męczy kaszel nocny, zwłaszcza córeczce, nie można zrobić testów, bo ciągle na lekach, ale bez testów stwierziała alergolog, że nie mają alergii. Wykupiłam im tylko leki jak wypisała od refluksu, ale nic nie pomogły, więc to pewnie nie refluks, czekam na wyniki z kału po niedzieli, synkowi też zrobię. Musi być przyczyna, tych kaszli nocnych, ale dlaczego to my mamy się domyślac, a nic nie sugeruje pediatra. Pozdrawiam miło Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 17.05.08, 06:11 Ależ noc dziś mieliśmy do 4-ej mała kaszlala, synek mniej, aplikowaliśmy tylko borodual we wziewie. Nie chodzi już o nas i nie przespane nocki, ale o dzieci, to przeciez męczarnia. Jużnie wiemy co robic, podaliśmy i sinecod przeciwkaszlowy i nic. Złożyłam wnioski do sanatorium na początku stycznia i dzieci mimo. ze po kilku pobytach w szpitalu, bo zapalenie płuc, krztuśce, to mamy czekac do ostatniego kwartału tego roku, kiedy to na dworze będzie strasznie, dzieci chre i nawet z budynku strach będzie wyjść. a wąłśnie apropo krztuśca czy można drugi raz zachorować, dziekuję za pomoc, ale naprawdę męczarnie moje maluchy przeżywają, a ja już nie mam pomysłu co to może być. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: kaszle nocny 17.05.08, 08:11 i jeszcze nie zrobiłaś badania na pasożyty??? Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 17.05.08, 19:11 zrobismy badania na pasozyty i czekam na wynik Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 19.05.08, 13:47 rzadnych pasożytów nie mjaą , wiec co to moze być, wymaz z gardła prawidłowy, a moż epo raz drugi krztusiec Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: kaszle nocny 19.05.08, 14:11 a morfologia z rozmazem jak wygląda? i czy robiłaś badania na pasożyty, i osobne na owsiki, i na lambie? w jakiej pościeli śpią dzieci?masz antyalergiczna? może coś im szkodzi, co jest w pokoju gdzie spia? Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 19.05.08, 14:33 Dzieci śpią na poduszkach hipoalergicznych, a kołdry wełniane, wymaz z gardła był robiony i nic nie wykazało, szczegółowe wyniki były robione na lambie, pasożyty itp i nic, co to może być za przyczyna nocnych ataków kaszlu? Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: kaszle nocny 19.05.08, 19:31 kołder wełnianych bym się pozbyła na tydzień,dwa i poobserwowała; czy planujesz wyjechać z dziećmi w najbliższym czasie? np przy okazji wakacji - chociaż kilka dni - gdyby kaszel poza domem minął - mogłabyś obstawiać że to coś w domu; lekarka mojemu synkowi wtedy 9mc w razie ataków kaszlu zalecała syrop Drosetux - to jest homeopatyczne, może spróbuj podac? u nas ataki kaszlu minęły po kilku dniach - przy rownoczesnym zażywaniu leków antyhistaminowych; jakie lekarstwa na alergie dostają Twoje dzieci, (te ktore pisałaś to na reflux)? ja bym podała przez tydzień zyrtec (po konsultacji z pediatrą- może jakiś inny lek - podejdz do pediatry) - nie bardzo zaszkodzi,a może pomóc; Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: kaszle nocny 19.05.08, 19:44 badania na pasożyty trzeba powtarzać. jednorazowy negatywny wynik właściwie nic nie mówi skoro pasożyty jaja składają okresowo najczęściej co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak35 Re: kaszel nocny mial moj syn 19.05.08, 23:45 Dziecko kaszlało w nocy , nie pomagaly wziewy, syropy, nic. Lekarze wmawiali mi astmę oskrzelową, wrazliwe oskrzela, dychawicę oskrzeolową. Rok temu sama zaczęłam szukać przyczyny kaszlu nocnego. Przeczytalam artykul Ireny Wartolowskiej : Astma a pasożyty. Przeleczyłam dziecko i rodzinę w ciemno na wszystkie pasożyty w Vega Medica, pyrantelum, vermoxem, zentelem , ziola chińskie itp Od tego czasu spokoj, maly nie miewa ataków kaszlu i duszności, spokojnie śpi i lepiej mówi. dodam że pasożytów w kale nigdy nie widziałam. Pozytywne efekty przeleczenia zauważyłam u siebie , wystarcza mi mniej godzin snu, wcześniej wieczorami czułam wielkie zmęczenie i chodziłam spać o10.00 . Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak35 Re: kaszle nocny 20.05.08, 00:19 Maretta dopiero teraz przeczytalam twoje wpisy, na twoim miejscu przeleczyłabym dzieci na pasożyty jak najszybciej ,nie wierz w wyniki badań kału . Nie raz slyszalam od lekarza i od matek ze nawet po włożeniu owsika do probki z kupą, w laboratorium nie wykryli pasożytów.Ja swoim dzieciom też robilam badania na pasozyty przed przeleczeniem i wyniki były negatywne, to uspokoiło mnie i nie szukalam w tym kierunku, lekarka mi nie powiedziala ze wyniki mają tylko 12 % pewności. Teraz wiem że nawet weterynarz wie że kaszel nocny to pasożyty, ludzie mieszkający na wsi i posiadający zwierzęta odrobaczają sie 2 razy w roku i też wiedzą co jest przyczyną kaszlu nocnego . O zgrozo tylko pediatrzy tego nie wiedzą albo to ukrywają , bo leczenie astmy jest kosztowne i bardziej oplacalne dla firm farmaceutycznych. Wartolowska napisala że po przeleczeniu na pasożyty znika astma , niezależnie czy trwala 2 miesiące czy 10 lat , byla bardzo przekonujaca w tym artykule i ja juz po 2 dniach znalazlam parazytologa . Moje dziecko przez kaszel nocny bylo nękane przez 2 lata co 4 tygodnie- znam więc twoją bezradność .Tez za namową lekarzy powyrzucałam z domu pierze , wełnę, dywany , bo w testach wyszla alergia wziewna. Wiem że to nie byl ten kierunek. Ważne też jest jedzenie , wyeliminowalam kurczaki, mleko, jogurty , twarogi, cukier i mąkę pszenną , skończyły się katary, flegma.Do pediatrow i alergologów mam ograniczone zaufanie.Wkurza mnie postawa ludzi ktorzy mówią że ich dziecko ma astmę bo i oni- czyli rodzice maja.To mogą być tylko objawy astmy wywoływane pasożytami, niewlaściwym jedzeniem i mozna to zmienić . Co ciekawe pulmonolodzy z Dzialdowskiej nazywają dr Wartolowską szarlatanką i nie chcą słuchać ze leczenie zaproponowane przez nią likwiduje astmę .Mimo że są żywe przyklady Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 20.05.08, 05:40 najgorzej, ze ciagle przyczyny brak, wyczerpałam już chyba limit skierowań, bo juz teraz w kierunku refliksu, to dostałam tylko z pieczątką i zlecenie wszystko długopisem, od dziś zmienię kołdry na inne niż wełniane, bęe sie odzywać, jakie zmiany, bo wiem, ze ten problem nęka nie tylko mnie. Ale jak dziecko kaszle kilka dni, to jeszcze nic moje kaszlaja kilka miesiecy. Osłuchowo nic nie ma, przeswietlenia w porządku, wiec ciągle szukamy, co za lekarze jak ich ktoś nazwał, ż eja matka musze w\naczytać sie w internecie, czy dowiedzieć sie od zyczliwych rodziców tu na forum co może byc przyczyną , pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: kaszle nocny 20.05.08, 19:03 a czemu nie chcesz przeleczyc w ciemno, czy isc do VM? Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: kaszle nocny 20.05.08, 22:29 przeleczyć w ciemno, czym, a po drugie co to jest VM Odpowiedz Link Zgłoś
tekam68 Re: kaszle nocny 21.05.08, 13:35 Może sie powtórzę - przyczyn kaszlu nocnego może być wiele - ale może to być również refluks żołądkowo-przełykowy. Jaki lek dostałaś? Lub po prostu spływający po ściance gardła katar. Lub alergia na roztocza. Przerośnięty trzeci migdał często wywołuje chrapanie,ale tego objawu chyba nie obserwujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 do tekam68 21.05.08, 14:21 leki na refluks dostały, bo było podejrzenie i nie pomogły Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: do tekam68 21.05.08, 15:03 przeleczyć w ciemno czyli odrobaczyć. ja bym zaczęła od Zentelu. plus dieta drażniąca pasożyty, prześledź forum staranniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: do tekam68 22.05.08, 09:50 Vega Medica, zapisz sie do lekarza przedstawiajac problem pani w rejestracji Ci kogos poleci, ja chodze do Dr Sojki; tez leczylismy corke na refluks, a to byly pasozyty; od konca lutego dziecko zdrowe, choc widze, ze od kilku dni kaszel, ale poza tym nic; mielismy 2 tygodniowa przerwe w przyjmowaniu lekow wiec to moze znowu jakies robale sie przyplataly, bo ostatnio probowalismy wytepic gliste; Leczenie w ciemo pod kontrola lekarza, Odpowiedz Link Zgłoś
tekam68 Re: do tekam68 23.05.08, 13:06 ale jakie leki? Od gastroenterologa? Refluks należy wykluczyć, jeśli było podejrzenie (a już nie ma?) Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 dziękuję za wszelkie porady 23.05.08, 19:14 Dziś bylismy u immunologa dzieci dostały skierowanie do szpitala, lekarz stwierdziła,że tak w nieskonczoność można szukać i szukać przyczynę tych nocnych kaszli. W szpitalu porobią badania i wtedy wyjdzie co im jest, proszę tylko Boga by to nie bylo nic groźnego. Pozdrawiam Was ciepło i życzę dzieciakom duzo zdrówka. I znowu szpital... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Maretta i co wyszło? 17.06.08, 12:30 Sama jestem ciekawa, bo u nas podobny problem. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 jeszcze czekamy 18.06.08, 20:44 jeszcze nic nie wiemy, nie ma przyczyny, 26 maja iśc na oddział do szpitala i będzie pehametria, napewno jak znajde przyczynę odpisze, bo sama wiem co to znaczy punkt zero Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 szpital 27.06.08, 05:26 dzieciaczki sa na oddziale, mam nadzije, ze wybadaja przyczynę kaszlu nocnego, maja pehametrię, synek nieźle znosi, córcia strasznie, z tymi rórkami wyglądają strasznie, takie 2 małe smuteczki, ciężko jeść , ciężko wysmarkac nocek, a przecież potrzebe to dla ich dobra, jeśli nie dzis , to mam nadzije w najblizszym czasie jak będą wyniki to dowiemy sie co im jest, pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek221 Re: szpital 29.06.08, 22:48 Jesteśmy z Wami i czekamy na wieści. Mam nadzieję że wyjaśni się przyczyna kaszlu. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 dziękuję 02.07.08, 19:34 W szpitalu przeprowadzono dzieciom 24-godzinne monitorowanie pH śródprzełykowe, które u córki nie, ale u synka potwierdziło obecność kwaśnego refluksu żołądkowo-przełykowego z wyrazną przewagą w okresie nocnym, w pozycji leżącej. Jednoczesnie z przeprowadzonej diagnosttyki nie ma kryteriów do rozpoznania astmy oskrzelowej u dzieci, wyniki podstawowych badan w normie. Wykluczono mukowiscydozę, pobrano im krew na badanie w kierunku mycoplazma pneumonie i Chlamydia pneumoniae- wyniki też prawidłowe. W zwiazku z tym synek dostał leki, a córcia ma wskazanie do leczenia klimatycznego, a dobrze sie składa, bo na dwa tygodnie jedziemy na wczasy nad morze,a od razu na 3 tygodnie do sanatorium mamy skierownie też nad morze, tylko zmienimy województwo. Liczę wiec na to , że 5-tygodniowy pobyt nad morzem pomoże dzieciom , bo ten rok nalezał do upiornych,dzieci ciagle chore, szukanie przyczyny kaszlu nocnego trwało tyle miesięcy, uspokajali nas na chwilę ,mówiąc ,że to po chorobie normalne, że kaszlaja, ze po krztuścu mogą i do dwóch lat kaszlać, a dziecko mi odkąd dostało leki, przesypia noce bez kaszlu, bez poklepywania itp. było strasznie. Z tego miejsca chce wam serdecznie podziekować, za porady wsparcie, może zamęczałam, ale już byłam zdesperowana,dziękuję pozdrawim,a swoim i waszym dzieciaczkom życzę dużo zdrówka i udanych wakacji. Ps. Jakby mało było nam smutków, to dowiedzieliśmy sie na oddziale, że synek znów musi iść na operację, teraz ma 5i pół roku, a jak miał rok i 8-cy to miał robioną operacje sprowadzenia jąderka do moszny (wnętrostwo). Okazało sie, że się cofnęło znów i trzeba zrobić drugi raz, a miało być już dobrze, chodziliśmy na wszystkie wizyty, ale to znów przed nami . Pozdrawiam ciepło i jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś