Dodaj do ulubionych

Jakub Derech Krzycki najbardziej wpływowy?

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 15:15
Nie tak dawno "Lubuska" rozstrzygnęła konkurs na najbardziej wpływowego
Lubusznina. Wyniki były cokolwiek śmieszne. Rzutem na taśmę wygrał poseł i
szef gorzowskiego SLD, Jakub Derech Krzycki. Wśród czołówki zabrakło tych
którzy zgodnie z logoką powinni zostać uznanymi za najbardziej wpływowych.
Ale widocznie im nie chciało się i nie mieli na to czasu, aby wycinać
pracowicie setki kuponów z gazety, później je wypełniać i wysyłać do
redakcji. Wyniki tej zabawy mówią o jednym, zwycięzca z pewnością bardzo chce
być w przyszłości, najbardziej wpływowym Lubuszaninem.
Ja proponuję na forum przeprowadzić naszA wspólną ankietę o tym, kogo możemy
uznać za najbardziej wpływowego w Gorzowie i Województwie. I czy owe wpływowe
osoby dobrze służą regionowi? Ciekaw jestem na ile wyniki tej ankiety pokryją
się z tymi z "Lubuskiej"?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Jakub Derech Krzycki najbardziej wpływowy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 11:40
      Dla Lubuskiej taka zabawa to świetny interes. Ambitni wykupią cały jej nakład.
      Dla ambitnych, okazja do dowartościowania się. A swoją droga, najbardziej
      wpływowym jest Brachmański. Na nasze nieszczęście.
      • Gość: tezstyropian Wpływowy? najbardziej bogaty - Marcinkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 12:02
        Gość portalu: Monika napisał(a):

> Dla Lubuskiej taka zabawa to świetny interes. Ambitni wykupią cały jej
        nakład.
        > Dla ambitnych, okazja do dowartościowania się. A swoją droga, najbardziej
        > wpływowym jest Brachmański. Na nasze nieszczęście.
        • Gość: miki Re: Wpływowy? najbardziej bogaty - Marcinkiewicz IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 22:45
          Na szczęście choć trochę wpływy Brachmańskiego, neutralizuje Jędrzejczak. Gdyby
          nie jego koneksje, Brachmański przeniusł by do zielonej nawet katedrę i
          tramwaje.
          • zerosiedemset trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 09:04
            Lubuska prowadzi też inną akcję o niebezpiecznych miejscach w Gorzowie. I tak
            sobie myślę,że jak pokażą te miejsca (wytypowane przez czytelników GL) na
            mapie, to wtedy odezwą się oburzone głosy na forum że GL bzdury pisze.
            trzeba było głosować na tego lubuszanina a nie teraz się użalać. A jakby wygrał
            ktoś z Zielonej, (bo przez pewien czas prowadził jakiś ksiądz z Zielonej)to
            dopiero byłby płacz i doszukiwanie się oszustwa.
            • Gość: Agis Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 09:59
              zerosiedemset napisał:

> Lubuska prowadzi też inną akcję o niebezpiecznych miejscach w Gorzowie. I tak
              > sobie myślę,że jak pokażą te miejsca (wytypowane przez czytelników GL) na
              > mapie, to wtedy odezwą się oburzone głosy na forum że GL bzdury pisze.
              > trzeba było głosować na tego lubuszanina a nie teraz się użalać. A jakby
              wygrał
              >
              > ktoś z Zielonej, (bo przez pewien czas prowadził jakiś ksiądz z Zielonej)to
              > dopiero byłby płacz i doszukiwanie się oszustwa.
              A co ma zoranizowana akcja wycinania tysięcy kuponów, przez zainteresowanego i
              grupkę ludzi do autentycznej pozycji danej osoby w województwie? W takim
              kształcie konkursu, każdy kto ma wolne parę tysięcy złotych na Lubuską lub
              dostęp do tzw. "zwrotów", mógłby zostać uznanym przez tę gazetę za najbardziej
              wpływowego. O tym kto ma autentyczne wpływy, świadczą podejmowane w centrali
              decyzje...
              • zerosiedemset Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 11:22
                Gość portalu: Agis napisał(a):
                > A co ma zoranizowana akcja wycinania tysięcy kuponów, przez zainteresowanego
                i grupkę ludzi do autentycznej pozycji danej osoby w województwie? W takim
                > kształcie konkursu, każdy kto ma wolne parę tysięcy złotych na Lubuską lub
                > dostęp do tzw. "zwrotów", mógłby zostać uznanym przez tę gazetę za
                najbardziej
                > wpływowego.

Na temat powyższego zachowania (hipotecznego) powinien się raczej wypowiedzieć
                psychiatra - ja się nie czuję za dobrze w tym temacie.
                • bart.q Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 12:27
                  zerosiedemset napisał:

> Na temat powyższego zachowania (hipotecznego) powinien się raczej
                  > wypowiedzieć psychiatra - ja się nie czuję za dobrze w tym temacie.

Agis trochę przesadził z wykupywaniem nakładu przez samego zainteresowanego.
                  Niestety z tą akcją jest gorzej niż w jego założeniu. Nasze urzędy wydają spore
                  pieniądze na kupowanie gazet... za nasze pieniądze.
                  SD, marnotrawczy to zwyczaj, niezależnie od wycinania kuponików.
                  • gtk Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 13:43
                    bart.q napisał:

Nasze urzędy wydają spore
                    >
                    > pieniądze na kupowanie gazet... za nasze pieniądze.

Oj, Bartku, Bartku... Na szczęście skończyły się czasy, kiedy urzędnicy byli
                    autorami informacji prasowych. Obywatele powinni raczej być zadowoleni, że
                    urzędnicy czytają gazety, po to między innymi dziennikarze piszą, prawda? Czy
                    mają te gazety kupować za swoje pieniądze, skoro czytanie (i reagowanie na
                    krytykę prasową) należy do ich obowiązków służbowych?

Pozdro.
                    • bart.q Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 17:58
                      gtk napisał:

> Obywatele powinni raczej być zadowoleni, że
                      > urzędnicy czytają gazety, po to między innymi dziennikarze piszą, prawda? Czy
                      > mają te gazety kupować za swoje pieniądze, skoro czytanie (i reagowanie na
                      > krytykę prasową) należy do ich obowiązków służbowych?

Do czyich obowiązków należy czytanie gazet? Do obowiązków wszystkich urzędników
                      urzędów miejskich i wojewódzkich?
                      Hola, Mospanie! Tych stosów gazet w urzędach nie trzeba. Od reakcji są
                      rzecznicy. Reszta może sobie sama kupić gazetkę. Jak każdy.
                    • marek_p Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 18:30
                      gtk napisał:

> Oj, Bartku, Bartku... Na szczęście skończyły się czasy, kiedy urzędnicy byli
                      > autorami informacji prasowych. Obywatele powinni raczej być zadowoleni, że
                      > urzędnicy czytają gazety, po to między innymi dziennikarze piszą, prawda?
                      > Czy mają te gazety kupować za swoje pieniądze, skoro czytanie (i reagowanie
                      > na krytykę prasową) należy do ich obowiązków służbowych?

Bart to ortodoksyjny liberał w trakcie głębokiej radykalizacji :)
                      • marek_p Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 18:31
                        marek_p napisał:

> Bart to ortodoksyjny liberał w trakcie głębokiej radykalizacji :)

Zapomniałem dodać, że czasem :)

Bart to czasem ortodoksyjny liberał w trakcie głębokiej radykalizacji :)
                        • gtk Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać 14.07.03, 19:08
                          Bart.q mnie przekonał. Nie wszyscy urzędnicy są od czytania gazet w pracy.
                          Stosy można by zmniejszyć.
                  • Gość: Agis Re: trzeba było głosowac a nie teraz płakać IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 15:38
                    bart.q napisał
                    > Agis trochę przesadził z wykupywaniem nakładu przez samego zainteresowanego.
                    > Niestety z tą akcją jest gorzej niż w jego założeniu.
                    Niestety, ale nie przesadziłem. Czy ktoś rozsądny może zakładać, że na młodego
                    posła, będzie głosować, przy pytaniu o wpływy, wielokrotnie więcej osób, niż na
                    ustosunkowanego Prezydenta Jędrzejczaka, bądź szefa jednej z najważniejszych
                    komisji w sejmie i barona SLD, Brachmańskiego? Po prostu wielu najbardziej
                    wpływowych nie bawiło się w sztuczne organizowanie dla siebie poparcia.
                    Popatrzcie zresztą jak zmieniały sie w poszczególnych dniach liczby głosów
                    popierających czołówkę "wpływowych". Przez kilka dni z rzędu liczba głosów
                    stała w miejscu, by nagle z dnia na dzień skoczyć o kilkaset, lub tysiąc do
                    góry. Po prostu poprzedniego dnia czyjaś sekretarka wrzuciła do skrzynki stos
                    pracowicie wypełnionych kuponów. Nie mam nic przeciwko tego typu zabawom, ale
                    nie piszmy w poważnej gazecie, że oto czytelnicy ustalili kto w województwie ma
                    największe wpływy.
    • Gość: borys Re: Jakub Derech Krzycki najbardziej wpływowy? IP: *.bajt.krakow.pl 14.07.03, 08:59
      Gość portalu: Agis napisał(a):

> Ja proponuję na forum przeprowadzić naszA wspólną ankietę o tym, kogo możemy
      > uznać za najbardziej wpływowego w Gorzowie i Województwie.
      Najbardziej wpływowy jes po prostu skuteczny.
      Nie sądzę, by "wpływowość" była łatwo rozpoznawalna przez publiczność.
      W Polsce większość operacji świadczących o wpływach odbywa się pod stołem.
    • Gość: R.Bagiński Re: Jakub Derech Krzycki najbardziej wpływowy? IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.03, 18:19
      Tak, tak...myślę, że Jakub Derech-Krzycki jest osobą bardzo, ależ to bardzo,
      wpływową! Nie kto inny bowiem, ale właśnie on oficjalnie wystawił na piśmie
      rekomendację (jeszcze jako sekretarz miasta) dwóm panom, którzy posiadali biura
      w Urzędzie Wojewódzkim i posługując się w/w pismem wyłudzili bardzo dużo
      pieniędzy z wielu instytucji. Jakże więc nie powiedzieć, że Jakub derech -
      Krzycki jest wpływowy. Co do meritum- zieolonogórscy działacze SLD mówią na
      niego "balon". Dlaczego? Bo w przeciwieństwie do młodych lewicowców on
      został "napompowany", a oni nie...
      • Gość: Fi Re: Jakub Derech Krzycki najbardziej wpływowy? IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.03, 16:19
      • Gość: Filip Re: Bagiński!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.03, 16:26
        Trzeba mieć nie lada tupet, żeby zabierać głos w tej sprawie. I to kto?
        Bagiński - gwiazda prawicy gorzowskiej. Człowiek instutucja - doradca" Premiera
        tysiąclecia ", oskarżony przez media o oszustwa wyborcze. Może by tak ta
        gwiazdeczka, która uzbierala " TYLE " głosów w kolejnych wyborach /
        samorządowych i parlamentarnych / zachowała resztkę godności. Chyba, że godność
        została za drzwiami agencji towarzyskiej?
        • Gość: R.Bagiński Re: Bagiński!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.03, 23:14
          Ta gwiazdeczka zebrała ponad pół tysiąca głosów w Gorzowie, a rodziny mam tutaj
          nie więcej niż 6 osób...
          • Gość: Filip Re: Bagiński!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.07.03, 16:22
            Przestań człowieku się ośmieszać! Chyba, że chcesz, żeby z tobą rozmawiano tak
            jak inni to robią, również na tym forum. Myślalem, że napiszesz coś o swoich
            fotkach. Złośliwi rozpowiadają, że dostaleś propozycję na seanse zdjęciowe z
            kobiecych tygodników. Ale swoją drogą - mówisz 500 głosów. Tak, to znaczący
            kapitał. Ile z tych glosów pochodzi od panienek z agencji towarzyskich?
    • marek_p Pewnie nie wiecie, że wspomniany.... 15.07.03, 00:36
      ... zaczął lobbować i zadba o to, żeby wygrać coś dla naszego regionu z "miodu"
      płynącego, z wnętrza naszej ziemi.

Gdyby ktoś nie zrozumiał o czym piszę, to w okolicach Gorzowa są bogate złoża
      gazu ziemnego i ropy naftowej. Są już ekspoloatowane, ale ludziom w pobliskich
      miejscowościach nie żyje się raczej jak w Kuwejcie.
      • bart.q Re: Pewnie nie wiecie, że wspomniany.... 15.07.03, 00:44
        marek_p napisał:

> Są już ekspoloatowane, ale ludziom w pobliskich
        > miejscowościach nie żyje się raczej jak w Kuwejcie.

Kuwejtu tu nie będzie nawet z dziesięcioma posłami.
        • marek_p Re: Pewnie nie wiecie, że wspomniany.... 15.07.03, 00:47
          bart.q napisał:

> Kuwejtu tu nie będzie nawet z dziesięcioma posłami.

Wiem, prowokowałem. Pamiętasz jak Bernard nam gratulował tych złóż, że nafta
          (czy olej jakoś tak o ropie pisał) to potęga, nakręci koniunkturę.

Pytanko, kto spija śmietankę. A może z tymi złożami to była lipa.
          Gazeto kłamiesz ?
          • bart.q Re: Pewnie nie wiecie, że wspomniany.... 15.07.03, 00:49
            marek_p napisał:

> Pytanko, kto spija śmietankę.

Gudzowaty?
            • marek_p Re: Pewnie nie wiecie, że wspomniany.... 15.07.03, 00:59
              bart.q napisał:

>> Pytanko, kto spija śmietankę.

> Gudzowaty?

Jestem Słońcem Karpatów, czy jakoś tak, ale czasami czegoś po prostu nie wiem.
              Nie wiem kto spija śmietankę z bogactw naturalnych regionu gorzowskiego, bo na
              pewno nie miejscowości, koło których są zlokalizowane (Drezdenko, Dębno,
              Deszczno itp - więcej na D nie pamiętam).
              • marek_p Znak 15.07.03, 17:40
                marek_p napisał:

> Jestem Słońcem Karpatów, czy jakoś tak, ale czasami czegoś po prostu nie wiem.
                > Nie wiem kto spija śmietankę z bogactw naturalnych regionu gorzowskiego, bo
                > na pewno nie miejscowości, koło których są zlokalizowane (Drezdenko, Dębno,
                > Deszczno itp - więcej na D nie pamiętam).

Wiem, że poseł ma więcej zmartwień na tym wątki, a nie tylko moje dziwne uwagi,
                ale wydaje mi się stosowne zasygnalizować ten problem.
                Może poseł, na którego oddałem swój cenny (bo przemyślany) głos odwzajemni się
                na przykład wpisem zaświadczającym o tym, że żyje problemami miasta i wyborców?

Poseł Marcinkiewicz kiedyś pozwolił sobie dać sygnał, że jest wśród nas...

Jakoś żyje, nie został przez plemię wściekłych forumowiczów zjedzony.
                • Gość: Mariusz Re: Znak IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 21:04
                  No moze Krzycki jeszcze taki wplywowy nie jest, ale jak dobrze pojdzie i
                  wyrobi sobie ukladu to moze bedzie wiecej dla miasta zalatwial, wiec postuluje
                  dajcie mu spokoj niech sobie dziala, oby tylko nie dal ciala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka