meszunia 12.08.08, 11:08 Mój synek ma 2 lata. Niepokoja mnie pojawiajace się często na nodze od kolana w doł siniaki. Mial candidę, ale teraz jest już ok. Czy ktoś spotkał się z tym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_oments Re: Siniaki 12.08.08, 23:55 mojego synka traktuje maścią arnikową (w aptece małe pudełeczko ok 4- 5zł) - praktycznie nie ma siniaków, guzów itd, im szybciej sie tym posmaruje, po godzinie powtarzam, na drugi dzien nie ma śladu - z tym ze u niego siniaki,guzy wychodza po upadkach; zapytaj lekarza pediatry o specyfik na wzmocnienie naczyń, ja brałam kiedyś rutinoskorbin (wystarczylo że przeszłam /dotknelam np rogu stołu, bezbolesne ,a siniak wychodził od razu,) związane to było z pękajacymi naczynkami krwionosnymi, a raczej słabymi ich sciankami; Takie siniaki moga się robić przy anemi,przy złej krzepliwosci krwi- nie lekcewazyłwabym tego, tylko poszła do pediatry. tu jest dobrze wyjasnione (na samym dole ostatni post do wątku) www.bio-life.pl/forum/forum_posts.asp?TID=6284 Odpowiedz Link Zgłoś