martysia78 20.06.08, 08:30 Witam, mojemu dziecku (5,5 miesiąca) wyszedł w kale gronek złocisty. Oczywiście mamy zrobiony antybiogram itd. Zastanawiam się czy to cholerstwo mozna wybic jakos inaczej niż antybiotykami? Czy komus się to udało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raila2 Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 20.06.08, 08:56 U mojej córeczki też w posiewie wyszedł gronek +++, leczyłam ją homeopatycznie, zmalał na +. Odpowiedz Link Zgłoś
eda.wilczus Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 20.06.08, 12:03 mój synek też miał gronka w kale - lekarz kazał dawać tylko probiotyki .... teraz gronka w kale brak ... Odpowiedz Link Zgłoś
fizius Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 20.06.08, 18:58 u nas jak wyżej - Dicoflorem przepędziliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
martysia78 Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 27.06.08, 12:34 Dziękuję Wam bardzo za pomoc. Podaję probiotyk. postanowiłam sama się też przebadać i wyszło, ze mam gronka złocistego w nosie, wzrost skąpy (+) -moze to jest przyczyna zakażenia córki. Nie wiem co z tym dalej, jak to wyleczyc bez antybiotyków (bo karmię)? Moze macie też na to sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
free_janusz Staphylococcus aureus 27.06.08, 13:51 Może preparaty firmy Chrisal ? www.chrisal.pl/test_szpitBAC.html Odpowiedz Link Zgłoś
brises73 Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 27.06.08, 13:59 Bardzo dobre efekty przyniosło u nas używanie naparu z ziela krwiściąg. Używałam go do kąpieli [wtedy zalewałam większą ilość w termosie i wlewałam do wanny], do picia [łyżeczka na szkl. wody, zaparzać przez 10-15 minut] dla dziecka podawałam pół na pół z owocowym sokiem. Można też w naparze moczyć waciki i "tamponować" nos kilka razy dziennie oraz płukać gardło rano i wieczorem [jeśli w nosie jest przerost, to w gardle często też]. No i , co ważne - gronkowce na skórze i w nosie ma każdy z nas, w ilości fizjologicznej nic się z nimi nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia78 Re: Gronek wygrana ale bez antybiotyków? 27.06.08, 17:35 Dzięki . Pewnie spróbuję. A czy ktos słyszał o Noni, poszukałam w necie i same superlatywy. Czy rzeczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś